Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Kasvisnyytit
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen tuotantokauden viimeisessä jaksossa teknisenä tehtävänä oli valmistaa kasvisnyyttejä.
Kuori
- Perunasosejauhe 40 g
- vehnäjauho 220 g
- leivinjauhe ½ tl
- voi (kylmä) 140 g
- vesi (kylmä) 140 g
Täyte
- rypsiöljyä
- sipuli 1 kpl
- Valkosipulin kynsi 1 – 2 kpl
- porkkana 2 kpl
- palsternakka pala
- purjo pala
- herkkusieniä 200 g
- kananmuna 1 kpl
Lisäksi maun mukaan
- etikkaa
- soijakastiketta
- persilja
- ruohosipuli
- valkopippuri
- suola
- (parmesaani)
Voiteluun
- kananmuna
Valmistusohje
Valmista kuoritaikina
Sekoita perunamuusijauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Paloittele voi ja lisää se joukkoon. Sekoita (voi saa jäädä paakuiksi). Lisää vesi ja sekoita nopeasti sekaisin. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Valmista täyte.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita hetki öljyssä. Kuori ja pilko porkkana sekä palsternakka. Pilko purjo. Lisää kasviset pannulle ja pehmennä ne öljyssä sipulien kanssa. Lisää lopuksi pilkotut sienet. Mausta haluamallasi tavalla annettuja raaka-aineita käyttäen. Hauduta. Jäähdytä. Tarvittaessa valuta. Lisää lopuksi kananmuna (ja parmesaani).
Jaa taikina 15 palaan (jätä vähän taikinaa solmun tekemiseen). Pyöritä palat palloiksi. Kaulitse taikinapalat litteiksi pyöreiksi levyiksi.
Laita täytettä palojen päälle (keskelle). Nosta taikinalevyjen reunat ylös ja ummista nyyteiksi.
Tee jäljelle jääneestä taikinasta nauhat nyyttisolmuksi.
Voitele kananmunalla.
Paista 225 asteessa kypsiksi.
Laita kaikki valmistamasi nyytit tarjoiluastialle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta