Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Tommin limoncello-tryffelit

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 17.12.2018 20:57

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kuudennen jakson taitotehtävässä Tommi leipoi limoncello-tryffeleitä.

Tryffelimassa

  • 0,7 dl kuohukermaa
  • 0,2 dl sokeria
  • 50 g maitosuklaata
  • 50 g taloussuklaata
  • 16,7 g voita
  • 2 rkl limoncello-likööriä

Pinnalle

  • 140 g valkosuklaata
  • 40 g tummaa suklaata
  • Sormisuolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna kerma kattilassa ja anna kiehua hiljalleen 5 min. Ota kattila liedeltä. Lisää sokeri, paloiteltu suklaa ja pehmeä voi nokareina. Sekoita tasaiseksi (ja lisää viimeiseksi alkoholi).

2. Peitä. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.

3. Muotoile seoksesta pieniä, pyöreitä tryffeleitä käsien välissä tai kahden pikkulusikan avulla. Jos teet käsin, käytä vinyylihanskoja! Laita pakastimeen kovettumaan.

4. Temperoi valkosuklaa. Laita suklaa vesihauteeseen ja tarkkaile lämpötilaa kunnes se nousee 40 asteeseen. Jäähdytä 26-27 asteeseen. Nosta taas lämpötilaa 29 asteeseen. Nyt suklaa on valmis käytettäväksi.

5. Kasta tryffelit haarukan avulla valkosuklaassa. Käytä sulatuksessa kapeaa, korkeareunaista kattilaa tai astiaa, jotta kastaminen on helpompaa. Valuta koristeraidat sulatetulla tummalla suklaalla.


6. Ripottele pinnalle pikkaisen myös sormisuolaa. Anna jähmettyä leivinpaperin päällä.

7. Siirrä konvehdit halutessasi pieniin makeisvuokiin. Säilytä pakastimessa.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Sannan valkosuklaalimekonvehditKoko Suomi leipoo: Marin toffeepähkinä- ja marenkisuklaakonvehditKoko Suomi leipoo: Saaran limechurrot kahdella dipilläSalmiakkista: Artun SalmiakkibisketitKnefe – Libanonilainen juustokakku Maustetut suklaatryffelit
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti