Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kolmen juuston pannulasagne

Julkaistu 24.08.2017 07:37

MTV LIFESTYLE

Tämä Makujen aamu -ohjelman Nanna Rintalan kolmen juuston pannulasagne on aivan uskomaattoman hyvä ja nopea ruoka kiireisen ruoanlaittajan arkeen!

4-6 annosta

  • 2 rkl öljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 400 g paistijauhelihaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ¼ tl cayennepippuria
  • ripaukset suolaa ja pippuria
  • 1 lihaliemikuutio (tai fondia)
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tlk tomaattimurskaa (tai kuorittuja kirsikkatomaatteja)
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 8 lasagnelevyä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1-2 palloa mozzarellaa
  • 1dl parmesaanilastuja
  • kourallinen basilikanlehtiä

Valmistusohje

Valitse korkeareunainen paistinpannu. Kuumenna öljy pannussa ja paista sipulisilppu pehmeäksi keskilämmöllä, noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka paistamista vielä 2 minuuttia. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi lastan avulla kypsyvää lihaa murustellen. Mausta jauheliha paprikajauheella, cayennenpippurilla, suolalla ja pippurilla.

Lisää jauhelihan joukkoon tomaattipyree, -murska, lihaliemikuutio ja oregano, sekoita hyvin. Taittele lasagnelevyt suurin piirtein kahtia, ja lisää pannulle niin, että ne peittyvät kastikkeeseen. Peitä kannella ja anna pastan hautua kypsäksi, noin 15 minuuttia.

Lusikoi pinnalle tuorejuusto, sekoita sitä hiukan kastikkeen joukkoon. Valuta ja viipaloi mozzarella. Asettele viipaleet pannulasagnen pinnalle. Peitä kannella noin 2 minuutin ajaksi, jotta juusto hiukan sulaa. Nosta pannu liedeltä ja anna vetäytyä vielä hetki.

Ripottele päälle reilusti basilikan lehtiä ja parmesaanilastuja ja nosta lasagnepannu pöytään. Tarjoile raikkaan vihersalaatin kanssa.

Lisää aiheesta:

Parmesaanikana – supersuosittu parmesaanibroileri on kanaruoka, jota on pakko kokeillaKermaisen tuhti kurpitsa-pinaattilasagneVihanneslasagne paprikallaLasagne BéchamelJuustocurry herneiden keraJauhelihatäytteiset cannellonit
PääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Pääruoat
  • 15.11.06:00
    Jauhelihapata

    Italianpata

  • 14.11.07:44
    Poronpaisti

    Ravintola Savotan poron paahtopaistia, juurespyttipannua ja puikulamuusia

  • 27.10.12:41
    Tomaattikeitto

    Pappa al pomodoro – italialainen tomaattikeitto Sikke Sumarin tapaan

  • 20.10.12:41
    Aasialainen ruoka

    Fried rice eli paistettu riisi Fami Caon tapaan

  • 29.8.15:09
    Kasvispyörykät

    Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset