Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen teriyakikana-maapähkinäwokki

kotikeittiömestarit_s01_eps2_japani_015_annoskuvat_teresa_välimäki_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Kotikeittiömestarit-ohjelman toinen jakso hurmaa Japanin keittiöllä. Kokki Teresa Välimäki valmistaa maistuvan teriyakikana-maapähkinäwokin.

  • Annosmäärä: 4

Teriyakana

  • 400 g kanan rintafileitä tai -leikkeitä
  • 0,5 dl teriyakikastiketta
  • 1 rkl maapähkinävoita
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus pöytäsuolaa

Lisäksi

  • 3 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 2 tl kuivattua ruohosipulia
  • 0,5 tl chilijauhetta
  • 5 dl kypsää jasmiiniriisiä
  • 1 pss/ 500 g thaiwokkipakastekasviksia
  • 0,5-1 kpl limen mehu
  • Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna

Viimeistelyyn

  • 1 dl suolapähkinöitä tai paahdettuja maapähkinöitä
  • Hienonnettua kevätsipulia

Valmistusohje

  1. Kuivaa kananrintafileet talouspaperilla ja leikkaa fileet suikaleiksi.
  2. Sekoita isossa kulhossa teriyakikastike, maapähkinävoi, sitruunamehu ja suola. Kääntele kanasuikaleet kastikkeessa
  3. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Lisää kanasuikaleet ja anna ruskistua. Siirrä kanasuikaleet hetkeksi sivuun odottamaan.
  4. Lisää pannulle tarvittaessa tilkka seesamiöljyä. Lisää sitten mausteet ja riisi ja anna riisin hieman ruskistua.
  5. Lisää thaiwokkipakastekasvikset, kuumenna ja lisää lopuksi kanasuikaleet. Mausta limemehulla ja suolalla sekä mustapippurilla. Viimeistele rouhituilla pähkinöillä ja kevätsipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!