Mainos
Mainos

Juhlien jälkeen maistuu helppo kotiruoka. Valitse kolmesta pastakastikkeesta suosikkisi ja valmista päivän ruoka nopeasti.

Tomaattikastike

  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ripaus cayenne-pippuria
  • 1 tl sokeria
  • oliiviöljyä
  • 10
  • 15 lehteä basilikaa
  • (suolaa)

Tonnikalakastike

  • 1 tlk tonnikalaa öljyssä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sipuli
  • 2 rkl kapriksia
  • tuoretta oreganoa
  • valkopippuria
  • oliiviöljyä

Pennet Nuoron tapaan

  • 4 perunaa
  • 2 sipulia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • pecorino-juustoa
  • (rosmariinia)

Valmistusohje

Kuori ja siivuta valkosipulinkynsi. Laita pannuun valkosipulisiivut, cayenne-pippuri ja ruokalusikallinen oliiviöljyä. Kuullota hetki. Lisää pannuun tomaattimurska ja sokeri. Sekoita. Keitä hiljalleen kymmenen minuuttia. Ota pannu liedeltä ja sekoita kastikkeeseen revityt basilikanlehdet.

Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Viimeistele oliiviöljyllä.

Kuori ja siivuta valkosipuli ja sipuli. Kuullota sipulisiivuja tilkassa oliiviöljyä, kunnes sipuli on pehmeää. Sipuli saa saada vähän väriä, mutta varo ruskistamasta valkosipulia.

Lisää pannuun tonnikala öljyineen, karpikset ja oregano. Kuumenna, mutta älä enää keitä. Mausta valkopippurilla.

Kuori ja pilko perunat ja keitä perunapalat suolatussa vedessä melkein kypsiksi. Siivuta sipuli ja kuullota sipulia kuumassa pannussa. Lisää pannuun lähes kypsät perunapalat ja kypsennä loppuun pannulla. Mausta suolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä.

Tarjoile sardinialaisen pecorino-juustoraasteen kera (pecorino sardo). Myös roomalainen pecorino (pecorino romana) käy ja toki parmesanikin (parmiggiano reggiano).

Pastaa voi lisämaustaa laittamalla pannuun sipulien ja perunoiden kanssa rosmariinin oksan. Se pitää kuitenkin poistaa ennen tarjoilua.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.