Julkaistu
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden yhdeksännessä jaksossa leivottiin erilaisia keksejä. Tässä Jaanan herkulliset versiot!
Keksit
- 150 g vähäsuolaista voita
- 150 g hienoa sokeria
- 3 keltuaista
KARDEMUMMA
- 90 g vehnäjauhoja
- 10 g perunajauhoja
- 0,5 tl kardemumman siemeniä, kokonainen
APPELSIINI
- 90 g vehnäjauhoja
- 10 g perunajauhoja
- 1 tl appelsiinin raastettua kuorta
VANILJA
- 90 g vehnäjauhoja
- 10 g perunajauhoja
- 1 tl vaniljatahnaa
Kuorrute ja koristelu
- 3 valkuaista
- 8-10 dl tomusokeria
- vettä tarpeen mukaan
- punainen pastaväri
- vihreä pastaväri
- turkoosi pastaväri
Valmistusohje
Keksit
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
- Lisää keltuaiset yksi kerrallaan.
- Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Käytä apuna keittiövakaa.
- Lisää jauhot ja mausteet ohjeen mukaan. Saat kolme erimakuista keksitaikinaa.
- Kauli taikina leivinpaperille. Anna jähmettyä hetki kylmässä.
- Leikkaa samasta taikinasta aina samalla muotilla niin monta kuin mahtuu. Kuori ylimääräinen taikina pois keksien ympäriltä.
- Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia.
- Anna jäähtyä
Kuorrute
- Vatkaa valkuaiset sekaisin tomusokerin kanssa.
- Värjää ja ohenna seuraavasti:
- HUOM! Lisää vain aavistus vettä kerrallaan.
- STIFF – älä ohenna. Kuviotyllat
- PIPE – tarkkaan pursotukseen sopivaa kuorrutetta. Pitää muotonsa ja tulee hyvin tyllasta läpi.
- FLOOD – täyttöön sopiva kuorrute. Sopivaa kun tasoittuu noin 10-15 sekunnissa.
- valkoinen
- stiff
- pipe
- fluid
- turkoosi
- pipe
- fluid
- punainen
- stiff
- pipe
- fluid
- vihreä
- stiff
- fluid
- ruskea
- stiff
Esimerkkejä koristelutekniikoista, joita ainakin käytän
- Kuorrutteen ”tohotus”
- wet on wet
- stiff pursotus, esim. koristereuna, lehdet, ruusu
- koristepursotukset, esim. pitsi, ruusu (laveerataan siveltimellä, ”embroidery”)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.