Kookosohukaiset ja saksanpähkinäjäätelö

Tämä helppo ja suussa sulava jälkiruoka vie mennessään isonkin makeannälän. Tarjoa ohukaisten kanssa nimenomaan saksanpähkinäjäätelöä. Varsinkin vaahterasiirapilla maustettuna se päihittää vaniljajäätelön kirkkaasti.

4 annosta

  • 2 munaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • 1 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 tl voita
  • voita paistamiseen
  • kookoshiutaleita kuorrutukseen
  • ½ l saksanpähkinäjäätelöä
  • 2-3 dl vaahterasiirappia

Valmistusohje

1. Esilämmitä uuni 250 asteeseen (ylälämpö).

2. Ohukaistaikina: Vatkaa jauhot ja puolet maidosta tasaiseksi taikinaksi. Sulata voi ja vatkaa se taikinan joukkoon. Mausta suolalla. Lisää loput maidosta ja munat yksi kerrallaan vatkaten.

3. Ruskista ohukaispannulla voita. Paista taikinasta ohukaisia. Pane ohukaiset uuninkestävään vuokaan ja ripottele pinnalle ohut kerros kookoshiutaleita.

4. Gratinoi uunissa, kunnes kookoshiutaleet saavat väriä. Tarjoa lisänä vaahterasiirappia ja saksanpähkinäjäätelöä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.