Koko Suomi leipoo: Tuhatlehtinen suolainen keksikakku

Koko Suomi leipoo: Tuhatlehtinen suolainen keksikakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden finaalijaksossa teknisenä tehtävänä kilpailijoiden tuli valmistaa tuhatlehtinen suolainen keksikakku.

Voitaikina

    Kuoritaikina

    • kylmä vesi 250 g
    • suola 1 tl
    • sokeri ripaus
    • leivinjauhe ½ tl
    • vehnäjauho (kylmä) 400 g

    Voiseos

    • voi 350 g
    • vehnäjauho 90 g

    Lohitäyte

    • lämmin savulohi 250 g
    • tuorejuusto 200 g
    • kananmuna 1 kpl (keitetty)
    • ranskankerma
    • sitruuna ½
    • punasipuli ½
    • mausteet; ruohosipuli, tilli, suola, mustapippuri, valkopippuri, piparjuuritahna

    Avokadotäyte

    • avokadoa 2 kpl
    • tomaatti 1 kpl
    • sitruunaa ½
    • tuorejuustoa 200 g
    • turkkilaista jogurttia
    • punasipulia ½
    • mausteet; Sweet chili kastike, suola, mustapippuri, sokeri

    Koristeet

    • voitaikinakoristeet (ylijäämästä voitaikinasta)
    • lisäksi koristeeksi on käytettävänä mm. seuraavia raaka-aineita;
    • kylmäsavulohta
    • viikunaa
    • sitruunaa
    • limeä
    • tilliä
    • herneenversoa
    • juustoa
    • oliivi jne.

    Valmistusohje

    Leivonta-aika                          1 tunti 30 minuuttia

    Tarjoiluastia                            Raami tarjoilualusta 47 cm 

    Valmistettava määrä          20 hlö/1 kakku

     

    Sekoita voiseos ja taputtele leivinpaperin tai muovin päälle ohueksi neliöksi. Valmista kuoritaikina sekoittamalla ja vaivaamalla ainekset. Taittele voiseos kuoritaikinan sisälle niin, että se peittyy kokonaan kuoritaikinan sisälle. Painele kevyesti. Kaulitse taikina ja taittele se kolmeen osaan. Toista tämä vielä kerran.

    Laita taikina 15 minuutiksi kylmään tai pakkaseen ja toista kauliminen vielä kerran eli kaulinnan jälkeen taittele taikina kolmeen osaan.

    Vie kylmään tai pakkaseen hetkeksi. Tee taikinasta kaksi soikeaa kehystä (huomioi tarjoiluastian koko). Kehyksen leveys vähintään 6 cm. Pistele taikinaan reikiä. Pidä paloja tarvittava aika kylmässä. Voit halutessasi voidella pohjat kananmunalla. Paista

    LOHITÄYTE: Valmista täyte ja mausta se haluamallasi tavalla

    AVOKADOTÄYTE: Valmista täyte ja mausta se haluamallasi tavalla

    KAKUN KOKOAMINEN: Laita pohja tarjoiluastian päälle. Pursota pohjan päälle lohitäyte (koko pohjalle). Laita toinen pohja päälle ja pursota avokadotäyte. Viimeistele kakku koristeilla.

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!