Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Varhaiskaalin piirakka

Julkaistu 07.12.2020 20:45

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännessä jaksossa leivottiin piirakoita.

Taikina

  • 250 g rahkaa
  • 150 g voita
  • 4 - 4,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl jauhettua kumina
  • 2 rkl kylmä vettä
  • 0,5 tl suola
  • 2 rkl vehnäjauhoja kaulintaan

Kaalitäyte

  • 1 (800 g) keskikokoinen varhaiskaali
  • 4 rkl voita paistamiseen
  • 1 pieni sipuli
  • 4 keitettyä kananmunaa
  • 0,25 tl pippuria rouhittuna
  • n. 1tl suolaa
  • pieni nippu tuoretta tilliä

Valmistusohje

TAIKINA: Sekoita rahkaan pehmeä voi. Lisää vehnäjauho, kumina, leivinjauhe ja suola. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikinaa vähäisellä jauhoilla 30*30 cm levyksi ja taitaa kolmeksi, toistaa näin vielä kaksi kertaa, näin taikina muuttuu hieman leveämmäksi. Jäähdytä 30 min ennen käyttöä

KAALITÄYTE:  Leikkaa kaalista ohuita suikaleita. Paista kaalisuikaleet voissa, lisää silputtu sipuli ja hauduta 10 min (varhaiskaali kypsyy nopeasti). Leikkaa kananmunat isoiksi palasiksi (palaisia tulee nähdä massassa). Mausta pippurilla. Lisää hienonnettu tilli. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ennen piirakan täyttämistä.

PIIRAKAN VALMISTUS: Jaa taikina kahteen osaan. Pohjaosaan käytettään noin 2/3 taikinaan. Kauli pohja taikina ja siirrä piirakkavuokaan (halkaisija 20cm). Lisää jäähdytetty kaalitäyte. Kauli taikinaan kansi ja siirrä pohjan päälle, nipistele pohja ja kansi hyvin yhteen. Pistele tikulla pieniä reikiä. Leikkaa hyvin ohuella veitsen terällä taikinaan kannen päälle ornamentin kuviot niin, että rikot vaan taikinan päällimmäisen kerroksen. Kauli ylijäämä taikina tasaiseksi ja ota lehtimuoteilla taikinasta niin paljon lehtiä, että ne riittävät taikinan kannen reunaosan koristeluun. Paista uunin keskiosassa 180 asteessa 35-40 min. Piiras maistuu parhaiten hieman jäähtyneenä tai huoneenlämpöisenä. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kukkaan puhjennut juustopiiras, Ilonan reseptiKoko Suomi leipoo: British chicken pie, Kristan reseptiKoko Suomi leipoo: Englantilainen perunasipulipiirakka, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: PasteijaKoko Suomi leipoo: Kaali-kanapiirasKoko Suomi leipoo: Alexanderin-kaalipiirakka
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti