Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Viinerit

Warner Bros
Julkaistu 18.10.2017 20:05

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden neljännen jakson tekninen tehtävä oli valmistaa herkullisia viinereitä.

Ainekset 15-20 kpl

  • Vesi 180 g
  • Tuore hiiva 30 g
  • suola ½ tl
  • sokeria 40 g
  • kananmunaa 100 g
  • voi 40 g
  • vehnäjauhoja n. 450 g

Kaulintaan

  • Voita 250 g + vehnäjauhoja 30 g
  • Itse keitetty vaniljakreemi (ennen paistoa)
  • Mansikkahillo (paiston jälkeen)

Vaniljakreemi

  • kermamaito 250
  • vaniljatanko 1 kpl
  • keltuainen 60 g
  • Sokeri 65 g
  • Maizena 20 g
  • voi (suolaton) pieni nokare

Viimeistelyyn

  • Tuore mansikka
  • Tomusokeri, suklaa

Valmistusohje

Kaikkien raaka-aineiden on oltava kylmiä.Kaulintavoin pitää olla noin 20 asteista.

Sekoita kaikki raaka-aineet (lukuun ottamatta kaulintavoita) nopeasti sekaisin tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa. Nosta taikina jääkaappiin lepäämään sen aikaa, että teet kaulintavoiseoksen valmiiksi.

Sekoita kaulintavoi ja kylmät vehnäjauhot nopeasti koukulla sekaisin (ei saa lämmetä liikaa).Painele rasvaseos litteäksi neliöksi.

Muotoile taikinasta neliö (isompi kuin rasvaneliö). Aseta rasva vinosti keskelle taikinaneliötä. Nosta taikinan kulmat rasvan päälle. Painele taikina kevyesti ohuemmaksi.

Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi (noin 1,5 vahvuiseksi) – taittele kolmeen osaan, puhdista kerrosten välistä jauhot pois. Laita taikina hyvin peitettynä pakastimeen 10 minuutiksi.

Aloita kauliminen uudelleen ja taittele nyt neljään osaan. Laita taikina jääkaappiin 10 minuutiksi.

Kaulitse taikina vielä kerran ja taita kolmeen osaan. Anna levätä jääkaapissa ennen viinereitten muotoilua.

Kauli pitkin, tasaisin vedoin noin 1 1/2 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Taita kaulittu levy kolmeen osaan, harjaa kerrosten välistä jauhot pois. Toista kauliminen ja taittaminen 3 - 4 kertaa. Anna taikinan levätä viileässä aina kaulimisten välillä 10 - 15 min peitettynä.Kauli pitkin, tasaisin vedoin noin 1 1/2 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Taita kaulittu levy kolmeen osaan, harjaa kerrosten välistä jauhot pois. Toista kauliminen ja taittaminen 3 - 4 kertaa. Anna taikinan levätä viileässä aina kaulimisten välillä 10 - 15 min peitettynä.Valmista vaniljakreemi kaulintakertojen välissä.

Kaulitse taikina ohuehkoksi suorakaiteen malliseksi. Leikkaa levystä neliöitä.

Nosta taikinakulmat keskelle. Ja laita viinerineliöt kapseleihin.

Kohota viinerit. Voit halutessasi voidella viinerit kananmunalla.

Painele keskusta hiukan alaspäin. Laita keskelle keitetty vaniljakreemi.

Paista yli 200 asteisessa uunissa kypsiksi.

Viimeistele viinerit mansikka hillolla, tuoreilla mansikoilla ja tomusokerilla tai suklaalla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Prinsessan iltapäivätee, Ilonan reseptiKoko Suomi leipoo: Pasteis de nataKoko Suomi leipoo: SydänpullaKoko Suomi leipoo: Petrin vegaaniset vadelma-tuhatlehtisetKorvapuustit itse tehden tai pakastetaikinastaMakeat hampurilaiset
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivoksetViineritLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti