Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Valkosuklainen Mustikka-Passion -kakku

Julkaistu 23.12.2019 20:05

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman seitsemännessä jaksossa haasteena on tehdä kesähelteillä kakku peilikuorrutuksella.

Pohja

  • 200 g Elovena Välipalakeksejä (mustikka-valkosuklaa)
  • 75 g suolatonta voita

Täyte

  • 300 g valkosuklaata
  • 100 g pakaste mustikoita
  • 4 rkl Passion hedelmän siemeniä/sisukset (4 tuoretta hedelmää)
  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 dl vaniljakreemijauhetta (tarpeen mukaan)

Kuorrutus; Voikreemi

  • 250 g suolatonta voita
  • 250 g tomusokeria
  • 1-2 rkl mustikkamehua
  • 1-2 tl vaniljasokeria

Mirror Glaze -kuorrute

  • 4 liivatehteä
  • 125 g valkosuklaata
  • ½ dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • ¾ dl glukoosisiirappia
  • ¾ dl kondensoitua maitoa
  • 1x lila geeliväri
  • 1x Wilton White - geeliväri
  • 1x pinkki geelivari
  • 1x keltainen geelivari
  • 1x turkoosi geelivari

Valmistusohje

OHJEET: Laita leivinpaperia voidellun irtopohjavuoan pohjalle. Soseuta mustikat ja sekoita joukkoon Passion siemenet/sisukset. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja lisää voi. Painele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle. Koveta jääkaapiss.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Toisessa kulhossa vatkaa tuorejuusto ja sokeri keskenään. Lisää mustikkapassiosose. Kääntele kermavaahto joukkoon. Lisää vielä vaniljakreemijauhetta jämäköittämään täytettä tarpeen mukaan. Asettele reunakalvo vuoan reunoille. Kaada täyte vuokaan. Tasoita pinta..Laita kakku jääkaappiin/pakastimeen jähmettymään

Kuorruta kakku voikreemillä ja laita kylmään. Aseta ritilä leivinpaperilla vuoratun. uunipellin päälle. Mittaa Mirror Glaze ja Spider Web- ainekset valmiiksi omiin kattiloihinsa ja muut tarvittavat aineet viereen odottamaan. Valmista Mirror Glaze ja Spider Glaze (kts ohje).

Ota kakku jääkaapista. Poista irtoreunat ja reunakalvot. Aseta kakku kakkualustalle. Aseta kakku väärinpäin olevalle pienemmälle kakkuvuoalle ritilän päälle. Kuorruta kylmä kakku Mirror-glaze kuorrutteella. Tee halutessasi heti perään päälle myös Spider Web-efekti. Jätä valumaan ja jähmettymään. Siisti alareuna. Nosta kakku varsinaiselle tarjoilualustalle, jalalliselle kakkuvadille. 

KUORRUTUS; VOIKREEMI: Vatkaa voi kuohkeaksi ja sihtaa joukkoon tomusokeri. Jatkaa vatkaamista niin kauan, kunnes vaahto on kuohkeaa (n. 10-15 minuuttia)• Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.Kuorruta kakku ohuesti voikreemillä. Laita kakku hetkeksi (5-10min) kylmään. Kuorruta toinen kerros. Laita kakku takaisin viilentymään ennen kuorrutetta

MIRROR GLAZE -KUORRUTE: Liota liivatteita 5 min kylmässä vedessä. Paloittele valkosuklaa. Kiehauta kattilassa sokeri, glukoosisiirappi ja vesi. Lisää puristetut liivatteet, sekoita hyvin ja kaada valkosuklaan päälle. Anna sulaa muutama minuutti ja sekoita tasaiseksi. Lisää kondensoitu maito ja haluamasi geeliväri. Jos käytät useampaa väriä, jaa kiille osiin. Kaada kiille sihdin läpi. Sekoita sauvasekoittimella. Varo ilmakuplia. Jäähdytä (37C). Kuorruta kakku Mirror Glazella haluamallasi tyylillä. Voit kayttaa apuna hammastikkua, kun koristelet.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kakkutrikki, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Vintage wedding! Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Marin jouluinen lumituiskuKoko Suomi leipoo: Suklainen heijastusKoko Suomi leipoo: Vadelma-stracciatella-kakkuKoko Suomi leipoo: Kerro kerro kuvastin -kakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti