Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia

kotikeittiömestarit_s01_eps4_skandinavia_027_annoskuvat_ripe_mikkola_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Kotikeittiömestarit-ohjelman neljäs jakso tuo lähemmäs tuttuja makuja, sillä ruokaa valmistetaan skandinaaviseen tapaan. Kokki Risto Mikkola taikoo pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia.

  • Annosmäärä: 4

Pikkelöityä ruusukaalia

  • 4 dl ruusukaalia
  • 1 dl valkoviinietikka
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1tl pöytäsuolaa

Pekoni-aurajuustoananaspasta

  • 0,5 pkt fusillipastaa
  • 200 g pekonia
  • 1,5 dl aurajuustomurua
  • 1 dl tuoretta ananasta paloina
  • 1 kpl sipuli hakkeena
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl valkoviiniä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 0,5 tl pöytäsuolaa
  • 0,25 tl mustapippuri rouhetta
  • 1 pkt tuoretta pinaattia

Valmistusohje

  1. Aloita valmistamalla pikkelöity ruusukaali. Leikkaa ruusukaalit pitkittäin puoliksi. Keitä kiehuvassa vedessä ruusukaaleja 1 min. Jäähdytä ruusukaalit kylmässä vedessä. 
  2. Sekoita etikka, sokeri, vesi ja suola tasaiseksi liemeksi.
  3. Yhdistä jäähtyneet ruusukaalit ja pikkeliliemi.
  4. Seuraavaksi valmista pekoni-aurajuusto-ananaspasta. Aloita laittamalla pasta kiehumaan ohjeen mukaan.
  5. Pastan kiehuessa freesaa öljyssä sipuli, ananas ja paloiteltu pekoni. Kaada valkoviini paistinpannuun ja hauduta 1 min.
  6. Lisää sekaan kerma ja 1 dl murusteltua aurajuustoa. Hauduta noin 5 min.
  7. Lisää kypsynyt pasta sekä tuore pinaatti haudutetun kastikkeen joukkoon ja sekoita. Koristele valmiit annokset aurajuustomuruilla ja pikkelöidyillä ruusukaaleilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!