Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Väärinymmärretyt pahikset, Tiia

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 28.09.2022 22:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa pääosassa ovat muumit.

Keksitaikina

  • 180 g Voita
  • 1 dl Fariinisokeria
  • 0,75 dl Hieno sokeria
  • 1 kpl Kananmuna
  • 4,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 0,5 tl Leivinjauhetta
  • 1 tl Vaniljasokeria

Täyte

  • 50 g Voita
  • 50 g Tomusokeria
  • 50 g Tuorejuustoa
  • 100 g Valkosuklaata

Lisäksi

  • 1 kpl Sitruuna
  • 1 rkl Kookoshiutaleita

Pikeeri

  • 2 kpl Kananmunan valkuaista
  • 6 dl Tomusokeria
  • 1 rkl Sitruunaa

Pikeerien maustamiseen

  • n. 1 tl Lakritsijauhetta (Urtekram)
  • n. 1rkl Kookoshiutale

Haisulien kuorrutus

  • 100 g Tumma suklaa

Valmistusohje

KEKSITAIKINA: Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää mukaan kananmuna. Lisää jauhoseos ja sekoita loppuun.Laita jääkaappiin n. 15min.

KEKSIT:  Uuni lämpiämään 180 °C. Kauli taikina n. 4 mm ohueksi. Leikkaa sabluunan avulla hahmot taikinasta. Tee jokaista muotoa tuplamäärä (pohja + päällinen) eli 8 kpl jokaista muotoa. Paista uunissa 180 °C, noin. 6–7 min / pelti. Jäähdytä keksejä jääkaapissa ennen pikeerin laittamista.

PIKEERI: Vatkaa valkuaista ja sokeria sekaisin noin 4 minuuttia. 

KORISTELU: Mörkö: Lisää noin 1 tl lakritsijauhetta noin ½ dl pikeeriä. Lisää mustaa elintarvikeväriä, kunnes harmaata. Lisää vielä sitruunanmehua, kunnes pikeerin koostumus on sopivaa pursotettavaa, laita puolet tästä pikeeristä minigrip-pussiin. Lisää loppuun pikeeriin vielä sitruunamehua niin, että pikeeri on hieman löysempää. Piirrä hampaat ja pupillit mustalla elintarviketussilla.

Koristele möröt: Pursota mörölle reunat tiiviimmällä pikeerillä.Täytä koko pinta löysemmällä pikeerillä. Anna kovettua hetken. Piirrä kovemmalla harmaalla pikeerillä mörön kädet ja nenä. Anna kovettua hetken. Lisää valkoisella pikeerillä silmät ja suu.

Hattivatti: Hienonna 1 rkl kookoshiutaleita jauheeksi ja sekoita se n. ½ dl pikeeriä.  Laita massa minigrip-pussiin. Koristele hattivatit: Pursota kookospikeerillä hattivatin muotoisesti, keho sekä kädet. Kun hieman kovettunut, lisää vielä valkoisella erikseen silmät. Anna taas kovettua hetken. Piirrä pupillit mustalla elintarviketussilla.

Haisuli: Sulata suklaa, jäähdytä hieman ja dippaa keksit siihen. Lisää koko keksille suklaarouhetta. Koristele vielä valkoisella pikeerillä silmät ja suu, harmaalla pikeerillä nenä. Anna kovettua hetken. Piirrä hampaat ja pupillit mustalla elintarviketussilla.

VALKOSUKLAATÄYTE: Sulata valkosuklaa. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää valkosuklaa. Lisää tuorejuusto ja sekoita. Jaa kolmeen osaan ja mausta jokainen erikseen: Mörköön: ½ sitruunan mehu puristettuna. Hattivattiin: lisää 1 rkl kookoshiutaleita. Täytä keksit pursottamalla vasta koristelun jälkeen: Täytä pohjakeksi täytteellä ja aseta koristeltu päällyskeksi täytteen päälle varovasti.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Tervetuloa Hattivattien saarelle, StefanKoko Suomi leipoo: Muumiperhe hiekkarannalla, SiiriKoko Suomi leipoo: Muumilaakson pahikset, SamiKoko Suomi leipoo: Hei Muumit! OonaKoko Suomi leipoo: Muumimamman mansikkainen täytekeksilajitelma, KatiKoko Suomi leipoo: Azteekkien rauniot
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti