Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Tuhatlehtinen suolainen keksikakku

Julkaistu 27.01.2020 21:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden finaalijaksossa teknisenä tehtävänä kilpailijoiden tuli valmistaa tuhatlehtinen suolainen keksikakku.

Voitaikina

    Kuoritaikina

    • kylmä vesi 250 g
    • suola 1 tl
    • sokeri ripaus
    • leivinjauhe ½ tl
    • vehnäjauho (kylmä) 400 g

    Voiseos

    • voi 350 g
    • vehnäjauho 90 g

    Lohitäyte

    • lämmin savulohi 250 g
    • tuorejuusto 200 g
    • kananmuna 1 kpl (keitetty)
    • ranskankerma
    • sitruuna ½
    • punasipuli ½
    • mausteet; ruohosipuli, tilli, suola, mustapippuri, valkopippuri, piparjuuritahna

    Avokadotäyte

    • avokadoa 2 kpl
    • tomaatti 1 kpl
    • sitruunaa ½
    • tuorejuustoa 200 g
    • turkkilaista jogurttia
    • punasipulia ½
    • mausteet; Sweet chili kastike, suola, mustapippuri, sokeri

    Koristeet

    • voitaikinakoristeet (ylijäämästä voitaikinasta)
    • lisäksi koristeeksi on käytettävänä mm. seuraavia raaka-aineita;
    • kylmäsavulohta
    • viikunaa
    • sitruunaa
    • limeä
    • tilliä
    • herneenversoa
    • juustoa
    • oliivi jne.

    Valmistusohje

    Leivonta-aika                          1 tunti 30 minuuttia

    Tarjoiluastia                            Raami tarjoilualusta 47 cm 

    Valmistettava määrä          20 hlö/1 kakku

    Sekoita voiseos ja taputtele leivinpaperin tai muovin päälle ohueksi neliöksi. Valmista kuoritaikina sekoittamalla ja vaivaamalla ainekset. Taittele voiseos kuoritaikinan sisälle niin, että se peittyy kokonaan kuoritaikinan sisälle. Painele kevyesti. Kaulitse taikina ja taittele se kolmeen osaan. Toista tämä vielä kerran.

    Laita taikina 15 minuutiksi kylmään tai pakkaseen ja toista kauliminen vielä kerran eli kaulinnan jälkeen taittele taikina kolmeen osaan.

    Vie kylmään tai pakkaseen hetkeksi. Tee taikinasta kaksi soikeaa kehystä (huomioi tarjoiluastian koko). Kehyksen leveys vähintään 6 cm. Pistele taikinaan reikiä. Pidä paloja tarvittava aika kylmässä. Voit halutessasi voidella pohjat kananmunalla. Paista

    LOHITÄYTE: Valmista täyte ja mausta se haluamallasi tavalla

    AVOKADOTÄYTE: Valmista täyte ja mausta se haluamallasi tavalla

    KAKUN KOKOAMINEN: Laita pohja tarjoiluastian päälle. Pursota pohjan päälle lohitäyte (koko pohjalle). Laita toinen pohja päälle ja pursota avokadotäyte. Viimeistele kakku koristeilla.

    Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: Pikku-BaklavatKoko Suomi leipoo: Annen ”Jäävuoren huippu” – pieni suolainenKoko Suomi leipoo: Varhaiskaalin piirakkaKoko Suomi leipoo: Kuninkaiden herkkuKoko Suomi leipoo: Lohileivokset mustalla limelläKoko Suomi leipoo: Mustikkatähtikranssi
    Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Koko Suomi leipoo
    • 10.6.13:58
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

    • 10.6.13:35
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

    • 5.6.14:18
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

    • 5.6.12:55
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

    • 5.6.12:37
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti