Koko Suomi leipoo: Veeran Churrot chili-appelsiini-suklaakastikkeella
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden neljännen jakson taitotehtävässä Veera leipoi "syntisen hyviä" churroja chili-appelsiini-suklaakastikkeella.
Churrotaikina
- 2,5 dl vettä
- 50 g voita
- 1 rkl sokeria
- ¼ tl suolaa
- ½ tl vaniljajauhetta
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 3 kananmunaa
Lisäksi
- paistamiseen 1 l rypsiöljyä
- päälle kanelia ja sokeria
Dippikastike
- n. 150 g tummaa suklaata
- 2 dl kuohukermaa
- ½ vaniljatanko
- 1 kanelitanko
- ¼ punaista chiliä
- 3 paksua suikaletta appelsiininkuorta
Valmistusohje
Kuumenna vesi, voi ja suola kattilassa kiehuvaksi. Laita levy pienelle, kaada sekaan jauhot ja sekoita noin minuutin ajan kovasti. Ota kattila pois liedeltä ja anna taikinan hieman jäähtyä. Lisää sokeri ja vatkaa sitten sähkövatkaimella muna kerrallaan taikinaan. Mausta vaniljajauheella.
Laita taikina pursotinpussiin, jossa on tähtitylla (wilton M1). Kuumenna öljy kattilassa 180°-185° ja pursota 10cm pituisia tankoja suoraan öljyyn. Katkaise tangot saksilla. Paista 4-5 tankoa kerrallaan kunnes ne ovat kullanvärisiä ja rapeita. Ota tangot reikäkauhalla kattilasta ja laita talouspaperin päälle. Pyörittele tangot kaneli-sokeriseoksessa.
Laita kerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet, laita siemenet ja tanko kerman sekaan. Lisää kanelitanko, pestyn appelsiinin kuoripalat ja pala chiliä (älä pilko). Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi ja kaada siivilän läpi paloitellun suklaan päälle. Sekoita kunnes seos on tasaista. Lisää vähän suklaata jos dippi on liian vetelää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan