Koko Suomi leipoo: Tommin vegepullat
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden seitsemännen jakson taitotehtävässä Tommi leipoi vegaanisia pullia.
Pullataikina
- n. 10 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 2 pss kuivahiivaa
- 1 tlk (400 g) kookosmaitoa
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl ekstra neitsytoliiviöljyä
- 2 tl kardemummaa
Täyte
- 1/4 prk (400 g) Alpro Go On maustamatonta "rahkaa"
- 1/2 prk (150 g) Oatly Påmackan maustamatonta "tuorejuustoa"
- 1 rkl vanilja-aromia
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
- 1/2 dl soseutettua tuoretta mangoa
- mangopaloja
- yhteensä tarvitset 2 mangoa joista 1 mango koristeeksi
- 1/2 ps (100 g) mantelilastuja
- vahvaa kahvia voiteluun
Valmistusohje
1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, suola ja kuivahiiva keskenään. Lämmitä kookosmaito noin 42-asteiseksi. Tähän tarvitset mielellään digitaalisen lämpömittarin.
2. Sekoita kookosmaito kuiviin aineksiin ja vaivaa hetki.
3. Lisää öljy ja jatka vaivaamista 5-10 minuutin ajan. Kohota 40 minuuttia liinan alla.
4. Sekoita kaikki täytteen ainekset vatkaimella tasaiseksi. Pilko mangopalat valmiiksi.
5. Kun taikina on kohonnut, vaivaa siihen tarvittaessa lisää jauhoja, kunnes taikina ei tartu käsiin. Jaa taikina 12-15 osaan. Pyöritä palloksi ja paina keskelle reikä. Lusikoi täytettä koloon ja koristele mangosiivuilla.
6. Mangosiivuja voi vähän painaa sisään jotta ne pysyvät pullan päällä. Voitele pulla vahvalla kahvilla ja ripottele pintaan mantelilastuja. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia tai kunnes pulla on reunasta saanut väriä.
7. Asettele valmiit pullat tarjoiluvadille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut