Koko Suomi leipoo: Timpan raparperiunelma
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden ensimmäisen jakson taitotehtävässä Timo leipoi "raparperiunelman".
Pohja
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta -
Täyte ja kiille
- 4 kpl liivatetta
- 200 g vanilatuorejuustoa
- 1,5 dl sokeria
- 3 tl vaniljasokeria
- 3 rkl sitruunamehua
- 3 dl kuohukermaa
- 3 kpl liivatetta
- 2 rkl sokeria
- 500 g raparperia
- vihreitä ja pinkkejä nonparelleja
Valmistusohje
1.Voitele irtopohjallisen vuoan pohja ja lisää hieman korppujauhoja pohjalle myöskin. Vatkaa kananmunat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot vähitellen nostelemalla taikinaa hieman. Levitä taikina vuoan pohjalle ja paista uunissa 175 asteessa 20 min. Välillä tarkista kypsyys.
2. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10min. Sekoita tuorejuusto ja sokerit keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuustoseokseen. Lisää sekaan sitruunamehu. Sekoita vedestä puristetut liivatteet 2rkl kuumaan veteen. Sen jälkeen kaada muiden sekaan nauhana ja sekoita kokoajan. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Nosta jääkaappiin hyytymään hetkeksi.
3. Laita taas liivatteet likoamaan veteen 10min. Lisää liivatteet 2rkl kuumaan veteen ja sekoita. Keitä raparperia vedessä niin että ne hieman pehmenevät. Sen jälkeen kaada vesi pois ja murskaa sauvasekoittimella. Kaada ohuena nauhana liivate sekaan. Lisää hieman sokeria.
4. Leikkaa kakusta n. 4Cm x 4cm palasia. Kaada kiille leivospalojen päälle. Ripottele päälle sekasin vihreitä ja pinkkejä nomparelleja. Laita leivokset kylmään hyytymään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta