Kolmen tomaatin salaatti

Ainekset

  • 500 g vaaleaa leipää kuutioina
  • oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • 2 isoa salottisipulia kuutioina
  • ½ sitruunan mehu
  • 500 g punaisia kirsikka- tai luumutomaatteja puolikkaina
  • 2 keltaista tomaattia lohkoina
  • 2 pihvitomaattia kuutioina
  • nippu basilikaa
  • 100 g vuohenjuustoa

Kastike

  • valkosipulinkynsi
  • 1,5 rkl punaviinietikkaa
  • 3,5 rkl oliiviöljyä
  • vajaa tl Dijon-sinappia
  • suolaa, pippuria, sokeria

Valmistusohje

Lämmitä uuni 200-asteeseen. Laita leipäkuutiot pellille ja sekoita joukkoon öljy, suola ja pippuri. Paista uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes kuutiot ovat rapeita ja kullankeltaisia. Anna jäähtyä.

Sekoita salottisipulit ja sitruunamehu kulhossa.

Vispaa kastikeainekset voimakkaasti sekaisin. Sekoita tomaatit ja basilika (silppuna) isossa kulhossa, lisää salottisipulit ja sitruunamehu. Kaada kastike päälle ja sekoita kunnolla. Ripottele päälle vuohenjuusto ja krutongit ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!