EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdotaKotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia | Resepti | Makuja | MTV Uutiset
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 07.09.2024 12:00
MTV LIFESTYLE
Annosmäärä: 4
Pikkelöityä ruusukaalia
4 dl ruusukaalia
1 dl valkoviinietikka
1 dl sokeria
1 dl vettä
1tl pöytäsuolaa
Pekoni-aurajuustoananaspasta
0,5 pkt fusillipastaa
200 g pekonia
1,5 dl aurajuustomurua
1 dl tuoretta ananasta paloina
1 kpl sipuli hakkeena
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl valkoviiniä
3 dl kuohukermaa
0,5 tl pöytäsuolaa
0,25 tl mustapippuri rouhetta
1 pkt tuoretta pinaattia
Valmistusohje
Aloita valmistamalla pikkelöity ruusukaali. Leikkaa ruusukaalit pitkittäin puoliksi. Keitä kiehuvassa vedessä ruusukaaleja 1 min. Jäähdytä ruusukaalit kylmässä vedessä.
Sekoita etikka, sokeri, vesi ja suola tasaiseksi liemeksi.
Yhdistä jäähtyneet ruusukaalit ja pikkeliliemi.
Seuraavaksi valmista pekoni-aurajuusto-ananaspasta. Aloita laittamalla pasta kiehumaan ohjeen mukaan.
Pastan kiehuessa freesaa öljyssä sipuli, ananas ja paloiteltu pekoni. Kaada valkoviini paistinpannuun ja hauduta 1 min.
Lisää sekaan kerma ja 1 dl murusteltua aurajuustoa. Hauduta noin 5 min.
Lisää kypsynyt pasta sekä tuore pinaatti haudutetun kastikkeen joukkoon ja sekoita. Koristele valmiit annokset aurajuustomuruilla ja pikkelöidyillä ruusukaaleilla.
Kotikeittiömestarit-ohjelman neljäs jakso tuo lähemmäs tuttuja makuja, sillä ruokaa valmistetaan skandinaaviseen tapaan. Kokki Risto Mikkola taikoo pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia.