Kolmen tomaatin salaatti
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 500 g vaaleaa leipää kuutioina
- oliiviöljyä
- suolaa, mustapippuria
- 2 isoa salottisipulia kuutioina
- ½ sitruunan mehu
- 500 g punaisia kirsikka- tai luumutomaatteja puolikkaina
- 2 keltaista tomaattia lohkoina
- 2 pihvitomaattia kuutioina
- nippu basilikaa
- 100 g vuohenjuustoa
Kastike
- valkosipulinkynsi
- 1,5 rkl punaviinietikkaa
- 3,5 rkl oliiviöljyä
- vajaa tl Dijon-sinappia
- suolaa, pippuria, sokeria
Valmistusohje
Lämmitä uuni 200-asteeseen. Laita leipäkuutiot pellille ja sekoita joukkoon öljy, suola ja pippuri. Paista uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes kuutiot ovat rapeita ja kullankeltaisia. Anna jäähtyä.
Sekoita salottisipulit ja sitruunamehu kulhossa.
Vispaa kastikeainekset voimakkaasti sekaisin. Sekoita tomaatit ja basilika (silppuna) isossa kulhossa, lisää salottisipulit ja sitruunamehu. Kaada kastike päälle ja sekoita kunnolla. Ripottele päälle vuohenjuusto ja krutongit ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka