Mainos

Koko Suomi leipoo: Tervetuloa Hattivattien saarelle, Stefan

koko_suomi_leipoo_s8_eps3_taidonnäyte_tehtävä_stefan_01_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa pääosassa ovat muumit.

Muumien retkikunta

  • 150 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 100 g Voita (kylmä)
  • 50 g Tomusokeria
  • 1 kpl Jääkaappikylmä kananmunan keltuainen
  • 1tl Vaniljasokeria

Kaulintaan

  • Vehnäjauhoja

Hattivatit

  • 70 g Tomusokeria
  • 150 g Voita (huoneenlämpöinen)
  • 200 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 kpl Kananmuna (huoneenlämp.)
  • 1 tl Vaniljauutetta
  • ½ kpl Luomusitruunan kuori

Täytteet

    Vaapukkahillo

    • 200 g Vadelmia (pakaste)
    • 200 g Hillosokeri
    • 2 rkl Sitruunamehua
    • 2 rkl Tummaa rommia
    • Vesi

    Suklaatäyte

    • 50 g Tumma suklaa -70%
    • 75 g Kuohukermaa

    Kuorrutus

      Hemulille, Nuuskamuikkuselle ja Pikku-Myylle

      • 100 g Valkosuklaata
      • Pastavärit; vihreä, violetti ja punainen
      • Vettä vesihaudetta varten

      Koristelu

      • 1 kpl Kananmunan valkuainen
      • 6 dl Tomusokeria
      • Pastavärit; musta ja ruskea

      Valmistusohje

      MUROTAIKINA: Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kylmä voi, vehnäjauhot, tomusokeri ja vaniljasokeri nopeasti yleiskoneella, tai nypi käsin sekaisin. Lisää kananmunan keltuainen ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun tai folioon ja laita jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi. Kaulitse 3mm paksuksi levyksi. Tee hahmojen kaavoilla 2 kappaletta kutakin hahmoa: Muumipeikko, Pikku-Myy, Nuuskamuikkunen ja Hemuli. Paista 175 asteessa noin 10min.

      HATTIVATIT:  Lämmitä uuni 175 asteeseen.  Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Raasta puolikkaan sitruunan kuori. Lisää kananmuna, vaniljauute ja raastettu sitruunankuori voivaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa vehnäjauhot joukkoon. Laita taikina pursotinpussiin. Pursota tähtityllalla 20 noin 10cm pitkää tankoa leivinpaperille uunipellille. Näistä tulee hattivatteja. Pursota koripunostyllalla hattivateille kädet. Paista 175 asteessa noin 10min.

      VAAPUKKAHILLO: Laita pakastevadelmat ja hillosokeri kattilaan ja kuumenna. Lisää tarvittaessa vähän vettä. Keitä, kunnes hillo sakenee. Purista sitruunan mehu ja mausta hillo sitruunamehulla ja rommilla. Paseeraa hillo siivilän läpi. 

      SUKLAATÄYTE: Kuumenna suklaa ja kuohukerma kattilassa koko ajan sekoittaen.  Nosta kattila pois levyltä, kun se alkaa kiehua. Jäähdytä.  Vaahdota seos sähkövatkaimella.

      SUKLAAKUORRUTTEET:  Hienonna valkosuklaa. Lämmitä 2/3 suklaasta joko vesihauteessa tai mikrossa 42-asteiseksi. Lisää loput suklaasta ja sekoita, kunnes se on kokonaan sulanut. Värjää kolmasosa valkosuklaasta vihreällä, kolmasosa violetilla ja kolmasosa punaisella pastavärillä.

      PIKEERIN KORISTELUA VARTEN:  Vatkaa valkuainen kevyesti. Lisää vähitellen tomusokeria, kunnes seos on paksua. Värjää mustalla pastavärillä hahmojen silmiä varten ja ruskealla pastavärillä Pikku-Myyn ja Hemulin hiuksia varten.

      PIKKULEIPIEN KOKOAMINEN:  Laita vaapukkahillo pursotinpussiin ja täytä aina 2 hattuvattia hillolla. Pursota mustalla pikeellä hattivateille silmät. Täytä muut hahmot vaapukkahillolla ja suklaatäytteellä. Sivele Pikku-Myylle punaisella valkosuklaalla mekko, Hemulille violetilla valkosuklaalla paita ja Nuuskamuikkuselle vihreällä valkosuklaalla paita ja hattu. Pursota näillekin hahmoille mustalla pikeerillä silmät. Pursota Muumipeikolle myös suu ja häntä. Pursota Pikku-Myylle ja Hemulille ruskealla pikeerillä hiukset.

      Parhaat ruokaohjelmat

      • masterchef2 (002)
        MasterChef Suomi

        MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

      Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja