Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden neljännen jakson taitotehtävässä Veera leipoi "syntisen hyviä" churroja chili-appelsiini-suklaakastikkeella.

Churrotaikina

  • 2,5 dl vettä
  • 50 g voita
  • 1 rkl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • ½ tl vaniljajauhetta
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa

Lisäksi

  • paistamiseen 1 l rypsiöljyä
  • päälle kanelia ja sokeria

Dippikastike

  • n. 150 g tummaa suklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ vaniljatanko
  • 1 kanelitanko
  • ¼ punaista chiliä
  • 3 paksua suikaletta appelsiininkuorta

Valmistusohje

Kuumenna vesi, voi ja suola kattilassa kiehuvaksi. Laita levy pienelle, kaada sekaan jauhot ja sekoita noin minuutin ajan kovasti. Ota kattila pois liedeltä ja anna taikinan hieman jäähtyä. Lisää sokeri ja vatkaa sitten sähkövatkaimella muna kerrallaan taikinaan. Mausta vaniljajauheella.

Laita taikina pursotinpussiin, jossa on tähtitylla (wilton M1). Kuumenna öljy kattilassa 180°-185° ja pursota 10cm pituisia tankoja suoraan öljyyn. Katkaise tangot saksilla. Paista 4-5 tankoa kerrallaan kunnes ne ovat kullanvärisiä ja rapeita. Ota tangot reikäkauhalla kattilasta ja laita talouspaperin päälle. Pyörittele tangot kaneli-sokeriseoksessa.

Laita kerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet, laita siemenet ja tanko kerman sekaan. Lisää kanelitanko, pestyn appelsiinin kuoripalat ja pala chiliä (älä pilko). Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi ja kaada siivilän läpi paloitellun suklaan päälle. Sekoita kunnes seos on tasaista. Lisää vähän suklaata jos dippi on liian vetelää.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.