Kotitekoinen marjalikööri

Likööritehtailu kotona on hauskaa puuhaa. Voit käyttää karviaismarjoja, metsämansikoita, mustikoita tai vadelmia, mutta marjat eivät saa olla ylikypsiä. Itse tehty ja etiketoitu likööri on hauska lahjakin, joten mikset tekisi kaksinkertaista annosta.

Yksi annos

  • 1 l marjoja
  • 37 cl Eau de Vie (konjakki tai brandy)
  • 5 dl sokeria

Valmistusohje

1. Laita lasipurkkiin litra hyvin huuhdeltuja ja kuivattuja marjoja. Kaada päälle 37 cl Eau de Vietä. Sulje purkki hyvin ja aseta se aurinkoiselle ikkunalle noin kolmeksi viikoksi.

2. Sekoita joukkoon 2,5 dl sokeria. Ravistele purkkia silloin tällöin, niin sokeri sulaa. Seisota purkkia vielä 3-4 viikkoa.

3 Siivilöi seoksesta marjat pois, lisää loput 2,5 dl sokeria ja anna seistä suljetussa purkissa, kunnes sokeri on sulanut. Maista, sekoitus saattaa kaivata lisää sokeria. Jos likööri on sameaa, voit siivilöidä sen vielä kahvinsuodattimen läpi ennen pullotusta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!