Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen teriyakikana-maapähkinäwokki
Julkaistu
Kotikeittiömestarit-ohjelman toinen jakso hurmaa Japanin keittiöllä. Kokki Teresa Välimäki valmistaa maistuvan teriyakikana-maapähkinäwokin.
- Annosmäärä: 4
Teriyakana
- 400 g kanan rintafileitä tai -leikkeitä
- 0,5 dl teriyakikastiketta
- 1 rkl maapähkinävoita
- 1 rkl sitruunamehua
- ripaus pöytäsuolaa
Lisäksi
- 3 rkl paahdettua seesamiöljyä
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 2 tl kuivattua ruohosipulia
- 0,5 tl chilijauhetta
- 5 dl kypsää jasmiiniriisiä
- 1 pss/ 500 g thaiwokkipakastekasviksia
- 0,5-1 kpl limen mehu
- Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna
Viimeistelyyn
- 1 dl suolapähkinöitä tai paahdettuja maapähkinöitä
- Hienonnettua kevätsipulia
Valmistusohje
- Kuivaa kananrintafileet talouspaperilla ja leikkaa fileet suikaleiksi.
- Sekoita isossa kulhossa teriyakikastike, maapähkinävoi, sitruunamehu ja suola. Kääntele kanasuikaleet kastikkeessa
- Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Lisää kanasuikaleet ja anna ruskistua. Siirrä kanasuikaleet hetkeksi sivuun odottamaan.
- Lisää pannulle tarvittaessa tilkka seesamiöljyä. Lisää sitten mausteet ja riisi ja anna riisin hieman ruskistua.
- Lisää thaiwokkipakastekasvikset, kuumenna ja lisää lopuksi kanasuikaleet. Mausta limemehulla ja suolalla sekä mustapippurilla. Viimeistele rouhituilla pähkinöillä ja kevätsipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike