Kookosohukaiset ja saksanpähkinäjäätelö
Tämä helppo ja suussa sulava jälkiruoka vie mennessään isonkin makeannälän. Tarjoa ohukaisten kanssa nimenomaan saksanpähkinäjäätelöä. Varsinkin vaahterasiirapilla maustettuna se päihittää vaniljajäätelön kirkkaasti.
4 annosta
- 2 munaa
- 2 ½ dl maitoa
- 1 1/4 dl vehnäjauhoja
- 1/4 tl suolaa
- 2 tl voita
- voita paistamiseen
- kookoshiutaleita kuorrutukseen
- ½ l saksanpähkinäjäätelöä
- 2-3 dl vaahterasiirappia
Valmistusohje
1. Esilämmitä uuni 250 asteeseen (ylälämpö).
2. Ohukaistaikina: Vatkaa jauhot ja puolet maidosta tasaiseksi taikinaksi. Sulata voi ja vatkaa se taikinan joukkoon. Mausta suolalla. Lisää loput maidosta ja munat yksi kerrallaan vatkaten.
3. Ruskista ohukaispannulla voita. Paista taikinasta ohukaisia. Pane ohukaiset uuninkestävään vuokaan ja ripottele pinnalle ohut kerros kookoshiutaleita.
4. Gratinoi uunissa, kunnes kookoshiutaleet saavat väriä. Tarjoa lisänä vaahterasiirappia ja saksanpähkinäjäätelöä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti