Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Vihis

Julkaistu 21.11.2019 08:35

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden kolmannessa jaksossa teknisenä tehtävänä kilpailijoiden tuli valmistaa lihapiirakan kasvisversio eli vihis.

Taikina

  • Kauramaito 400 g
  • Hiiva 40 g
  • Vehnäjauhoja n. 650 g
  • Sokeri 40 g
  • Öljy 60 g
  • Suola n. 1,5 tl

Paistamiseen

  • Rypsiöljy n. 1 l

Vihistäyte

  • Vettä
  • Puuroriisiä ¾ dl
  • Kasvisliemikuutio ½ kpl
  • Soijarouhe ¾ dl
  • Porkkana 150 g
  • Kaali 150 g
  • Chili n. 1 kpl
  • Sipuli ½ kpl
  • Valkosipulin kynsi 1 kpl
  • Purjo 50 g
  • (Pinaatti 30 g)
  • Öljyä
  • Maustamiseen mm. valkoviinietikkaa, valkopippuria, sokeria, soijakastiketta, suolaa

Valmistusohje

Leivonta-aika 1 tunti 30 minuuttia
Tarjoiluastia Tarjoilualusta Raami (47) + leivinliina
Valmistettava määrä 10 hlö/10 kpl

TAIKINA: Liota hiiva kauramaitoon. Lisää vehnäjauhot ja sokeri. Vaivaa taikinaksi. Lisää suola ja öljy ja vaivaa vielä muutaman minuutin ajan niin, että taikina on pehmeä ja kimmoisa. Anna taikinan levätä vähintään 15 minuuttia.

VIHISTÄYTE: Keitä puuroriisi kasviliemellä maustetussa vedessä. Keitä soijarouhe suolalla maustetussa vedessä. Valuta soijarouhe ja lisää se riisin joukkoon. Suikaloi porkkana, kaali, chilipaprika ja purjo. Pilko sipulit. Kuullota sipulit ja purjo öljyssä. Lisää muut aineet. Kuullota ja mausta. Lisää joukkoon riisi-soijarouhe. Tarkista maku.

VIHIKSEN VALMISTAMINEN: Kaulitse taikina alle 3 mm:n vahvuuteen. Ota pyöreällä stanssilla paloja (n. 12 cm). Venytä taikinapalaa hiukan. Laita täytettä. Taita pala kaksin kerroin ja paina kiinni. Laita piirakat öljyllä voidellun leivinpaperin päälle kohoamaan. Paista piirakat n. 180 asteisessa öljyssä kypsiksi.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Focaccia-tauluKoko Suomi leipoo: Briossisämpylä – kasvisburgerKoko Suomi leipoo: LihapiirakkaKoko Suomi leipoo: Inkan Voi kana! -piirasetKoko Suomi leipoo: PasteijaKoko Suomi leipoo: Suolaiset cruffinit
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti