Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Vana-Toomas tuuliviiri

Julkaistu 30.11.2020 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa tehtiin keksitaidetta.

Taikina (Vana-Toomas-osat)

  • 300 g Sunnuntai margariinia
  • 2 dl siirappia (tumma)
  • 2 dl sokeria
  • 3 tl kaneli
  • 3 tl inkivääri
  • 1 tl muskottipähkinä
  • 2 kananmunaa
  • n.12 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl sooda
  • 1,5 dl kaakaojauhe

Taikina (seisoma-alusta)

  • 1,5 dl vaalea siirappia
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl kardemumma
  • 1 tl maustepippuria
  • 200 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 10 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
  • 2 tl sooda
  • 2 dl kermaa 10 %

Pikeeri

  • 2 dl tomusokeria
  • 1 valkuainen

Suklaa

  • 100 g tummaa suklaa sulatettuna (parta, kasvot, miekka ja lipun yksityiskohdat)
  • 400 g marsipaani
  • keltaista, vihreä ja ruskea elintarvikeväriä/kaakaojauhetta
  • elintarvikeliima

Kaulintaan/työstämiseen

  • Perunajauho

Valmistusohje

"Juhlavan näköinen vartija-sotilasmies Vana -Toomas tuuliviiri koostu kahdesta erilaisesta piparitaikinasta, kuorrutettuna marsipaanilla ja koristeltuna suklaalla sekä pikeerillä ja kiinnitetty sokeri karamellilla piparkakkutaikinasta alustalla."

TAIKINA (Vana-Toomas-osat): Kiehauta rasva, siirappi, sokeri ja mausteet. Anna seokseen jäähtyä haaleaksi. Lisää kananmunat, vehnäjauhot ja sooda. Sekoita hyvin, painaa litteäksi ja anna jäähtyä jääkaapissa.

TAIKINA (seisoma-alusta): Kiehauta siirappi ja mausteet. Vatkaa rasvaa ja sokeri vaahdoksi, lisää yksiteleen munat. Sekoita sooda jauhojen joukkoon. Sekoita siirappi voi vaahdon ja kerman joukkoon. Painele taikina litteäksi ja jäähdytä jääkaapissa

KORISTEET: Kuumenna sokeri paistinpannulla ruskeaksi karamelliksi ja käyttää piparin osien yhdistämiseen.

OSIEN VALMISTUS: Ota taikina jääkaapista ja kauli taikina numero 1 noin 0,7 cm paksuiseksi levyksi ja nosta uunipellille. Leikkaa veitsellä kaikki vartalon osat, lippu, miekka ja hattu. Paista uunissa 170 asteessa 15 min. Ota jääkaapista taikina numero 2, kauli 1 cm paksuinen levy ja leikkaa tuuliviirin alusta suora pellillä ja paista uunissa 180 asteessa 15 min. Jäähdytä kaikki paistetut osat.

Värjää marsipaani elintarvikeväreillä. Kauli ja leikkaa veitsellä sabluunan avulla takki, housut, hattu, miekka ja liima piparin ”vartaloon ” päälle. Päällystä takki keltaisella ja housut vihreällä. Koristele miekka ruskealla marsipaanilla. Käytä liimaamiseen elintarvikeliimaa. Halutessasi voit käyttää kullan tai hopean väristä elintarvikeväriä yksityiskohtien viimeistelyyn. Sulata tumma suklaa ja tee sillä kasvot, parta ja muut yksityiskohdat.

Valmista pikeeri ja koristele marsipaanilla kuorrutetut vaatteet ja tuuliviiri. Nosta valmis vartalo ja kastele kuuman sokeriin ja siirrä alustalle seisomaan. Pidä noin minuutin ajan kahdella kädellä kiinni ja laita joku tuki sen taakse väliaikaisesti niin, että piparimies pysy pystyssä. Koristele lippu ja kiinnittää kuumalla sokerilla. Koristele hattu ja miekka ja kiinnittää elintarvikeliimalla. Koristele seisoma-alusta halutulla tavalla käytettäessä ylijäämät marsipaanit ja koristeet.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Suklainen pridekakku, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Muumiperhe hiekkarannalla, SiiriKoko Suomi leipoo: Inkan OmppusumppiKoko Suomi leipoo: Maijan piparkakkupaljuKoko Suomi leipoo: Satumetsän taikapuuKoko Suomi leipoo: Azteekkien rauniot
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti