Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Yrttipestoinen leipäpuu, Johannan resepti

Julkaistu 24.03.2025 15:08

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan tuoreen kauden kolmannen jakson resepti.

Ainekset

  • Karpaloleipä
  • 3 dl täysmaitoa
  • 1 kpl kananmuna
  • 30 g tuorehiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 550-600 g vehnäjauhoja
  • 75 g voita, suolaton, pehmeä
  • 75 g kuivattuja karpaloita

Yrittipesto

  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku herneenverso
  • ½ ruukkua persilja
  • ½ ruukkua minttua
  • ¾ dl auringonkukansiemeniä
  • ½ dl (raastettuna) parmesaanijuustoa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1-2 kpl valkosipulinkynsi
  • 2 tl sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria

Siirappi

  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 2 rkl vettä

Karpalotuorejuusto

  • 200 g karpaloita, jäisiä
  • ¾ dl hillo-marmeladisokeria
  • 1 kpl appelsiini
  • 200 g maustamaton tuorejuusto

Valmistusohje

KARPALOLEIPÄ:  Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää hiivaa ja sekoita. Lisää loput aineet ja vaivaa yleiskoneella noin 5 minuuttia. Annan taikina levätä liinan alla noin 10-15 minuuttia. 

YRTTIPESTO:  Surauta teholeikkurissa kaikki ainekset sopivan karkeaksi pestoksi. Tarkista maku.

LEIPÄTAIDETEOKSEN VALMISTUS: Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli ensimmäisestä osasta noin 35x25cm kokoinen levy. Levitä päälle pestoa ja kääri rullalle, nipistä saumakohta hyvin kiinni. Halkaise rulla pitkittäin, mutta jätä noin muutaman sentin kohta halkaisematta. Lähde kierrättämään kahta osaa toistensa
ympäri, nipistä päät yhteen. Nosta valmis pitko pellille ja muotoile siitä puun runko. Ota sitten toinen osa taikinasta ja kauli se myös levyksi. Laita sisään yrttipestoa ja kääri rullalle. Leikkaa paloja ja sijoittele kiinni runkoon. Viimeisestä taikinan osasta muotoillaan lehtiä.

SIIRAPPI: Sekoita kuuma vesi ja siirappi keskenään. Sivele siirappia kranssin päälle ennen paistoa. Paista kranssia 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.

KARPALOTUOREJUUSTO: Pese appelsiini hyvin ja raasta siitä kuori. Keitä pienessä kattilassa karpaloita, sokeria ja appelsiininkuorta noin 10 min. Anna hillon jäähtyä ja sekoita tuorejuuston kanssa sopiva määrä, kaikkea hilloa ei tarvitse sekoittaa tuorejuuston kanssa. Tarjoile karpalotuorejuustoa ja hilloa lämpimän leivän kanssa.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Makujen metsä, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Kolmen viljan norppaleipä Saimaan levitelaudalla, Lenan reseptiKoko Suomi leipoo: Juustoinen siemennäkkäri ja mausteiset parmesaanipikkuleivätKoko Suomi leipoo: Ullan Villimpi täytetty yrttileipäKoko Suomi leipoo: Oton Metsämiehen näkkärit ja mini-pistaasikorvapuustitKoko Suomi leipoo: Annen iltapäivän tee kirsikkapuun alla
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti