Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Timpan raparperiunelma

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 15.11.2018 16:16

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden ensimmäisen jakson taitotehtävässä Timo leipoi "raparperiunelman".

Pohja

  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta -

Täyte ja kiille

  • 4 kpl liivatetta
  • 200 g vanilatuorejuustoa
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 kpl liivatetta
  • 2 rkl sokeria
  • 500 g raparperia
  • vihreitä ja pinkkejä nonparelleja

Valmistusohje

1.Voitele irtopohjallisen vuoan pohja ja lisää hieman korppujauhoja pohjalle myöskin. Vatkaa kananmunat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot vähitellen nostelemalla taikinaa hieman. Levitä taikina vuoan pohjalle ja paista uunissa 175 asteessa 20 min. Välillä tarkista kypsyys.

2. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10min. Sekoita tuorejuusto ja sokerit keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuustoseokseen. Lisää sekaan sitruunamehu. Sekoita vedestä puristetut liivatteet 2rkl kuumaan veteen. Sen jälkeen kaada muiden sekaan nauhana ja sekoita kokoajan. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Nosta jääkaappiin hyytymään hetkeksi.


3. Laita taas liivatteet likoamaan veteen 10min. Lisää liivatteet 2rkl kuumaan veteen ja sekoita. Keitä raparperia vedessä niin että ne hieman pehmenevät. Sen jälkeen kaada vesi pois ja murskaa sauvasekoittimella. Kaada ohuena nauhana liivate sekaan. Lisää hieman sokeria.

4. Leikkaa kakusta n. 4Cm x 4cm palasia. Kaada kiille leivospalojen päälle. Ripottele päälle sekasin vihreitä ja pinkkejä nomparelleja. Laita leivokset kylmään hyytymään. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Back to the ’90s hedelmätäytekakku, Niinan reseptiKoko Suomi leipoo: TiikerikakkusetKoko Suomi leipoo: Rakkaus-britaKoko Suomi leipoo: Joe Sheridan-kahvileivosKoko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastikeKoko Suomi leipoo: Kiisseliä kakussa
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti