Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Tommin churrot ja miedosti tulinen kastike

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 03.12.2018 20:58

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden neljännen jakson taitotehtävässä Tommi leipoi maukkaita churroja ja teki niille miedosti tulisen kastikkeen.

Churrot

  • 2 1/2 dl vettä
  • 100 g voita
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl sitruunankuorta raastettuna

Paistamiseen

  • 1 l rypsiöljyä

Pinnalle

  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kanelia

Dippi 1

  • 75 g sulatettua tummaa suklaata
  • 1 punainen chili
  • Ripaus suolaa

Dippi 2

  • 75 g sulatettua tummaa suklaata
  • ripaus kanelia
  • muutama tl raastettua sitruunan kuorta

Valmistusohje

Mittaa kattilaan vesi, rasva ja suola. Kiehauta seos ja nosta liedeltä. Sekoita joukkoon jauhot ja jatka sekoittamista voimakkaasti, kunnes taikinasta tulee kiinteä taikinapallo. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää seos jäähtyneen taikinan joukkoon ja sekoita hyvin. Seoksen pitää olla jäähtynyt jotta taikinasta tulee ilmavaa ja pursottaminen on helppoa.

Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräksisessä kattilassa 170-180 asteeseen. Siirrä taikina pursotinpussiin.

Pursota taikinasta pienen tähtityllan läpi peukalon paksuisia noin 10 cm pituisia tankoja varovasti öljyyn.

Katkaise taikinatangot esimerkiksi saksien avulla. Voit halutessasi myös muotoilla tankoja kuten haluat mutta tee se ennen taikinan laittamista öljyyn.

Paista kerrallaan noin 3-5 munkkitankoa noin 1,5 minuuttia per puoli kauniin ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat tangot öljyyn paistumaan.

Kääntele churrot lämpiminä sokeri-kaneliseoksessa. Voit jättää halutessasi churrot ilman sokeria ja kanelia.

Sulata suklaa vesihauteessa. Halkaise chili pituus suunnassa, poista siemenet ja hienonna. Lisää chili ja suola suklaaseokseen.

Sulata myös loput suklaasta ja lisää siihen kaneli ja raastettu sitruunan kuori.

Vinkkinä: Chilistä kannattaa poistaa siemenet jos ei pidä kovin tulisesta. Kannattaa aluksi laittaa vähitellen chiliä jos kokonaisen chilin käyttö arveluttaa. Tarjoile churrot chilisuklaadipin kera tai sellaisenaan.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Mustajuuri-inkiväärikakkuKoko Suomi leipoo: Pizza BenedictKoko Suomi leipoo: Täydellinen MargaritaKoko Suomi leipoo: Lauran metsäsienituulihatutKoko Suomi leipoo: Veeran Churrot chili-appelsiini-suklaakastikkeellaKoko Suomi leipoo: Petrin pulleat churrot
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti