Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen teriyakikana-maapähkinäwokki

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 24.08.2024 12:00

MTV LIFESTYLE

Kotikeittiömestarit-ohjelman toinen jakso hurmaa Japanin keittiöllä. Kokki Teresa Välimäki valmistaa maistuvan teriyakikana-maapähkinäwokin.

  • Annosmäärä: 4

Teriyakana

  • 400 g kanan rintafileitä tai -leikkeitä
  • 0,5 dl teriyakikastiketta
  • 1 rkl maapähkinävoita
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus pöytäsuolaa

Lisäksi

  • 3 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 2 tl kuivattua ruohosipulia
  • 0,5 tl chilijauhetta
  • 5 dl kypsää jasmiiniriisiä
  • 1 pss/ 500 g thaiwokkipakastekasviksia
  • 0,5-1 kpl limen mehu
  • Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna

Viimeistelyyn

  • 1 dl suolapähkinöitä tai paahdettuja maapähkinöitä
  • Hienonnettua kevätsipulia

Valmistusohje

  1. Kuivaa kananrintafileet talouspaperilla ja leikkaa fileet suikaleiksi.
  2. Sekoita isossa kulhossa teriyakikastike, maapähkinävoi, sitruunamehu ja suola. Kääntele kanasuikaleet kastikkeessa
  3. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Lisää kanasuikaleet ja anna ruskistua. Siirrä kanasuikaleet hetkeksi sivuun odottamaan.
  4. Lisää pannulle tarvittaessa tilkka seesamiöljyä. Lisää sitten mausteet ja riisi ja anna riisin hieman ruskistua.
  • Lisää thaiwokkipakastekasvikset, kuumenna ja lisää lopuksi kanasuikaleet. Mausta limemehulla ja suolalla sekä mustapippurilla. Viimeistele rouhituilla pähkinöillä ja kevätsipulilla.
  • Lisää aiheesta:

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaaKotikeittiömestarit: Risto Mikkolan limeporsasta ja kookosnuudelitKotikeittiömestarit: Ranskalainen kalapata Teresa Välimäen tapaanKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavallaMasterChef: BangBang kana – Petra V:n reseptiMarry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
    WokkiKanaruokaKotikeittiömestaritPääruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Wokki
    • 24.08.202412:00
      Kanaruoka

      Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen teriyakikana-maapähkinäwokki

    • 12.04.201815:44
      Pääruoat

      Pad Thai

    • 18.02.201300:00
      Pastat ja nuudelit

      Nuudeliwokki kaalin ja rapujen kera

    • 18.02.201300:00
      Laktoositon

      Lohiwokki pikanuudelien ja vihannesten kera

    • 04.03.201315:49
      Kananmunaton

      Nopea lohivokki