Mainos

Koko Suomi leipoo: Väärinymmärretyt pahikset, Tiia

koko_suomi_leipoo_s8_eps3_taidonnäyte_tehtävä_tiia_01_kuvaaja_saku_tiainen (1)
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa pääosassa ovat muumit.

Keksitaikina

  • 180 g Voita
  • 1 dl Fariinisokeria
  • 0,75 dl Hieno sokeria
  • 1 kpl Kananmuna
  • 4,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 0,5 tl Leivinjauhetta
  • 1 tl Vaniljasokeria

Täyte

  • 50 g Voita
  • 50 g Tomusokeria
  • 50 g Tuorejuustoa
  • 100 g Valkosuklaata

Lisäksi

  • 1 kpl Sitruuna
  • 1 rkl Kookoshiutaleita

Pikeeri

  • 2 kpl Kananmunan valkuaista
  • 6 dl Tomusokeria
  • 1 rkl Sitruunaa

Pikeerien maustamiseen

  • n. 1 tl Lakritsijauhetta (Urtekram)
  • n. 1rkl Kookoshiutale

Haisulien kuorrutus

  • 100 g Tumma suklaa

Valmistusohje

KEKSITAIKINA: Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää mukaan kananmuna. Lisää jauhoseos ja sekoita loppuun.Laita jääkaappiin n. 15min.

KEKSIT:  Uuni lämpiämään 180 °C. Kauli taikina n. 4 mm ohueksi. Leikkaa sabluunan avulla hahmot taikinasta. Tee jokaista muotoa tuplamäärä (pohja + päällinen) eli 8 kpl jokaista muotoa. Paista uunissa 180 °C, noin. 6–7 min / pelti. Jäähdytä keksejä jääkaapissa ennen pikeerin laittamista.

PIKEERI: Vatkaa valkuaista ja sokeria sekaisin noin 4 minuuttia. 

KORISTELU: Mörkö: Lisää noin 1 tl lakritsijauhetta noin ½ dl pikeeriä. Lisää mustaa elintarvikeväriä, kunnes harmaata. Lisää vielä sitruunanmehua, kunnes pikeerin koostumus on sopivaa pursotettavaa, laita puolet tästä pikeeristä minigrip-pussiin. Lisää loppuun pikeeriin vielä sitruunamehua niin, että pikeeri on hieman löysempää. Piirrä hampaat ja pupillit mustalla elintarviketussilla.

Koristele möröt: Pursota mörölle reunat tiiviimmällä pikeerillä.Täytä koko pinta löysemmällä pikeerillä. Anna kovettua hetken. Piirrä kovemmalla harmaalla pikeerillä mörön kädet ja nenä. Anna kovettua hetken. Lisää valkoisella pikeerillä silmät ja suu.

Hattivatti: Hienonna 1 rkl kookoshiutaleita jauheeksi ja sekoita se n. ½ dl pikeeriä.  Laita massa minigrip-pussiin. Koristele hattivatit: Pursota kookospikeerillä hattivatin muotoisesti, keho sekä kädet. Kun hieman kovettunut, lisää vielä valkoisella erikseen silmät. Anna taas kovettua hetken. Piirrä pupillit mustalla elintarviketussilla.

Haisuli: Sulata suklaa, jäähdytä hieman ja dippaa keksit siihen. Lisää koko keksille suklaarouhetta. Koristele vielä valkoisella pikeerillä silmät ja suu, harmaalla pikeerillä nenä. Anna kovettua hetken. Piirrä hampaat ja pupillit mustalla elintarviketussilla.

VALKOSUKLAATÄYTE: Sulata valkosuklaa. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää valkosuklaa. Lisää tuorejuusto ja sekoita. Jaa kolmeen osaan ja mausta jokainen erikseen: Mörköön: ½ sitruunan mehu puristettuna. Hattivattiin: lisää 1 rkl kookoshiutaleita. Täytä keksit pursottamalla vasta koristelun jälkeen: Täytä pohjakeksi täytteellä ja aseta koristeltu päällyskeksi täytteen päälle varovasti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja