Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kuudennen jakson tekninen tehtävä oli valmistaa possumunkkeja. Kokeile kotona!
Ainekset (15-20 kpl)
- maito 250 g
- hiiva 25 g
- sokeri 75 g
- suola 5 g
- kananmunia 40 g
- kardemumma n. 1 tl
- voita 75 g
- vehnäjauhoja n. 500 g
- Paistamiseen: rypsiöljyä
- Täyttämiseen: Paiston kestävää marmeladia ja vaniljakreemiä
- Kuorruttamiseen: Siro sokeria
vaniljakreemi
- vaniljakreemijauhetta n. 65 g
- kylmää vettä 200 g
- (Sekoita käsin vatkaten. )
Valmistusohje
Valmista pullataikina.
Taikinalepo n. 10 minuuttia.
Valmista vaniljakreemi.
Jaa taikina 15 – 20 palaan ja pyöritä ne pyöreiksi pulliksi. Anna levätä hetken aikaa.
Kaulitse taikinapalat pitkulaiseksi (suorakaiteen muotoiseksi).
Lisää täytteet; vaniljakreemi ja marmeladi taikinapalojen yläreunaan.
Sulje munkit huolellisesti eli käännät alareunan yläreunan päälle ja nipistelet huolellisesti.
Venytä munkki suorakaiteen muotoiseksi. Pyöritä sormien välissä munkin reunoihin "sorkat".
Laita munkit rypsiöljyllä voidellulle leivinpaperille.
Nostata munkit.
Lämmitä rypsiöljy kattilassa noin 180 asteiseksi. Paista munkit molemmilta puolilta kullanruskeiksi.
Valuta ylimääräinen rasva pois ja sokeroi munkit
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.