Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kolmen tomaatin salaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 500 g vaaleaa leipää kuutioina
  • oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • 2 isoa salottisipulia kuutioina
  • ½ sitruunan mehu
  • 500 g punaisia kirsikka- tai luumutomaatteja puolikkaina
  • 2 keltaista tomaattia lohkoina
  • 2 pihvitomaattia kuutioina
  • nippu basilikaa
  • 100 g vuohenjuustoa

Kastike

  • valkosipulinkynsi
  • 1,5 rkl punaviinietikkaa
  • 3,5 rkl oliiviöljyä
  • vajaa tl Dijon-sinappia
  • suolaa, pippuria, sokeria

Valmistusohje

Lämmitä uuni 200-asteeseen. Laita leipäkuutiot pellille ja sekoita joukkoon öljy, suola ja pippuri. Paista uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes kuutiot ovat rapeita ja kullankeltaisia. Anna jäähtyä.

Sekoita salottisipulit ja sitruunamehu kulhossa.

Vispaa kastikeainekset voimakkaasti sekaisin. Sekoita tomaatit ja basilika (silppuna) isossa kulhossa, lisää salottisipulit ja sitruunamehu. Kaada kastike päälle ja sekoita kunnolla. Ripottele päälle vuohenjuusto ja krutongit ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Shakshuka eli mausteinen tomaatti-kananmunavuokaSalaatti herkkusienten ja leipäkrutonkien keraThai-maustettu kanapataItalialaiset pikkulihapullat ja tomaattikastikettaMunakoisovuoka ja salaattiaKlassinen caesarsalaatti
TomaattisalaattiKananmunatonKasvisruokaAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Tomaattisalaatti
  • 05.05.202114:18
    Grillaus

    Grillattu tomaattisalaatti – Kari Aihisen helppo ohje

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Uunitomaatit

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Tomaattisalaatti ja parmesaanilastut

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kolmen tomaatin salaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Tomaattisalaattia ja ruohosipulikastiketta