Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Possumunkki

Warner Bros
Julkaistu 01.11.2017 20:05

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kuudennen jakson tekninen tehtävä oli valmistaa possumunkkeja. Kokeile kotona!

Ainekset (15-20 kpl)

  • maito 250 g
  • hiiva 25 g
  • sokeri 75 g
  • suola 5 g
  • kananmunia 40 g
  • kardemumma n. 1 tl
  • voita 75 g
  • vehnäjauhoja n. 500 g
  • Paistamiseen: rypsiöljyä
  • Täyttämiseen: Paiston kestävää marmeladia ja vaniljakreemiä
  • Kuorruttamiseen: Siro sokeria

vaniljakreemi

  • vaniljakreemijauhetta n. 65 g
  • kylmää vettä 200 g
  • (Sekoita käsin vatkaten. )

Valmistusohje

Valmista pullataikina.

Taikinalepo n. 10 minuuttia.

Valmista vaniljakreemi.

Jaa taikina 15 – 20 palaan ja pyöritä ne pyöreiksi pulliksi. Anna levätä hetken aikaa.

Kaulitse taikinapalat pitkulaiseksi (suorakaiteen muotoiseksi).

Lisää täytteet; vaniljakreemi ja marmeladi taikinapalojen yläreunaan.

Sulje munkit huolellisesti eli käännät alareunan yläreunan päälle ja nipistelet huolellisesti.

Venytä munkki suorakaiteen muotoiseksi. Pyöritä sormien välissä munkin reunoihin "sorkat".

Laita munkit rypsiöljyllä voidellulle leivinpaperille.

Nostata munkit.

Lämmitä rypsiöljy kattilassa noin 180 asteiseksi. Paista munkit molemmilta puolilta kullanruskeiksi.

Valuta ylimääräinen rasva pois ja sokeroi munkit

Lisää aiheesta:

Anun ohjeella teet parhaat laskiaispullat Munkit vapuksi – perinteinen munkkitaikina, josta teet munkkirinkilätKoko Suomi leipoo: ShakkiruutupikkuleipäKoko Suomi leipoo: Riitan sienipiirakatKahvisarvetOmenamunkit
Koko Suomi leipoo -reseptitMunkitVappuLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti