Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Tommin pieni raparperileivos

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 15.11.2018 16:04

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden ensimmäisessä jaksossa loihdittiin pieniä herkkuja raparperista. Tässä resepti Tommin versioon.

Pohja

  • 160 g voita
  • 0,8 dl sokeria
  • 3,2 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 100 g raparperia
  • 3 dl maitoa
  • 5 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 2-3 rkl perunajauhoja

Koristelu

  • 50 g raparperiä
  • 4–5 rkl sokeria

Valmistusohje

Laita täytteen raparperit pilkottuna likoamaan maitoon. Nypi huoneenlämpöinen voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi.

Lisää kananmuna ja sekoita hyvin mutta älä vatkaa. Muuten taikinasta tulee sitkeää. 

Kauli taikina n. 1/2 cm paksuiseksi levyksi kahden leivinpaperin välissä. Siirrä pellille.

Jätä leivinpaperi alle mutta ota päällimmäinen paperi pois. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 10  minuuttia tai kunnes levy on kypsä ja saanut hiukan väriä.

Paiston aikana valuta maito pois täytteen raparperista ja huuhtele ne. Laita raparperit kattilaan veden ja sokerin kanssa kiehumaan.

Kiehauta niitä kunnes raparperit ovat pehmeitä. Soseuta keitetty raparperi ja lisää siihen veteen sekoitettu perunajauho ja sekoita voimakkaasti, ettei sose paakkuunnu. Anna kypsän levyn jäähtyä ja leikkaa levystä 24 kpl, halkaisijaltaan noin 5 cm ympyröitä.

Levitä täytettä 12 ympyrän päälle ja nosta "kansi" päälle.

Levitä täytettä myös leivoksen päälle tasaisesti ja siirrä kylmään jähmettymään.

Tämän jälkeen pilko koristeluun tarkoitetut raparperit pieniksi ja karamellisoi ne paistinpannulla sokerissa.

Kun raparperit on karamellisoitu lisää sitä varovasti teelusikalla leivoksen päälle  pieneksi nokareeksi. Voit koristella leivoksen haluamallasi tavalla mutta raparperi on jo itsessään koriste.

Vinkkinä: Raparperiä ei ole pakko liottaa maidossa mutta se neutraloi raparperissä olevaa oksaalihappoa joka voi toisinaan tehdä raparperistä liiankin  hapokkaan.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Muumimamman Japanin tuliainenKoko Suomi leipoo: Kiisseliä kakussaKoko Suomi leipoo: Kesäinen raparpericurdilla höystetty britaleivosKoko Suomi leipoo: Poutapilven raparperileivokset Koko Suomi leipoo: Lauran raparperi-marenkileivoksetKoko Suomi leipoo: Kesäiset raparperi-vaniljatartletit
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti