Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Vadelma-stracciatella-kakku

Julkaistu 23.12.2019 20:05

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman seitsemännessä jaksossa haasteena on tehdä kesähelteillä kakku peilikuorrutuksella.

Pohja

  • 6 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl perunajauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Kostutus

  • 3 dl vadelmamehua esim. trip/grandi

Täyte

  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 100 g vaniljarahkaa
  • 200 g vadelmia
  • 2 rkl vaniljakreemijauhetta
  • 0,5 dl Sokeria

Täyte 2

  • Stracciatella mousse
  • 2 liivatetta
  • 250 g mascarponea
  • 1 tl vanilja aromia
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vaniljakreemijauhetta
  • 100 g tummaa suklaata raastettuna

Sokerikreemi

  • 125 g voita tai margariinia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 dl kaakaotomusokeria
  • 1 rkl vettä

Ruskea kuorrutus

  • 5 kpl liivatelehtiä
  • 60 g vettä
  • 110 g sokeria
  • 110 g glukoosia
  • 125 g tummaa suklaata
  • 90 g kondensoitua maitoa

Punainen/valkoinen kuorrutus

  • 3 kpl liivatelehtiä
  • 30 g vettä
  • 60 g sokeria
  • 60 g glukoosia
  • 70 g valkoista suklaata
  • 40 g kondensoitua maitoa

Koristelu

  • 100 g punaisia puutarhavadelmia
  • Hopeisia hileitä

Valmistusohje

POHJA:  Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhon joukkoon. Voitele ja jauhota kolme 22cm kakkuvuokaa. Jaa taikina tasaisesti kolmeen vuokaan. Paista 175 c 15-20 min.

TÄYTE: Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja Lisää vaniljarahka. Soseuta vadelmat ja sekoita vadelmasose, sokeri ja vaniljakreemijauhe täytevaahdon joukkoon.

TÄYTE 2; STRACCIATELLA MOUSSE: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita mascarponejuusto, sokerit, vanilja-aromi ja suklaa keskenään. Lisää sekoittaen liivateseos. Yhdistä lopuksi kaikki aineet keskenään.

KAKUN KOKOAMINEN: Kostuta pohjat sitä mukaa, kun täytät ne. Laita ensimmäinen pohja irtopohjavuokaan, täytä pohja vadelmatäytteellä. Nosta seuraava kostutettu pohja ja täytä straccietellamoussella. Laita lopuksi viimeinen pohja ja nosta hetkeksi kylmään.

SOKERIKREEMI: Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. Sekoita kaakaotomusokeri ja vaniljasokeri vähitellen voin joukkoon. Lisää lopuksi vesi ja jatka sekoittamista. Levitä sokerikreemi kakun päälle ja nosta kakku pakkaseen vähintään tunniksi.

KUORRUTUS: Jaa tämä kiille puoliksi ja värjää toinen punaisella pastavärillä ja toinen valkoisella.

PEILIKIILTEIDEN VALMISTUS: Laita liivatteet likoamaan. Kuumenna kattilassa vesi, sokeri ja glukoosi kiehuvaksi. Lisää liotetut, puristellut liivatteet joukkoon ja sekoita, kunnes ne ovat liuenneet. Kaada seos paloitellun suklaan päälle ja sekoita hieman. Lisää kondensoitu maito samalla sauvasekoittajalla sekoittaen (pidä pinnan alla koko ajan). Anna kiilteen jäähtyä 35-asteiseksi ja kaada sitten jäisen kakun pinnalle niin, että nostat kakun esim. uuniritilälle ja iso lautanen alle. Kiille hyytyy hetkessä, joten älä siloittele sitä esim. veitsellä.  Kuorruta ensin kakku ruskealla kiilteellä ja tee heti sen perään kakun päälle valkoiset ja punaiset koristeet.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Mansikkalaatikko-kakku, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Kapteenien kiekkoleivos, LauraKoko Suomi leipoo: Marin jouluinen lumituiskuKoko Suomi leipoo: Suklainen heijastusKoko Suomi leipoo: Seepran uudet vaatteet MoussekakkuKoko Suomi leipoo: Kerro kerro kuvastin -kakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti