Kokonainen lampaan kyljysrivi peruna-purjotimbaalin kera
Lampaan kyljysrivin voi heti leikata kyljyksiksi tai paistaa kokonaisena ja leikata juuri ennen tarjoilua. Tässä kyljykset saavat seurakseen yksinkertaisen timbaalin ja herkullisen timjamipaistoliemen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 800 g lampaan kyljysrivi
- 80 g sokeriherneitä
- 1 punainen paprika
Marinadi
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl timjamia
- 1 tl salviaa
- 1 tl rosmariinia
- ½ tl jauhettua valkopippuria
- 1 valkosipulinkynsi
Timbaali
- 8-10 perunaa
- 2 purjoa
Paistoliemi
- 2 rkl voita
- 3 salottisipulia
- 8 dl lientä
- 1 rkl timjamia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita öljy, timjami, salvia, rosmariini, pippuri ja puristettu valkosipulinkynsi marinadiksi ja marinoi lihaa n. 1 tunti. Paista lihaa tämän jälkeen uunissa 20 minuuttia. Pidä liha lämpimänä alumiinifoliossa, jaa kyljysrivi kyljyksiksi juuri ennen tarjoilua.
2. Timbaali: Kuori, suikaloi ja huuhdo peruna, valuta pois ylimääräinen vesi. Puhdista, huuhdo ja suikaloi purjo. Ruskista peruna kuumalla pannulla, lisää purjo ja paista vielä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla, täytä neljä voideltua annosvuokaa sekoituksella. Pidä vuoat lämpiminä ja kumoa timbaalit juuri ennen tarjoilua.
3. Paistoliemi: Hienonna salottisipulit ja paista voissa. Lisää liemi ja keitä kokoon kunnes puolet liemestä on jäljellä. Siivilöi liemi ja mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla.
4. Keitä sokeriherneet nopeasti kevyesti suolatussa vedessä ja suikaloi paprika. Tarjoile vihannekset lihan ja timbaalin kera, liemi tarjoillaan erikseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan