Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Ullan elokuva: Ylpeys ja ennakkoluulo
Muffinssit
- 2 kananmunaa
- 2dl kermaviiliä
- ½ tl suolaa
- 125g voita
- 3dl vehnäjauhoa
- 2tl leivinjauhetta
- 125g peuran jauhelihaa
- 50g pekonia
- 60g keltaista paprikaa
- 100g fetaa
- ½dl ruohosipulia
Juustopitsi
- 2dl parmesaanijuustoa
Koristeet
- 100g maustamatonta tuorejuustoa
- 2mm paprikajauhetta
- 10 ruohosipulinvartta
Valmistusohje
MUFFINSSIT: Voitele minimuffinssivuoka. Aloita leivokset valmistamalla muffinssit. Ruskista peuran jauheliha lisää joukkoon pieneksi pilkottu pekoni ja paista kypsäksi. Siirrä lihat pois paistinpannulta ja kuullota pieneksi pilkotut paprikat. Jätä jäähtymään. Murustele feta pieniksi paloiksi. Pilko ruohosipuli pieniksi paloiksi. Sekoita munat, kermaviili ja suola keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita ne nopeasti munaseoksen joukkoon. Sekoita lopuksi lihaseos, paprikat, feta ja ruohosipuli taikinan kanssa nopeasti. Laita taikina vuokaan ja paista 225 asteisessa uunissa 10-15 min.
JUUSTOPITSI: Muffinssien ollessa uunissa, valmista pitsi. Raasta parmesaanijuusto ja tee siitä viisi pientä kasaa leivinpaperille. Laita uuniin muffinssien kanssa noin 7 minuutiksi.
KORISTELU: Kuorruta jäähtyneet muffinssit maustamattomalla tuorejuustolla, jonka sekaan on laitettu paprikajauhe. Koristele juustopitsin palalla sekä ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.