Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Vesirinkelit

Julkaistu 11.11.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden ensimmäisessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa lapsuudesta tuttu leivonnainen.

Vesirinkeli

  • 3 dl vesi
  • 30 g tuore hiiva
  • 1 tl suola
  • 1 rkl sokeri
  • n 9-10 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl rypsiöljyä

Keittämiseen

  • 3 l vettä
  • 3 rkl suolaa

Nokkospesto

  • n. 5 dl tuoreita nokkosen lehtiä
  • ½ dl auringonkukansiemeniä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • ½–1 dl rypsi- tai oliiviöljyä (miel. Borges Classic tai joku muu mieto)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus sokeria
  • ripaus suolaa
  • ½ dl parmesanjuustoa raastettuna

Tomaattisalaatti

  • 3 tomaattia
  • 1/2 pieni punasipuli
  • 2 rkl mietoa oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

VESIRINKELI: Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva ja mausteet. Alusta jauhot ja öljy taikinaan. Alusta taikina tasaiseksi ja hyvin kiinteäksi. Anna taikinan kohota hyvin. Lisää siihen tarvittaessa jauhoja leivinpöydällä vaivaten. Leivo taikinasta noin peukalon paksuisia nauhoja. Muotoile nauhoista rinkeleitä. Pane rinkelit kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen muutama kerrallaan. Nosta reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle heti, kun ne nousevat pintaan. Anna rinkelien kuivahtaa pellillä 10 minuuttia. Paista 250 asteen lämmössä noin 15 minuuttia. Tarjoa nokkospeston ja tomaattisalaatin kanssa.


NOKKOSPESTO: Perkaa nokkosista mahdolliset varret pois. Huuhtele lehdet. Kiehauta kattilassa reilu litra vettä ja kaada nokkoset kiehuvaan veteen. Anna lehtien kiehua vedessä kymmenkunta sekuntia, kunnes lehdet muuttuvat hieman kirkkaamman vihreiksi ja veteliksi. Kaada lehdet ja vesi siivilään. Puristele ylimääräinen vesi kevyesti pois ja anna lehtien jäähtyä.

Mittaa kaikki peston ainekset parmesanjuustoa lukuun ottamatta korkeaan ja kapeaan kulhoon. Sekoita tahnaksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa öljyä, jotta sekoittaminen onnistuu. Lisää lopuksi parmesanjuusto raastettuna. Sekoita tasaiseksi.

TOMAATTISALAATTI: Leikkaa tomaatti paloiksi. Hienonna punasipuli. Sekoita kasvikset. Mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Jos homma tuntuu happamalta, voit ripauttaa joukkoon myös pikkuriikkisen sokeria.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Sydämelliset ruis-porkkanabageli, Nellan reseptiKoko Suomi leipoo: Inkan Italiaa kielelläKoko Suomi leipoo: Pizza BenedictKoko Suomi leipoo: Täydellinen MargaritaKoko Suomi leipoo: Räjähtävien reisien yhden tähden punk-pizzaKoko Suomi leipoo: Pizza Italiano
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti