Koko Suomi leipoo: Vaaleanpunaiset unelmakuppikakut, Nannette

koko_suomi_leipoo_s09_eps2_beautyshots_taidonna25C225A8yte_nanette_02_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden toisessa jaksossa leivottiin emojileivoksia.

Pohja

  • 5 kpl kananmunaa
  • 1 kpl kananmunan keltuainen
  • 2 dl sokeria
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa

Punaherukka-vaniljatäyte

  • 150 g punaherukkaa (pakaste)
  • 1 dl sokeria
  • 1 kpl vaniljatanko
  • ¾ dl kuohukermaa
  • 50 g voita

Punaherukkakuorrute

  • 1 ½ dl vispikermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 100 g punaherukkaa (pakaste)
  • ½ dl sokeria

Koristelu

    Emojit

    • 175 g valkoista sokerimassaa
    • Maizenaa kaulitsemiseen
    • Vettä sokerimassakoristeiden toisiinsa liimaamiseen
    • 1 kpl kananmunan valkuainen
    • 3 dl tomusokeria
    • Punainen elintarvikepastaväri
    • Keltainen elintarvikepastaväri
    • Musta elintarvikepastaväri

    Valmistusohje

    POHJA: Laita uuni lämpenemään 165 asteiseksi. Vaahdota kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi kuivat aineet ja lisää rypsiöljyn kanssa vuorotellen muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi nuolijalla. Jaa taikina 12 kartonkiseen muffinivuokaan. Paista pohjia uunissa noin 20 minuuttia. Pohjien pitäisi olla uunista tullessaan kullanruskeita.

    TÄYTE: Mittaa punaherukat ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko, ota sen siemenet veitsen tylpällä päällä. Siirrä vaniljatangon siemenet sekä itse tanko punaherukoiden ja sokerin kanssa samaan kattilaan. Keitä seosta, kunnes se hieman paksunee. Kuumenna kuohukerma lämpimäksi. Kaada lämmin kerma muun täytteen joukkoon, sekoita hyvin vispilällä. Lisää lopuksi voi.

    KUORRUTE: Vatkaa vispikerma ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään tuorejuusto, punaherukat ja tomusokeri. Yhdistä tuorejuusto-punaherukka-tomusokeriseos kermavaahdon joukkoon nuolijalla käännellen. 

    KORISTELU: Jaa sokerimassa kolmeen osaan; jokainen 50 g osaan. Värjää kaksi osaa punaisella pastavärillä vaaleanpunaiseksi, toinen tummemmaksi ja toinen vaaleammaksi. Värjää sokerimassa käsillä työstäen. Kaulitse kaikki sokerimassat 3 mm paksuisiksi levyiksi tomusokeria apuna käyttäen. Leikkaa valkoisesta sokerimassasta terävällä veitsellä vapaalla kädellä neljä yksisarvisen sivuprofiilia (pituus noin 7 cm), joissa on turpa, sarvi ja kaula. Ota tummemmasta vaaleanpunaisesta sokerimassasta 2 cm halkaisijaltaan olevalla stanssilla yhteensä 24 ympyrää. Liimaa yhden ympyrän reunoihin kiinni vedellä viisi muuta ympyrää. Toista tämä kaikilla ympyröillä. Ota vaaleammasta vaaleanpunaisesta sokerimassasta neljä 4 cm halkaisijaltaan olevaa
    ympyrää, joista lähtee jokaisesta kaksi levenevää kolmiota. Leikkaa kolmioiden särmään kaksi lovea kuvan mukaisesti. Kuvion olisi tarkoitus näyttää karkilta.

    Vaahdota kananmunan valkuainen vaahdoksi. Lisää valkuaisen joukkoon vähän kerrallaan tomusokeria ja jatka vaahdottamista. Jaa pikeeri neljään kulhoon; Laita kolmeen kulhoon 1 rkl pikeeriä ja yhteen ½ dl. Värjää 1 rkl osat elintarvikepastaväreillä mustaksi, keltaiseksi ja valkoiseksi. Värjää ½ dl pikeeristä vaaleanpunaiseksi. Siirrä vaaleanpunainen, valkoinen ja musta pikeeri omiin pursotinpusseihinsa, joiden päässä on 1 mm halkaisijaltaan olevat tyllat ja keltainen pikeeri pursotinpussiin, jonka päässä on 2 mm halkaisijaltaan oleva tylla. 

    Pursota keltaisella pikeerillä kukkien keskelle keskiympyrän peittävä alue. Pursota keltaisella pikeerillä myös yksisarvisille sarvi. Pursota valkoisella pikeerillä yksisarviselle silmä. Anna tähänastisten pursotusten kuivua muutama minuutti. Pursota vaaleanpunaisella pikeerillä kukkien terälehtien väliin pienet pallot. Pursota vaaleanpunaisella pikeerillä myös yksisarvisen harja, ja karkin keskusta sekä kolme raitaa kohti karkin kärkiä. Pursota vielä märän vaaleanpunaisen pikeerin päälle keltaisella pikeerillä satunnaista kuviota (karkin keskustaan). Pursota mustalla pikeerillä yksisarvisille pupillit, sieraimet ja suut. Anna pursotusten kuivua.

    KUPPIKAKKUJEN KOKOAMINEN JA VIIMEISTELY: Tee jokaisen pohjan keskelle esim. tyllan avulla noin 2 cm syvyinen kolo. Laita jokaiseen koloon 1 tl punaherukkatäytettä. Nosta pohjasta irroitettu pala takaisin paikalleen. Siirrä kuorrute pursotinpussiin, jonka päässä on 1,5 cm halk. tähtitylla. Pursota kuorrute pohjien päälle. Asettele jokaisen kuppikakun päälle emoji-koriste. 

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.