Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Keksikakun täytetteet ja koristeet, Joonaksen resepti

Julkaistu 04.06.2025 16:04

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman yhdeksännessä jaksossa taidonnäytteessä luotiin synttärikakut kymmenvuotiaalle ohjelmalle.

Kakku 1

  • 200 g vadelmia, tuore
  • 8 dl vispikermaa
  • 500 g mascarponejuustoa
  • noin 3 - 4 dl tomusokeria
  • 2 kpl luomusitruunan raastettu kuori

Marenkitäyte

  • 2 kpl kananmuna
  • 1 dl sokeri

Kakku 0

    täyte numero 2

    • 6 dl vispikermaa
    • 2-3 dl sokeria
    • 600 g kookoslimerahkaa

    Kuorrute

    • 6 dl vispikermaa
    • geelimäinen elintarvikeväri violetti, sininen, vihreä, keltainen, oranssi ja punainen

    Koristeet

    • 200 g sokerimassaa

    Valmistusohje

    KAKKU 1: Vaahdota vispikerma. Sekoita joukkoon mascarpone. Mausta sitruunanmehulla ja tomusokerilla. Lisää lopuksi joukkoon vadelmat ja sekoita. Laita pursotinpussiin.

    Pursota täytettä 1-numeron pohjalle, laita toinen numero päälle ja purosta päällimmäiselle pohjalle.

    MARENKITÄYTE: Vaahdota kananmunan valkuaiset sokeri. Värjää elintarvikeväreillä. Pursota pieniä marenkikoristeita leivinpaperin päälle, uunipellille. Kuivata uunissa. 

    Koristele kakku syötävillä kukilla, yrteillä ja marenkikoristeilla. 

    KAKKU 0:  Vaahdota vispikerma. Sekoita joukkoon kookoslimerahka. Mausta sokerilla. Laita pursotinpussiin. Pursota täytetä 0-numeron pohjalle, laita toinen pohja päälle.

    KUORRUTE: Vaahdota kerma. Värjää sateenkaaren väreihin. Pursota kakun päälle.

    KORISTEET:  Valmista sokerimassasta koriste kakun päälle. 

    Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: Keksikakun täytetteet ja koristeet, Gogin reseptiKoko Suomi leipoo: Keksikakun täytetteet ja koristeet, Ennin reseptiKoko Suomi leipoo: Keksikakun täytetteet ja koristeet, Kirsikan reseptiKoko Suomi leipoo: Kasperin Laku-sitruunakakkuKoko Suomi leipoo: Rakkaus-britaKoko Suomi leipoo: Kesäinen mansikka-ricotta-marenkikakku
    Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Koko Suomi leipoo
    • 10.6.13:58
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

    • 10.6.13:35
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

    • 5.6.14:18
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

    • 5.6.12:55
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

    • 5.6.12:37
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti