Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokonainen lampaan kyljysrivi peruna-purjotimbaalin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 800 g lampaan kyljysrivi
  • 80 g sokeriherneitä
  • 1 punainen paprika

Marinadi

  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl salviaa
  • 1 tl rosmariinia
  • ½ tl jauhettua valkopippuria
  • 1 valkosipulinkynsi

Timbaali

  • 8-10 perunaa
  • 2 purjoa

Paistoliemi

  • 2 rkl voita
  • 3 salottisipulia
  • 8 dl lientä
  • 1 rkl timjamia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita öljy, timjami, salvia, rosmariini, pippuri ja puristettu valkosipulinkynsi marinadiksi ja marinoi lihaa n. 1 tunti. Paista lihaa tämän jälkeen uunissa 20 minuuttia. Pidä liha lämpimänä alumiinifoliossa, jaa kyljysrivi kyljyksiksi juuri ennen tarjoilua.

2. Timbaali: Kuori, suikaloi ja huuhdo peruna, valuta pois ylimääräinen vesi. Puhdista, huuhdo ja suikaloi purjo. Ruskista peruna kuumalla pannulla, lisää purjo ja paista vielä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla, täytä neljä voideltua annosvuokaa sekoituksella. Pidä vuoat lämpiminä ja kumoa timbaalit juuri ennen tarjoilua.

Lampaan kyljysrivin voi heti leikata kyljyksiksi tai paistaa kokonaisena ja leikata juuri ennen tarjoilua. Tässä kyljykset saavat seurakseen yksinkertaisen timbaalin ja herkullisen timjamipaistoliemen.

3. Paistoliemi: Hienonna salottisipulit ja paista voissa. Lisää liemi ja keitä kokoon kunnes puolet liemestä on jäljellä. Siivilöi liemi ja mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla.

4. Keitä sokeriherneet nopeasti kevyesti suolatussa vedessä ja suikaloi paprika. Tarjoile vihannekset lihan ja timbaalin kera, liemi tarjoillaan erikseen.

Lisää aiheesta:

Kääryleet tomaattikastikkeessaJuurespyttipannu kasslerin ja punaviinikastikkeen keraBurgundin pataPihvejä ja banaaneja papupedilläMausteista kiinalaista possuaPunainen lammas- tai nautacurry
LampaankyljyksetKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lampaankyljykset
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lampaankyljyksiä, madeirakastiketta ja ruusukaaliperunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaankyljykset coca cola -marinadissa rosmariinin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaankyljykset kreikkalaisin lisäkkein

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Lampaankyljysrivi, papumuhennos ja vuohenjuustokreemi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kaksoiskyljykset ja vihannekset yrttipeiton alla