Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kolmenlaiset koristelukeksit: Jaanan "Ruusun aika"

Julkaistu 23.11.2017 07:19

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden yhdeksännessä jaksossa leivottiin erilaisia keksejä. Tässä Jaanan herkulliset versiot!

Keksit

  • 150 g vähäsuolaista voita
  • 150 g hienoa sokeria
  • 3 keltuaista

KARDEMUMMA

  • 90 g vehnäjauhoja
  • 10 g perunajauhoja
  • 0,5 tl kardemumman siemeniä, kokonainen

APPELSIINI

  • 90 g vehnäjauhoja
  • 10 g perunajauhoja
  • 1 tl appelsiinin raastettua kuorta

VANILJA

  • 90 g vehnäjauhoja
  • 10 g perunajauhoja
  • 1 tl vaniljatahnaa

Kuorrute ja koristelu

  • 3 valkuaista
  • 8-10 dl tomusokeria
  • vettä tarpeen mukaan
  • punainen pastaväri
  • vihreä pastaväri
  • turkoosi pastaväri

Valmistusohje

Keksit

  • Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
  • Lisää keltuaiset yksi kerrallaan.
  • Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Käytä apuna keittiövakaa.
  • Lisää jauhot ja mausteet ohjeen mukaan. Saat kolme erimakuista keksitaikinaa.
  • Kauli taikina leivinpaperille. Anna jähmettyä hetki kylmässä.
  • Leikkaa samasta taikinasta aina samalla muotilla niin monta kuin mahtuu. Kuori ylimääräinen taikina pois keksien ympäriltä.
  • Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia.
  • Anna jäähtyä
  • Kuorrute

    • Vatkaa valkuaiset sekaisin tomusokerin kanssa.
    • Värjää ja ohenna seuraavasti:
    • HUOM! Lisää vain aavistus vettä kerrallaan.
      • STIFF – älä ohenna. Kuviotyllat
      • PIPE – tarkkaan pursotukseen sopivaa kuorrutetta. Pitää muotonsa ja tulee hyvin tyllasta läpi.
      • FLOOD – täyttöön sopiva kuorrute. Sopivaa kun tasoittuu noin 10-15 sekunnissa.
      • valkoinen
        • stiff
        • pipe
        • fluid
      • turkoosi
        • pipe
        • fluid
      • punainen
        • stiff
        • pipe
        • fluid
      • vihreä
        • stiff
        • fluid
      • ruskea
        • stiff

    Esimerkkejä koristelutekniikoista, joita ainakin käytän

    • Kuorrutteen ”tohotus”
    • wet on wet
    • stiff pursotus, esim. koristereuna, lehdet, ruusu
    • koristepursotukset, esim. pitsi, ruusu (laveerataan siveltimellä, ”embroidery”)

    Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: Cappuccino- ja limekeksit, IidaKoko Suomi leipoo: Maijan piparkakkupaljuKoko Suomi leipoo: Sarin konjakkikoritKoko Suomi leipoo: Sarin enkelikiiltsutKoko Suomi leipoo: Sarin sininen viettelysKoko Suomi leipoo: Eiffel-torni
    Koko Suomi leipoo -reseptitPikkuleivätLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Koko Suomi leipoo -reseptit
    • 10.6.13:58
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

    • 10.6.13:35
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

    • 5.6.14:18
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

    • 5.6.12:55
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

    • 5.6.12:37
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti