Koko Suomi leipoo: Toscapiirakka
Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä teknisessä tehtävässä leivottiin herkullisia toscapiirakoita.
Pohja
- 180 g mantelimassaa
- 180 g voita
- 80 g sokeria
- 160 g kananmunaa
- 100 g karkeaa vehnäjauhoa
Kuorrutus
- 70 g voita
- 130 g sokeria
- 130 g mantelilastuja
- 70 g kermaa
- 7 g vehnäjauhoa
Valmistusohje
Vaahdota mantelimassa, pehmennetty voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat vähitellen hyvin sekoittaen. Lisää vehnäjauhot. Levitä massa voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan n.22 cm). Paista 175 asteessa kypsäksi.
Valmista toscakuorrutus. Levitä kuorrute pohjan päälle. Paista 250 asteessa, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. Siirrä toscapiirakka tarjoiluastialle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Pika bébét
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan