Korvapuustivohvelit
Muotina juuri nyt on paistaa monia erilaisia asioita vohveliraudalla, ei vain siis klassisia vohveleita. Kätevää on esimerkiksi paistaa korvapuusteja valmispakasteista vohveliraudalla. Jos haluat vain 1–2 pullaa, on tämä myös energiataloudellinen tapa. Ota pakastimesta pussista 1–2 pullaa sulamaan, kuumenna vohvelirauta ja paista 1-2 pullaa matalina puolikkaina. Paistettu lämmin pulla on nopeasti valmista! Tällä täyteohjeella on alla valmistettu koko pussillinen pullia vohveliraudalla.
8 kpl kaksipäällistä sydänvohvelia
- 1 pss Myllyn Paras Korvapuusteja, raakapakaste (8 kpl)
Täyte
- 100 g maitosuklaata
- 4 dl mansikoita
- 200 g vaniljarahkaa tai hapankermavalmistetta
Valmistusohje
Levitä jäiset korvapuustit leivinpaperin päälle tai lautaselle sulamaan. Halkaise ne kohmeisina kulmasta kulmaan kahtia. Kun pullat vielä hieman sulavat, painele korvapuustikolmiot sormin sydämen mallisiksi litteiksi pulliksi. Pullia ei tarvitse sen enempää kohottaa.
Kuumenna vohvelirauta, aseta lämpö laitteen keskilämmölle. Sivele raudan paistopinnat sivellintä apuna käyttäen voilla tai margariinilla. Asettele aina yksi pullasydän vohveliraudan yhden sydämen muotoisen paistopinnan kohdalle. Kun rauta on täynnä pullia sulje se. Keskikokoiseen vohvelirautaan menee n. 7 sydäntä. Paista 3-5 minuuttia. Tarkkaile, että rauta ei ole liian kuuma ja etteivät pullat pala.
Laita heti kuumina 2 pullasydäntä päällekkäin asettaen niiden väliin 2 palaa maitosuklaata, suklaa sulaa väliin pehmentäen pullaa. Tarjoile halutessasi vielä lisänä mansikoita ja vaniljarahkaa tai hapankermavalmistetta.
VINKKI: Voit toki paistaa sydämiksi muotoillut korvapuustit puolikkaat myös uunissa ja täyttää edellä mainituin täyttein. Kokeile kesällä paistaa ohuitapullia grillin jälkilämmöllä.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa