Koko Suomi leipoo: Tuhatlehtinen suolainen keksikakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden finaalijaksossa teknisenä tehtävänä kilpailijoiden tuli valmistaa tuhatlehtinen suolainen keksikakku.
Voitaikina
Kuoritaikina
- kylmä vesi 250 g
- suola 1 tl
- sokeri ripaus
- leivinjauhe ½ tl
- vehnäjauho (kylmä) 400 g
Voiseos
- voi 350 g
- vehnäjauho 90 g
Lohitäyte
- lämmin savulohi 250 g
- tuorejuusto 200 g
- kananmuna 1 kpl (keitetty)
- ranskankerma
- sitruuna ½
- punasipuli ½
- mausteet; ruohosipuli, tilli, suola, mustapippuri, valkopippuri, piparjuuritahna
Avokadotäyte
- avokadoa 2 kpl
- tomaatti 1 kpl
- sitruunaa ½
- tuorejuustoa 200 g
- turkkilaista jogurttia
- punasipulia ½
- mausteet; Sweet chili kastike, suola, mustapippuri, sokeri
Koristeet
- voitaikinakoristeet (ylijäämästä voitaikinasta)
- lisäksi koristeeksi on käytettävänä mm. seuraavia raaka-aineita;
- kylmäsavulohta
- viikunaa
- sitruunaa
- limeä
- tilliä
- herneenversoa
- juustoa
- oliivi jne.
Valmistusohje
Leivonta-aika 1 tunti 30 minuuttia
Tarjoiluastia Raami tarjoilualusta 47 cm
Valmistettava määrä 20 hlö/1 kakku
Sekoita voiseos ja taputtele leivinpaperin tai muovin päälle ohueksi neliöksi. Valmista kuoritaikina sekoittamalla ja vaivaamalla ainekset. Taittele voiseos kuoritaikinan sisälle niin, että se peittyy kokonaan kuoritaikinan sisälle. Painele kevyesti. Kaulitse taikina ja taittele se kolmeen osaan. Toista tämä vielä kerran.
Laita taikina 15 minuutiksi kylmään tai pakkaseen ja toista kauliminen vielä kerran eli kaulinnan jälkeen taittele taikina kolmeen osaan.
Vie kylmään tai pakkaseen hetkeksi. Tee taikinasta kaksi soikeaa kehystä (huomioi tarjoiluastian koko). Kehyksen leveys vähintään 6 cm. Pistele taikinaan reikiä. Pidä paloja tarvittava aika kylmässä. Voit halutessasi voidella pohjat kananmunalla. Paista
LOHITÄYTE: Valmista täyte ja mausta se haluamallasi tavalla
AVOKADOTÄYTE: Valmista täyte ja mausta se haluamallasi tavalla
KAKUN KOKOAMINEN: Laita pohja tarjoiluastian päälle. Pursota pohjan päälle lohitäyte (koko pohjalle). Laita toinen pohja päälle ja pursota avokadotäyte. Viimeistele kakku koristeilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti