Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Tervetuloa Hattivattien saarelle, Stefan

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 28.09.2022 22:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa pääosassa ovat muumit.

Muumien retkikunta

  • 150 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 100 g Voita (kylmä)
  • 50 g Tomusokeria
  • 1 kpl Jääkaappikylmä kananmunan keltuainen
  • 1tl Vaniljasokeria

Kaulintaan

  • Vehnäjauhoja

Hattivatit

  • 70 g Tomusokeria
  • 150 g Voita (huoneenlämpöinen)
  • 200 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 kpl Kananmuna (huoneenlämp.)
  • 1 tl Vaniljauutetta
  • ½ kpl Luomusitruunan kuori

Täytteet

    Vaapukkahillo

    • 200 g Vadelmia (pakaste)
    • 200 g Hillosokeri
    • 2 rkl Sitruunamehua
    • 2 rkl Tummaa rommia
    • Vesi

    Suklaatäyte

    • 50 g Tumma suklaa -70%
    • 75 g Kuohukermaa

    Kuorrutus

      Hemulille, Nuuskamuikkuselle ja Pikku-Myylle

      • 100 g Valkosuklaata
      • Pastavärit; vihreä, violetti ja punainen
      • Vettä vesihaudetta varten

      Koristelu

      • 1 kpl Kananmunan valkuainen
      • 6 dl Tomusokeria
      • Pastavärit; musta ja ruskea

      Valmistusohje

      MUROTAIKINA: Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kylmä voi, vehnäjauhot, tomusokeri ja vaniljasokeri nopeasti yleiskoneella, tai nypi käsin sekaisin. Lisää kananmunan keltuainen ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun tai folioon ja laita jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi. Kaulitse 3mm paksuksi levyksi. Tee hahmojen kaavoilla 2 kappaletta kutakin hahmoa: Muumipeikko, Pikku-Myy, Nuuskamuikkunen ja Hemuli. Paista 175 asteessa noin 10min.

      HATTIVATIT:  Lämmitä uuni 175 asteeseen.  Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Raasta puolikkaan sitruunan kuori. Lisää kananmuna, vaniljauute ja raastettu sitruunankuori voivaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa vehnäjauhot joukkoon. Laita taikina pursotinpussiin. Pursota tähtityllalla 20 noin 10cm pitkää tankoa leivinpaperille uunipellille. Näistä tulee hattivatteja. Pursota koripunostyllalla hattivateille kädet. Paista 175 asteessa noin 10min.

      VAAPUKKAHILLO: Laita pakastevadelmat ja hillosokeri kattilaan ja kuumenna. Lisää tarvittaessa vähän vettä. Keitä, kunnes hillo sakenee. Purista sitruunan mehu ja mausta hillo sitruunamehulla ja rommilla. Paseeraa hillo siivilän läpi. 

      SUKLAATÄYTE: Kuumenna suklaa ja kuohukerma kattilassa koko ajan sekoittaen.  Nosta kattila pois levyltä, kun se alkaa kiehua. Jäähdytä.  Vaahdota seos sähkövatkaimella.

      SUKLAAKUORRUTTEET:  Hienonna valkosuklaa. Lämmitä 2/3 suklaasta joko vesihauteessa tai mikrossa 42-asteiseksi. Lisää loput suklaasta ja sekoita, kunnes se on kokonaan sulanut. Värjää kolmasosa valkosuklaasta vihreällä, kolmasosa violetilla ja kolmasosa punaisella pastavärillä.

      PIKEERIN KORISTELUA VARTEN:  Vatkaa valkuainen kevyesti. Lisää vähitellen tomusokeria, kunnes seos on paksua. Värjää mustalla pastavärillä hahmojen silmiä varten ja ruskealla pastavärillä Pikku-Myyn ja Hemulin hiuksia varten.

      PIKKULEIPIEN KOKOAMINEN:  Laita vaapukkahillo pursotinpussiin ja täytä aina 2 hattuvattia hillolla. Pursota mustalla pikeellä hattivateille silmät. Täytä muut hahmot vaapukkahillolla ja suklaatäytteellä. Sivele Pikku-Myylle punaisella valkosuklaalla mekko, Hemulille violetilla valkosuklaalla paita ja Nuuskamuikkuselle vihreällä valkosuklaalla paita ja hattu. Pursota näillekin hahmoille mustalla pikeerillä silmät. Pursota Muumipeikolle myös suu ja häntä. Pursota Pikku-Myylle ja Hemulille ruskealla pikeerillä hiukset.

      Lisää aiheesta:

      Koko Suomi leipoo: Hilpeähköt appelsiini-suklaakuppikakut, EveliinaKoko Suomi leipoo: Kirpeän raikkaat emojit, SiiriKoko Suomi leipoo: Mausteiset kuppikakut, MerjaKoko Suomi leipoo: Käy Muumilaaksoon-pikkuleivät kolmella tavalla, TanjaKoko Suomi leipoo: Muumiperhe hiekkarannalla, SiiriKoko Suomi leipoo: Oulu-Kakku, Stefan
      Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

      Tuoreimmat aiheesta

      Koko Suomi leipoo -reseptit
      • 10.6.13:58
        Koko Suomi leipoo

        Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

      • 10.6.13:35
        Koko Suomi leipoo

        Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

      • 5.6.14:18
        Koko Suomi leipoo

        Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

      • 5.6.12:55
        Koko Suomi leipoo

        Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

      • 5.6.12:37
        Koko Suomi leipoo

        Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti