Kotitekoinen marjalikööri

Likööritehtailu kotona on hauskaa puuhaa. Voit käyttää karviaismarjoja, metsämansikoita, mustikoita tai vadelmia, mutta marjat eivät saa olla ylikypsiä. Itse tehty ja etiketoitu likööri on hauska lahjakin, joten mikset tekisi kaksinkertaista annosta.

Yksi annos

  • 1 l marjoja
  • 37 cl Eau de Vie (konjakki tai brandy)
  • 5 dl sokeria

Valmistusohje

1. Laita lasipurkkiin litra hyvin huuhdeltuja ja kuivattuja marjoja. Kaada päälle 37 cl Eau de Vietä. Sulje purkki hyvin ja aseta se aurinkoiselle ikkunalle noin kolmeksi viikoksi.

2. Sekoita joukkoon 2,5 dl sokeria. Ravistele purkkia silloin tällöin, niin sokeri sulaa. Seisota purkkia vielä 3-4 viikkoa.

3 Siivilöi seoksesta marjat pois, lisää loput 2,5 dl sokeria ja anna seistä suljetussa purkissa, kunnes sokeri on sulanut. Maista, sekoitus saattaa kaivata lisää sokeria. Jos likööri on sameaa, voit siivilöidä sen vielä kahvinsuodattimen läpi ennen pullotusta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja