Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Ullan Kukkahattutäti kevätjuhlissa – ruusuinen mansikkakakku

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 07.03.2022 20:45

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan yhdeksännessä jaksossa taidonnäytteessä leipurit tekevät kakun, joka kuorrutetaan keväiseksi kukkakedoksi.

Kakkupohja

  • 250 g Valio voita
  • 250 g erikoishienoa sokeria
  • 4 huoneenlämpöistä kananmunaa
  • 225 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ rkl mansikkaesanssia
  • (vuokien voiteluun nokare voita ja vuokien jauhottamiseen vehnäjauhoa)

Ruusu-mansikkahillo

  • 250 g pakastemansikoita
  • 1 dl hillo-marmeladisokeria
  • 2 tl ruusuvettä

Ruusuinen kerma-rahkatäyte

  • 3 dl jääkaappikylmää Valio vispikermaa
  • 160 g Valio maitorahkaa
  • 4 kpl liivatelehteä
  • 3/4 rkl ruusuvettä
  • 3/4 rkl vettä
  • ½ dl erikoishienoa sokeria
  • 1 rkl vaniljakreemijauhetta kerman stabilointiin
  • kylmää vettä liivatelehtien liottamiseen

Kuorrutus

  • 4 dl Valion vispikermaa
  • 1tl vaniljakreemijauhetta
  • ½ tl ivory – pastaväriä
  • ½ tl jauhettua ruusua

Pursotukset

  • 8dl Valion Oddly Good kasvirasvasekoite
  • ½ tl pinkkiä pastaväriä
  • ½ tl punaista pastaväriä

Valmistusohje

KAKKUPOHJA: Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää mansikkaesanssi ja jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen, varovasti joukkoon. Sekoita nopeasti tasaisesti sekaisin. Jaa taikina kolmeen 18 cm voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan. Paista 175 astetta n. 20–25 min, tai kunnes pohja on kypsä.

RUUSU-MANSIKKA-HILLO: Lisää kaikki ainekset kattilaan ja keitä hilloksi, n. 15 min. Kaada laakeaan astiaan, jäähdytä kylmäksi.

RUUSUINEN KERMA-RAHKATÄYTE: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri ja rahka kermaan. Lämmitä vesi ja ruusuvesi erillisessä kulhossa. Purista liotetuista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota liivatteet ruusuvesi-vesiseokseen. Valuta ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää vanilijakreemijauhetta massan stabiloimiseksi. 

KUORRUTE: Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaniljakreemijauhe, ruusujauhe sekä ivory-väriä kevyesti.

PURSOTUKSET: Vatkaa vegaaninen kasvirasvasekoite vaahdoksi ja jaa kolmeen eri astiaan. Värjää erisävyisiksi punaisiksi. (kolme eri sävyistä vaaleanpunaista). Ota kuusi pursotuspussia.

1. Laita pursotinpussiin pieni tähtitylla, jolla pursotat hahmon suun ja korvikset laita sinne noin 1dl valmista vaaleanpunaista vaahtoa.

2. Laita loput vaaleanpunaisesta vaahdosta yhteen pursotinpussiin, jossa on ruusunterälehtityllalla. Tee kukkanaulan avulla leivinpaperin päälle isoja ruusuja 6 kpl. Laita loppu vaahto mikä jää yli pursotinpussiin, jossa on 10 mm tiheäsahainen tähtitylla.

3. Laita seuraavaan pursotinpussiin jättitylla Wilton 127D. Tee kukkanaulan avulla kolme isoa ruusua ja laita ne pakastimeen. Laita loppu vaahto mikä jää yli pursotinpussiin, jossa on ruusunterälehtitylla.

4. Laita 10mm tähtitylla pursotinpussiin ja laita sinne loput vaahdot. Tällä vaahdolla pursotat ympyräruusuja suoraan kakun päälle.

KAKUN KOKOAMINEN: Laita alimmainen kakkupohja kakkuvadille. Kietaise ympärille reunakalvo. Levitä pohjan päälle mansikkahillo ja puolet ruusuvaahdosta. Laita seuraava kakkupohja ja täytä samoin kuin edellinen. Laita viimeinen kakkupohja paikalleen ja vie kylmään hyytymään.

Tee sillä aikaa ruusuja kukkanaulan avulla. Tee niitä runsaasti ja vie pakastimeen jähmettymään.

Kun kakku on hyytynyt, kuorruta se ivoryn värisellä kermalla. Silota tasaiseksi. Piirrä coctailtikun avulla naisen hahmo kakun kylkeen. Pursota naishahmolle suu ja korvakorut pienellä tyllalla. Pursota naiselle ruusuja mekon rinnukseen.

Nostele ruusut pakastimesta kakun päälle niin, että ruusut ovat kuin naisen hiukset. Tee pursotuksista runsaat.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Vintage wedding! Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Yksisarviskakku, Paulan reseptiKoko Suomi leipoo: Iloiset matcha-kuppikaku, HeidiKoko Suomi leipoo: Ullan Unelmien gravity cakeKoko Suomi leipoo: Ullan Hempeän Elisabethin kukkaismacaronKoko Suomi leipoo: Överi vadelma-pistaasikakku
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti