Koko Suomi leipoo: Tommin vegepullat
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden seitsemännen jakson taitotehtävässä Tommi leipoi vegaanisia pullia.
Pullataikina
- n. 10 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 2 pss kuivahiivaa
- 1 tlk (400 g) kookosmaitoa
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl ekstra neitsytoliiviöljyä
- 2 tl kardemummaa
Täyte
- 1/4 prk (400 g) Alpro Go On maustamatonta "rahkaa"
- 1/2 prk (150 g) Oatly Påmackan maustamatonta "tuorejuustoa"
- 1 rkl vanilja-aromia
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
- 1/2 dl soseutettua tuoretta mangoa
- mangopaloja
- yhteensä tarvitset 2 mangoa joista 1 mango koristeeksi
- 1/2 ps (100 g) mantelilastuja
- vahvaa kahvia voiteluun
Valmistusohje
1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, suola ja kuivahiiva keskenään. Lämmitä kookosmaito noin 42-asteiseksi. Tähän tarvitset mielellään digitaalisen lämpömittarin.
2. Sekoita kookosmaito kuiviin aineksiin ja vaivaa hetki.
3. Lisää öljy ja jatka vaivaamista 5-10 minuutin ajan. Kohota 40 minuuttia liinan alla.
4. Sekoita kaikki täytteen ainekset vatkaimella tasaiseksi. Pilko mangopalat valmiiksi.
5. Kun taikina on kohonnut, vaivaa siihen tarvittaessa lisää jauhoja, kunnes taikina ei tartu käsiin. Jaa taikina 12-15 osaan. Pyöritä palloksi ja paina keskelle reikä. Lusikoi täytettä koloon ja koristele mangosiivuilla.
6. Mangosiivuja voi vähän painaa sisään jotta ne pysyvät pullan päällä. Voitele pulla vahvalla kahvilla ja ripottele pintaan mantelilastuja. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia tai kunnes pulla on reunasta saanut väriä.
7. Asettele valmiit pullat tarjoiluvadille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta