Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Valkosuklaakemut

Julkaistu 09.12.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden viidennessä jaksossa teemana on trendikkäät hybridileivonnaiset.

Keksitaikina

  • 200g vehnäjauhoja (n. 50g säästä taikinan työstämiseen)
  • 115 g voita
  • 0,5 tl suolaa
  • 1tl leivinjauhetta
  • 100 g hienoa sokeria
  • 100 g fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl vaniljauutetta
  • 200 g suklaahippuja, valkoisia

Munkkitaikina

  • 2,5 dl täysmaitoa
  • 1/2 pussia kuivahiivaa
  • 1/2- 3/4 tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 10 dl vehnäjauhoja (jätä n. 3dl työstämisvaiheeseen)
  • 50 g voita, normaalisuolaista

Paistamiseen

  • 1 l rypsiöljyä

Päälle ja koristeluun valkosuklaaganache

  • 200 g valkosuklaata
  • 2 dl kuohukermaa

Paahdettu valkosuklaa

  • 100 g leivontavalkosuklaata

Lisäksi

  • Keksitaikinasta ylijääneitä keksipaloja ja muruja
  • 50 g Suklaa nonparelleja
  • 100 g Tummaa suklaata

Valmistusohje

KEKSITAIKINA: Yhdistä yleiskoneessa voi ja sokerit. Lisää vaniljauute sekä kananmunat yksi kerrallaan koko ajan sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet kulhossa, ja lisää 2-3 osassa taikinaan, kunnes taikina on paksua. Lisää suklaahiput ja sekoita joukkoon käsin/kauhalla, ei yleiskoneessa. Siirrä taikina kylmään ja valmista munkkitaikina.

MUNKKITAIKINA: Mittaa kulhoon täysmaito huoneenlämpöisenä, lisää sokeri, suola sekä kuivahiiva ja sekoittele hetki. Sekoita sulatettu voi joukkoon. Lähde lisäämään vehnäjauhoja desi kerrallaan, kunnes taikina on kiinteää, peitä liinalla ja jätä kohoamaan.

Kun munkkitaikina kohoaa, valmista keksit. Pyörittele taikinasta uunipellille (leivinpaperilla vuorattu) n. 3x3cm palloja, ja jätä kohoamisväliä riittävästi. Paista keksejä 175 asteessa uunin keskitasolla n. 10-12 minuuttia tai kunnes ne ovat reunoilta kauniin ruskeita. Kun keksit ovat vielä lämpimiä, tee niiden keskelle reikä pienellä leivosmuotilla - tämä onnistuu siinä vaiheessa kun keksit ovat vielä lämpimiä. Nosta keksit pois pelliltä jäähtymän ritilälle tai jääkaappiin. Keksien tulee olla täysin jäähtyneitä, ennen kuin munkkitaikina tulee niiden ympärille. Säästä keksien keskustat koristelua varten.

Kun munkkitaikina on kohonnut, vaivaa sitä muutaman kerran käyttäen mukana hieman vehnäjauhoa. Leikkaa pullataikinasta 12 palaa, muotoile litteiksi niin, että keksi mahtuu taikinan sisälle ja saat taikinan reunat nostettua keskelle. Huom! Älä tee kaikkia munkkeja etukäteen, vaan lisää keksit taikinan sisään mahdollisimman lähellä paistamista, jotta keksi ei ehdi liikaa vettyä taikinan sisällä, esim. kolme keksimunkkia kerrallaan. Kun taikinareunat on nostettu keksin päälle, tee keskelle reikä. Kuumenna öljy n. 180 asteeseen isossa kattilassa, varaa vierelle reikäkauha. Munkki on valmis käännettäväksi, kun se on kauniin ruskea toiselta puolelta. Nosta munkit jäähtymään ritilälle.

PÄÄLLE JA KORISTELUUN: Rouhi suklaa astiaan. Kiehauta kerma. Lisää suklaan joukkoon, kunnes seos on kiiltävä ja tasainen. Anna jäähtyä hetken, ei kuitenkaan jääkaapissa.

PAAHDETTU VALKOSUKLAA: Rouhi suklaa paloiksi ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda valkosuklaata 175 asteissa uunissa n. 5 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Prinsessan iltapäivätee, Ilonan reseptiKoko Suomi leipoo: SydänpullaKoko Suomi leipoo: Jaanan juurileipurin jouluherkkuKoko Suomi leipoo: Katrin suklaa-appelsiini piparitKoko Suomi leipoo: Täyteläinen suklaakakku suolaisella karamellilla ja paahdetuilla pekaanipähkinöilläKoko Suomi leipoo: Cafe Mocha leivokset
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti