Kolmenlaiset koristelukeksit: Jaanan "Ruusun aika"

Eps.9.Koristellut keksit.JAANA

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden yhdeksännessä jaksossa leivottiin erilaisia keksejä. Tässä Jaanan herkulliset versiot!

Keksit

  • 150 g vähäsuolaista voita
  • 150 g hienoa sokeria
  • 3 keltuaista

KARDEMUMMA

  • 90 g vehnäjauhoja
  • 10 g perunajauhoja
  • 0,5 tl kardemumman siemeniä, kokonainen

APPELSIINI

  • 90 g vehnäjauhoja
  • 10 g perunajauhoja
  • 1 tl appelsiinin raastettua kuorta

VANILJA

  • 90 g vehnäjauhoja
  • 10 g perunajauhoja
  • 1 tl vaniljatahnaa

Kuorrute ja koristelu

  • 3 valkuaista
  • 8-10 dl tomusokeria
  • vettä tarpeen mukaan
  • punainen pastaväri
  • vihreä pastaväri
  • turkoosi pastaväri

Valmistusohje

Keksit

  • Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
  • Lisää keltuaiset yksi kerrallaan.
  • Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Käytä apuna keittiövakaa.
  • Lisää jauhot ja mausteet ohjeen mukaan. Saat kolme erimakuista keksitaikinaa.
  • Kauli taikina leivinpaperille. Anna jähmettyä hetki kylmässä.
  • Leikkaa samasta taikinasta aina samalla muotilla niin monta kuin mahtuu. Kuori ylimääräinen taikina pois keksien ympäriltä.
  • Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia.
  • Anna jäähtyä


Kuorrute

  • Vatkaa valkuaiset sekaisin tomusokerin kanssa.
  • Värjää ja ohenna seuraavasti:
  • HUOM! Lisää vain aavistus vettä kerrallaan.
    • STIFF – älä ohenna. Kuviotyllat
    • PIPE – tarkkaan pursotukseen sopivaa kuorrutetta. Pitää muotonsa ja tulee hyvin tyllasta läpi.
    • FLOOD – täyttöön sopiva kuorrute. Sopivaa kun tasoittuu noin 10-15 sekunnissa.
    • valkoinen
      • stiff
      • pipe
      • fluid
    • turkoosi
      • pipe
      • fluid
    • punainen
      • stiff
      • pipe
      • fluid
    • vihreä
      • stiff
      • fluid
    • ruskea
      • stiff

Esimerkkejä koristelutekniikoista, joita ainakin käytän

  • Kuorrutteen ”tohotus”
  • wet on wet
  • stiff pursotus, esim. koristereuna, lehdet, ruusu
  • koristepursotukset, esim. pitsi, ruusu (laveerataan siveltimellä, ”embroidery”)

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja