Koko Suomi leipoo: Toscapiirakka
Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä teknisessä tehtävässä leivottiin herkullisia toscapiirakoita.
Pohja
- 180 g mantelimassaa
- 180 g voita
- 80 g sokeria
- 160 g kananmunaa
- 100 g karkeaa vehnäjauhoa
Kuorrutus
- 70 g voita
- 130 g sokeria
- 130 g mantelilastuja
- 70 g kermaa
- 7 g vehnäjauhoa
Valmistusohje
Vaahdota mantelimassa, pehmennetty voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat vähitellen hyvin sekoittaen. Lisää vehnäjauhot. Levitä massa voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan n.22 cm). Paista 175 asteessa kypsäksi.
Valmista toscakuorrutus. Levitä kuorrute pohjan päälle. Paista 250 asteessa, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. Siirrä toscapiirakka tarjoiluastialle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Mokkapalat
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti