Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Keksikakun täytetteet ja koristeet, Joonaksen resepti

koko_suomi_leipoo_s10_eps9_beautyshots2_johanna_004
Julkaistu 04.06.2025 16:04

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman yhdeksännessä jaksossa taidonnäytteessä luotiin synttärikakut kymmenvuotiaalle ohjelmalle.

Kakku 1

  • 200 g vadelmia, tuore
  • 8 dl vispikermaa
  • 500 g mascarponejuustoa
  • noin 3 - 4 dl tomusokeria
  • 2 kpl luomusitruunan raastettu kuori

Marenkitäyte

  • 2 kpl kananmuna
  • 1 dl sokeri

Kakku 0

    täyte numero 2

    • 6 dl vispikermaa
    • 2-3 dl sokeria
    • 600 g kookoslimerahkaa

    Kuorrute

    • 6 dl vispikermaa
    • geelimäinen elintarvikeväri violetti, sininen, vihreä, keltainen, oranssi ja punainen

    Koristeet

    • 200 g sokerimassaa

    Valmistusohje

    KAKKU 1: Vaahdota vispikerma. Sekoita joukkoon mascarpone. Mausta sitruunanmehulla ja tomusokerilla. Lisää lopuksi joukkoon vadelmat ja sekoita. Laita pursotinpussiin.

    Pursota täytettä 1-numeron pohjalle, laita toinen numero päälle ja purosta päällimmäiselle pohjalle.

    MARENKITÄYTE: Vaahdota kananmunan valkuaiset sokeri. Värjää elintarvikeväreillä. Pursota pieniä marenkikoristeita leivinpaperin päälle, uunipellille. Kuivata uunissa. 

    Koristele kakku syötävillä kukilla, yrteillä ja marenkikoristeilla. 

    KAKKU 0:  Vaahdota vispikerma. Sekoita joukkoon kookoslimerahka. Mausta sokerilla. Laita pursotinpussiin. Pursota täytetä 0-numeron pohjalle, laita toinen pohja päälle.

    KUORRUTE: Vaahdota kerma. Värjää sateenkaaren väreihin. Pursota kakun päälle.

    KORISTEET:  Valmista sokerimassasta koriste kakun päälle. 

    Tuoreimmat aiheesta

    Koko Suomi leipoo