Koko Suomi leipoo: Ullan Kukkahattutäti kevätjuhlissa – ruusuinen mansikkakakku

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps9_8310
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan yhdeksännessä jaksossa taidonnäytteessä leipurit tekevät kakun, joka kuorrutetaan keväiseksi kukkakedoksi.

Kakkupohja

  • 250 g Valio voita
  • 250 g erikoishienoa sokeria
  • 4 huoneenlämpöistä kananmunaa
  • 225 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ rkl mansikkaesanssia
  • (vuokien voiteluun nokare voita ja vuokien jauhottamiseen vehnäjauhoa)

Ruusu-mansikkahillo

  • 250 g pakastemansikoita
  • 1 dl hillo-marmeladisokeria
  • 2 tl ruusuvettä

Ruusuinen kerma-rahkatäyte

  • 3 dl jääkaappikylmää Valio vispikermaa
  • 160 g Valio maitorahkaa
  • 4 kpl liivatelehteä
  • 3/4 rkl ruusuvettä
  • 3/4 rkl vettä
  • ½ dl erikoishienoa sokeria
  • 1 rkl vaniljakreemijauhetta kerman stabilointiin
  • kylmää vettä liivatelehtien liottamiseen

Kuorrutus

  • 4 dl Valion vispikermaa
  • 1tl vaniljakreemijauhetta
  • ½ tl ivory – pastaväriä
  • ½ tl jauhettua ruusua

Pursotukset

  • 8dl Valion Oddly Good kasvirasvasekoite
  • ½ tl pinkkiä pastaväriä
  • ½ tl punaista pastaväriä

Valmistusohje

KAKKUPOHJA: Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää mansikkaesanssi ja jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen, varovasti joukkoon. Sekoita nopeasti tasaisesti sekaisin. Jaa taikina kolmeen 18 cm voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan. Paista 175 astetta n. 20–25 min, tai kunnes pohja on kypsä.

RUUSU-MANSIKKA-HILLO: Lisää kaikki ainekset kattilaan ja keitä hilloksi, n. 15 min. Kaada laakeaan astiaan, jäähdytä kylmäksi.

RUUSUINEN KERMA-RAHKATÄYTE: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri ja rahka kermaan. Lämmitä vesi ja ruusuvesi erillisessä kulhossa. Purista liotetuista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota liivatteet ruusuvesi-vesiseokseen. Valuta ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää vanilijakreemijauhetta massan stabiloimiseksi. 

KUORRUTE: Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaniljakreemijauhe, ruusujauhe sekä ivory-väriä kevyesti.

PURSOTUKSET: Vatkaa vegaaninen kasvirasvasekoite vaahdoksi ja jaa kolmeen eri astiaan. Värjää erisävyisiksi punaisiksi. (kolme eri sävyistä vaaleanpunaista). Ota kuusi pursotuspussia.

1. Laita pursotinpussiin pieni tähtitylla, jolla pursotat hahmon suun ja korvikset laita sinne noin 1dl valmista vaaleanpunaista vaahtoa.

2. Laita loput vaaleanpunaisesta vaahdosta yhteen pursotinpussiin, jossa on ruusunterälehtityllalla. Tee kukkanaulan avulla leivinpaperin päälle isoja ruusuja 6 kpl. Laita loppu vaahto mikä jää yli pursotinpussiin, jossa on 10 mm tiheäsahainen tähtitylla.

3. Laita seuraavaan pursotinpussiin jättitylla Wilton 127D. Tee kukkanaulan avulla kolme isoa ruusua ja laita ne pakastimeen. Laita loppu vaahto mikä jää yli pursotinpussiin, jossa on ruusunterälehtitylla.

4. Laita 10mm tähtitylla pursotinpussiin ja laita sinne loput vaahdot. Tällä vaahdolla pursotat ympyräruusuja suoraan kakun päälle.

KAKUN KOKOAMINEN: Laita alimmainen kakkupohja kakkuvadille. Kietaise ympärille reunakalvo. Levitä pohjan päälle mansikkahillo ja puolet ruusuvaahdosta. Laita seuraava kakkupohja ja täytä samoin kuin edellinen. Laita viimeinen kakkupohja paikalleen ja vie kylmään hyytymään.

Tee sillä aikaa ruusuja kukkanaulan avulla. Tee niitä runsaasti ja vie pakastimeen jähmettymään.

Kun kakku on hyytynyt, kuorruta se ivoryn värisellä kermalla. Silota tasaiseksi. Piirrä coctailtikun avulla naisen hahmo kakun kylkeen. Pursota naishahmolle suu ja korvakorut pienellä tyllalla. Pursota naiselle ruusuja mekon rinnukseen.

Nostele ruusut pakastimesta kakun päälle niin, että ruusut ovat kuin naisen hiukset. Tee pursotuksista runsaat.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.