Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kolme helppoa pastakastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Juhlien jälkeen maistuu helppo kotiruoka. Valitse kolmesta pastakastikkeesta suosikkisi ja valmista päivän ruoka nopeasti.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Tomaattikastike

  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ripaus cayenne-pippuria
  • 1 tl sokeria
  • oliiviöljyä
  • 10
  • 15 lehteä basilikaa
  • (suolaa)

Tonnikalakastike

  • 1 tlk tonnikalaa öljyssä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sipuli
  • 2 rkl kapriksia
  • tuoretta oreganoa
  • valkopippuria
  • oliiviöljyä

Pennet Nuoron tapaan

  • 4 perunaa
  • 2 sipulia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • pecorino-juustoa
  • (rosmariinia)

Valmistusohje

Kuori ja siivuta valkosipulinkynsi. Laita pannuun valkosipulisiivut, cayenne-pippuri ja ruokalusikallinen oliiviöljyä. Kuullota hetki. Lisää pannuun tomaattimurska ja sokeri. Sekoita. Keitä hiljalleen kymmenen minuuttia. Ota pannu liedeltä ja sekoita kastikkeeseen revityt basilikanlehdet.

Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Viimeistele oliiviöljyllä.

Kuori ja siivuta valkosipuli ja sipuli. Kuullota sipulisiivuja tilkassa oliiviöljyä, kunnes sipuli on pehmeää. Sipuli saa saada vähän väriä, mutta varo ruskistamasta valkosipulia.

Lisää pannuun tonnikala öljyineen, karpikset ja oregano. Kuumenna, mutta älä enää keitä. Mausta valkopippurilla.

Kuori ja pilko perunat ja keitä perunapalat suolatussa vedessä melkein kypsiksi. Siivuta sipuli ja kuullota sipulia kuumassa pannussa. Lisää pannuun lähes kypsät perunapalat ja kypsennä loppuun pannulla. Mausta suolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä.

Tarjoile sardinialaisen pecorino-juustoraasteen kera (pecorino sardo). Myös roomalainen pecorino (pecorino romana) käy ja toki parmesanikin (parmiggiano reggiano).

Pastaa voi lisämaustaa laittamalla pannuun sipulien ja perunoiden kanssa rosmariinin oksan. Se pitää kuitenkin poistaa ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Lohilasagne katkarapujen ja vihannesten keraTapas-lihapullat tomaattikastikkeessaBroccoli-pinaattipullatLasagne kolmella juustolla ja kantarelleillaLihapyörykät intialaisessa kermakastikkeessaSpaghetti ja lammaslihapullat tomaattikastikkeessa
PastakastikeAlkuruoatKananmunatonGoGreenTop 20 pastatNopeat ja helpotPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Pastakastike
  • 10.03.201514:53
    Makuja

    Merellinen kastike

  • 18.02.201300:00
    Kanapasta

    Kanakastike pastalle

  • 18.02.201300:00
    Tonnikalapasta

    Pastaa tonnikalakastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Simpukkapasta

    Täysjyväpasta simpukkakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Äyriäispasta

    Pasta frutti di mare