Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Kasvisnyytit
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen tuotantokauden viimeisessä jaksossa teknisenä tehtävänä oli valmistaa kasvisnyyttejä.
Kuori
- Perunasosejauhe 40 g
- vehnäjauho 220 g
- leivinjauhe ½ tl
- voi (kylmä) 140 g
- vesi (kylmä) 140 g
Täyte
- rypsiöljyä
- sipuli 1 kpl
- Valkosipulin kynsi 1 – 2 kpl
- porkkana 2 kpl
- palsternakka pala
- purjo pala
- herkkusieniä 200 g
- kananmuna 1 kpl
Lisäksi maun mukaan
- etikkaa
- soijakastiketta
- persilja
- ruohosipuli
- valkopippuri
- suola
- (parmesaani)
Voiteluun
- kananmuna
Valmistusohje
Valmista kuoritaikina
Sekoita perunamuusijauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Paloittele voi ja lisää se joukkoon. Sekoita (voi saa jäädä paakuiksi). Lisää vesi ja sekoita nopeasti sekaisin. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Valmista täyte.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita hetki öljyssä. Kuori ja pilko porkkana sekä palsternakka. Pilko purjo. Lisää kasviset pannulle ja pehmennä ne öljyssä sipulien kanssa. Lisää lopuksi pilkotut sienet. Mausta haluamallasi tavalla annettuja raaka-aineita käyttäen. Hauduta. Jäähdytä. Tarvittaessa valuta. Lisää lopuksi kananmuna (ja parmesaani).
Jaa taikina 15 palaan (jätä vähän taikinaa solmun tekemiseen). Pyöritä palat palloiksi. Kaulitse taikinapalat litteiksi pyöreiksi levyiksi.
Laita täytettä palojen päälle (keskelle). Nosta taikinalevyjen reunat ylös ja ummista nyyteiksi.
Tee jäljelle jääneestä taikinasta nauhat nyyttisolmuksi.
Voitele kananmunalla.
Paista 225 asteessa kypsiksi.
Laita kaikki valmistamasi nyytit tarjoiluastialle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti