Korinttipikkuleivät
Nämä pikkuleivät on helppo leipoa ja ne maistuvat hyvältä. Jos haluat aikuisempaa makua, voit liottaa korintteja tilkassa rommia tai konjakkia. Pikkuleivät voi hyvin pakastaa.
n. 70 kpl
- 50 g korintteja
- 200 g voita
- 2 ¼ dl kidesokeria
- 1 kananmuna
- 1 tl soodaa
- 2 tl kanelia
- n. 5 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita korintit likoamaan kuumaan veteen muutamaksi minuutiksi, valuta.
2. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Lisää kananmuna. Yhdistä korintit ja kuivat ainekset, työstä sitten kaikki ainekset aika löysäksi taikinaksi.
3. Tee taikinasta pieniä kuulia. Laita ne aika harvaan leivinpaperille pellille, paina kokoon haarukalla. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti