Koko Suomi leipoo: Vadelma-stracciatella-kakku

KOKO_SUOMI_LEIPOO_5_JAKSO_6_BEAUTYSHOTS_MIRROR_GLAZE_KAKKU_KUVA_ANNA_GREUS-9

Koko Suomi leipoo -ohjelman seitsemännessä jaksossa haasteena on tehdä kesähelteillä kakku peilikuorrutuksella.

Pohja

  • 6 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl perunajauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Kostutus

  • 3 dl vadelmamehua esim. trip/grandi

Täyte

  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 100 g vaniljarahkaa
  • 200 g vadelmia
  • 2 rkl vaniljakreemijauhetta
  • 0,5 dl Sokeria

Täyte 2

  • Stracciatella mousse
  • 2 liivatetta
  • 250 g mascarponea
  • 1 tl vanilja aromia
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vaniljakreemijauhetta
  • 100 g tummaa suklaata raastettuna

Sokerikreemi

  • 125 g voita tai margariinia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 dl kaakaotomusokeria
  • 1 rkl vettä

Ruskea kuorrutus

  • 5 kpl liivatelehtiä
  • 60 g vettä
  • 110 g sokeria
  • 110 g glukoosia
  • 125 g tummaa suklaata
  • 90 g kondensoitua maitoa

Punainen/valkoinen kuorrutus

  • 3 kpl liivatelehtiä
  • 30 g vettä
  • 60 g sokeria
  • 60 g glukoosia
  • 70 g valkoista suklaata
  • 40 g kondensoitua maitoa

Koristelu

  • 100 g punaisia puutarhavadelmia
  • Hopeisia hileitä

Valmistusohje

POHJA:  Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhon joukkoon. Voitele ja jauhota kolme 22cm kakkuvuokaa. Jaa taikina tasaisesti kolmeen vuokaan. Paista 175 c 15-20 min.

TÄYTE: Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja Lisää vaniljarahka. Soseuta vadelmat ja sekoita vadelmasose, sokeri ja vaniljakreemijauhe täytevaahdon joukkoon.

TÄYTE 2; STRACCIATELLA MOUSSE: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita mascarponejuusto, sokerit, vanilja-aromi ja suklaa keskenään. Lisää sekoittaen liivateseos. Yhdistä lopuksi kaikki aineet keskenään.

KAKUN KOKOAMINEN: Kostuta pohjat sitä mukaa, kun täytät ne. Laita ensimmäinen pohja irtopohjavuokaan, täytä pohja vadelmatäytteellä. Nosta seuraava kostutettu pohja ja täytä straccietellamoussella. Laita lopuksi viimeinen pohja ja nosta hetkeksi kylmään.

SOKERIKREEMI: Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. Sekoita kaakaotomusokeri ja vaniljasokeri vähitellen voin joukkoon. Lisää lopuksi vesi ja jatka sekoittamista. Levitä sokerikreemi kakun päälle ja nosta kakku pakkaseen vähintään tunniksi.

KUORRUTUS: Jaa tämä kiille puoliksi ja värjää toinen punaisella pastavärillä ja toinen valkoisella.

PEILIKIILTEIDEN VALMISTUS: Laita liivatteet likoamaan. Kuumenna kattilassa vesi, sokeri ja glukoosi kiehuvaksi. Lisää liotetut, puristellut liivatteet joukkoon ja sekoita, kunnes ne ovat liuenneet. Kaada seos paloitellun suklaan päälle ja sekoita hieman. Lisää kondensoitu maito samalla sauvasekoittajalla sekoittaen (pidä pinnan alla koko ajan). Anna kiilteen jäähtyä 35-asteiseksi ja kaada sitten jäisen kakun pinnalle niin, että nostat kakun esim. uuniritilälle ja iso lautanen alle. Kiille hyytyy hetkessä, joten älä siloittele sitä esim. veitsellä.  Kuorruta ensin kakku ruskealla kiilteellä ja tee heti sen perään kakun päälle valkoiset ja punaiset koristeet.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!