Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kookosletut mansikoilla ja valkosuklaarahkalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Noin 35 pientä tai 10 isoa

  • 2 munaa
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 2 dl vettä
  • 2 dl karkea- tai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2-3 rkl sokeria
  • 2 rkl voisulaa tai öljyä
  • (Letut voi tehdä oheisella ohjeella myös tavalliseen maitoon.)

Vielä helpommin

  • 4 dl kookosmaitoa
  • 2 dl vettä
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 pss lettujauhoja

Valkosuklaarahka

  • 1 tlk vähälaktoosista kermavalmistetta (Flora vispi 20%) tai kermaa
  • 100 g valkoistasuklaata
  • (1 rkl sokeria)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tlk vähälaktoosista maitorahkaa (250 g)
  • Runsaasti mansikoita

Valmistusohje

Vinkki: voit tehdä letuista myös lettukakun! Paista isoja räiskäleitä ja kokoa niistä, rahkaseoksesta sekä mansikoista juhannuskakku! Maistuvia lettuhetkiä & leppoisaa juhannusta!

Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon kookosmaito, vesi, jauhot, hiutaleet, suola, sokerit ja rasva. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi.

Ei kesää ilman lettuja ja mansikoita! Vaihtelua perinteisiin lettuihin saa lisäämällä taikinaan kookosmaitoa. Voit tehdä taikinan alusta alkaen itse tai käyttää valmista lettujauhoseosta. Täytteeksi herkullista valkosuklaarahkaa ja paljon mansikoita!

Tai: Vispaa kookosmaidon ja veden sekaan lettujauhot sekä kookoshiutaleet tasaiseksi taikinaksi. Paista miedolla lämmöllä lettupannulla pieniä tai isompia lettuja, käytä paistamiseen rasvaa (ainakin valurautapannulla.

Kuumenna kattilassa n. ½ dl kermasta ja valkosuklaa palat puulastalla koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa tasaiseksi. Laita seos jäähtymään. Vatkaa loppu kerma erikseen kulhossa vaahdoksi, mausta sokereilla. Vatkaa joukkoon lopuksi rahka ja kädenlämpöiseksi jäähtynyt valkosuklaaseos.

Vinkki: voit lisätä halutessasi valkosuklaarahkan sekaan pilkottuja mansikoita.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kiaran kahvi-kinuskikuppikakutRaaka-aineena ruis: Iisan Danish breakfast style -muffinssitNaistenpäivän suklaa-kirsikkakakkuKirsikka-suklaatorttu valkosuklaarahkallaMokkaneliötArjan Taatelikakku
Makeat letutMyllyn ParasJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Makeat letut
  • 15.07.201614:55
    Leivonta

    Hellapoliisin muurinpohjaletut

  • 07.11.201414:20
    Päivän resepti

    Hellapoliisin karpalo-rahkaletut

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Gluteenittomat letut

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Rahkaletut

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Crepit