Koko Suomi leipoo: Vadelma-stracciatella-kakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman seitsemännessä jaksossa haasteena on tehdä kesähelteillä kakku peilikuorrutuksella.
Pohja
- 6 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl perunajauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 2 rkl kaakaojauhetta
Kostutus
- 3 dl vadelmamehua esim. trip/grandi
Täyte
- 2 ½ dl kuohukermaa
- 100 g vaniljarahkaa
- 200 g vadelmia
- 2 rkl vaniljakreemijauhetta
- 0,5 dl Sokeria
Täyte 2
- Stracciatella mousse
- 2 liivatetta
- 250 g mascarponea
- 1 tl vanilja aromia
- 1 dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl vaniljakreemijauhetta
- 100 g tummaa suklaata raastettuna
Sokerikreemi
- 125 g voita tai margariinia
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 dl kaakaotomusokeria
- 1 rkl vettä
Ruskea kuorrutus
- 5 kpl liivatelehtiä
- 60 g vettä
- 110 g sokeria
- 110 g glukoosia
- 125 g tummaa suklaata
- 90 g kondensoitua maitoa
Punainen/valkoinen kuorrutus
- 3 kpl liivatelehtiä
- 30 g vettä
- 60 g sokeria
- 60 g glukoosia
- 70 g valkoista suklaata
- 40 g kondensoitua maitoa
Koristelu
- 100 g punaisia puutarhavadelmia
- Hopeisia hileitä
Valmistusohje
POHJA: Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhon joukkoon. Voitele ja jauhota kolme 22cm kakkuvuokaa. Jaa taikina tasaisesti kolmeen vuokaan. Paista 175 c 15-20 min.
TÄYTE: Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja Lisää vaniljarahka. Soseuta vadelmat ja sekoita vadelmasose, sokeri ja vaniljakreemijauhe täytevaahdon joukkoon.
TÄYTE 2; STRACCIATELLA MOUSSE: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita mascarponejuusto, sokerit, vanilja-aromi ja suklaa keskenään. Lisää sekoittaen liivateseos. Yhdistä lopuksi kaikki aineet keskenään.
KAKUN KOKOAMINEN: Kostuta pohjat sitä mukaa, kun täytät ne. Laita ensimmäinen pohja irtopohjavuokaan, täytä pohja vadelmatäytteellä. Nosta seuraava kostutettu pohja ja täytä straccietellamoussella. Laita lopuksi viimeinen pohja ja nosta hetkeksi kylmään.
SOKERIKREEMI: Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. Sekoita kaakaotomusokeri ja vaniljasokeri vähitellen voin joukkoon. Lisää lopuksi vesi ja jatka sekoittamista. Levitä sokerikreemi kakun päälle ja nosta kakku pakkaseen vähintään tunniksi.
KUORRUTUS: Jaa tämä kiille puoliksi ja värjää toinen punaisella pastavärillä ja toinen valkoisella.
PEILIKIILTEIDEN VALMISTUS: Laita liivatteet likoamaan. Kuumenna kattilassa vesi, sokeri ja glukoosi kiehuvaksi. Lisää liotetut, puristellut liivatteet joukkoon ja sekoita, kunnes ne ovat liuenneet. Kaada seos paloitellun suklaan päälle ja sekoita hieman. Lisää kondensoitu maito samalla sauvasekoittajalla sekoittaen (pidä pinnan alla koko ajan). Anna kiilteen jäähtyä 35-asteiseksi ja kaada sitten jäisen kakun pinnalle niin, että nostat kakun esim. uuniritilälle ja iso lautanen alle. Kiille hyytyy hetkessä, joten älä siloittele sitä esim. veitsellä. Kuorruta ensin kakku ruskealla kiilteellä ja tee heti sen perään kakun päälle valkoiset ja punaiset koristeet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan