Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Valkosuklaa-mansikkakakku

Julkaistu 11.01.2021 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin omat versiot kuninkaallisesta aamupalakakusta.

Pohja

  • 200 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 3/4 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl ruokasoodaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 115 g suolatonta voita
  • 140 g sokeria
  • 1/2 kpl sitruuna
  • 1/2 tl vaniljaesanssia
  • 1/2 rkl sitruunamehua (puristettua)
  • 1/2 sitruunan kuori
  • 85 g munanvalkuaisia
  • 60 g mansikkareduktio ks. ohje alla
  • 85 g täysmaitoa
  • vaaleanpunaista väriä

Riisimuropohja

  • 30 g riisimuroja
  • 25 g valkosuklaata

Mansikkareduktio

  • 340 g mansikka, pakaste Pakkasmarja
  • 1 kpl sitruuna
  • 3/4 tl sitruunankuorta
  • 3/4 rkl sitruunamehua (puristettua)
  • suolaa (hyppysellinen)
  • 85 g sokeria

Valkosuklaakreemi

  • 150 g valkosuklaata
  • 225 g huoneenlämpöistä voita
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 4,5 dl tomusokeria
  • 150 g tuorejuustoa
  • punaista väriä

Mansikkamousse

  • 1,25 dl vispikermaa
  • 100 g tuorejuustoa
  • 0,5-1,5 rkl sokeria
  • 60 g mansikkareduktiota
  • 2-3 liivatelehteä

Koristeet

  • 150 g Tuoreita mansikoita
  • 100 g Isoja (10 mm) kultaisia sokerihelmiä esim. decola.fi oma
  • 4 cl Vodkaa
  • Hopea kimalleväriä oma

Valmistusohje

MANSIKKAREDUKTION VALMISTUS: Sulata tai leikkaa mansikat ja soseuta. Laita mansikat ja sokeri kattilaan tai paistinpannulle ja kuumenna kuplivaksi, vähennä lämpöä ja anna kiehua kasaan, kunnes seosta on puolet jäljellä. Lisää sitruunamehu, -kuori ja suola. Jäähdytä.

POHJAN VALMISTUS: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Lisää voi yleiskoneen kulhoon ja sekoita kunnes voi on tasaista ja kiiltävää. Lisää vähitellen sokeri ja sekoita, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.  Lisää valkuaiset kahdessa erässä. Sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja sitruunankuoriraaste kulhossa. Yhdistä omassa kulhossa mansikkareduktio, maito, vaniljauute, sitruunamehu ja väri. Yleiskoneen alhaisimmalla nopeudella lisää kolmannes kuivista aineista ja heti perään kolmannes nesteistä. Jatka samoin, kunnes kaikki aineet on yhdistetty.  Kun seos vaikuttaa olevan sekaisin, pysäytä yleiskone ja kaavi kulhoon reunat nuolijalla. Jaa taikina vuokiin toiseen 1/3 ja toiseen 2/3. Paista uunissa noin 25-35 minuuttia. Tarkkaile pohjien kypsymistä, ne kypsyvät eri aikaan. Anna jäähtyä noin 10 minuutta ja kumoa.

MANSIKKAMOUSSEN VALMISTUS: Liota liivatelehdet. Vaahdota kerma, lisää tuorejuusto ja mansikkareduktio. Sulata liivatelehden tilkkaan kuumaa vettä ja kaada joukkoon ohuena nauhana. Siirrä kylmään odottamaan käyttöä. 

VALKOSUKLAAKREEMI: Pilko valkosuklaa kulhoon ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota pehmeä voi ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt valkosuklaa varovasti valuttamalla sekaan koko ajan vatkaten. Lisää vähitellen 2 dl tomusokeria koko ajan vatkaten. Lisää seuraavaksi tuorejuusto koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi loput (1 dl) tomusokeria koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes kreemi on kuohkeaa ja tasaista. Ota kreemistä sivuun n. 2 dl ja värjää se punaiseksi. 

RUUSUT: Pursota punaisesta kreemistä ruusuja kakkuneulalle, siirrä kylmään ja aseta kakun päälle ennen tarjoilua. 

KAKUKAN KOKOAMINEN JA VIIMEISTELY: Leikkaa matalammasta pohjasta noin 11cm halkaisijaltaan olevalla stanssilla kakku pienemmäksi. Halkaiset korkeampi kakku kahteen yhtä korkeaan osaan. Aseta 1 iso pohja kakkuvadille ja lisää päälle mansikkamoussea. Aseta pienempi pohja moussen päälle ja lisää uusi kerros mansikkamoussea. Aseta viimeinen iso pohja päälle. Pistä grillitikkuja kakkuun pystyyn tukevoittamaan kakkua kuorrutuksen aikana. Kuorruta kakku kauttaaltaan valkosuklaakreemillä mutta älä vielä viimeistele sileäksi. Isojen kakkupohjien väliin jäävään ”syvänteeseen” saa laittaa reilusti kreemiä. Asettele leikattuja mansikoita kahden ison kakun väliin muodostuvaan ”syvänteeseen” sikin sokin Tasoita pinnat. Mansikoiden kohdalta kreemin reunat saavat jäädä epätasaisiksi. Sekoita kultaväriä vodkaan ja maalaa seoksella mansikoiden ylä- ja alapuolelta kakun reunat. Pursota kakun alareunan pyöreällä tyllalla ”helminauha”. Lisää mansikoita, ruusut ja helmet kakun päälle. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Wanhanajan kerroskakku, Paulan reseptiKoko Suomi leipoo: Black, Pink & Gold, TiiaKoko Suomi leipoo: Lapsuuden klassikko – Kimble! OonaKoko Suomi leipoo: SAVE the Planet, IidaKoko Suomi leipoo: Mustikkavyöry, OonaKoko Suomi leipoo: Överi vadelma-pistaasikakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti