Koko Suomi leipoo: Toscapiirakka
Julkaistu
Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä teknisessä tehtävässä leivottiin herkullisia toscapiirakoita.
Pohja
- 180 g mantelimassaa
- 180 g voita
- 80 g sokeria
- 160 g kananmunaa
- 100 g karkeaa vehnäjauhoa
Kuorrutus
- 70 g voita
- 130 g sokeria
- 130 g mantelilastuja
- 70 g kermaa
- 7 g vehnäjauhoa
Valmistusohje
Vaahdota mantelimassa, pehmennetty voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat vähitellen hyvin sekoittaen. Lisää vehnäjauhot. Levitä massa voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan n.22 cm). Paista 175 asteessa kypsäksi.
Valmista toscakuorrutus. Levitä kuorrute pohjan päälle. Paista 250 asteessa, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. Siirrä toscapiirakka tarjoiluastialle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta