Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Kasvisnyytit

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 29.11.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen tuotantokauden viimeisessä jaksossa teknisenä tehtävänä oli valmistaa kasvisnyyttejä.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Kuori

  • Perunasosejauhe 40 g
  • vehnäjauho 220 g
  • leivinjauhe ½ tl
  • voi (kylmä) 140 g
  • vesi (kylmä) 140 g

Täyte

  • rypsiöljyä
  • sipuli 1 kpl
  • Valkosipulin kynsi 1 – 2 kpl
  • porkkana 2 kpl
  • palsternakka pala
  • purjo pala
  • herkkusieniä 200 g
  • kananmuna 1 kpl

Lisäksi maun mukaan

  • etikkaa
  • soijakastiketta
  • persilja
  • ruohosipuli
  • valkopippuri
  • suola
  • (parmesaani)

Voiteluun

  • kananmuna

Valmistusohje

Valmista kuoritaikina

Sekoita perunamuusijauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Paloittele voi ja lisää se joukkoon. Sekoita (voi saa jäädä paakuiksi). Lisää vesi ja sekoita nopeasti sekaisin. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Valmista täyte.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita hetki öljyssä. Kuori ja pilko porkkana sekä palsternakka. Pilko purjo. Lisää kasviset pannulle ja pehmennä ne öljyssä sipulien kanssa. Lisää lopuksi pilkotut sienet. Mausta haluamallasi tavalla annettuja raaka-aineita käyttäen. Hauduta. Jäähdytä. Tarvittaessa valuta. Lisää lopuksi kananmuna (ja parmesaani).

Jaa taikina 15 palaan (jätä vähän taikinaa solmun tekemiseen). Pyöritä palat palloiksi. Kaulitse taikinapalat litteiksi pyöreiksi levyiksi.

Laita täytettä palojen päälle (keskelle). Nosta taikinalevyjen reunat ylös ja ummista nyyteiksi.

Tee jäljelle jääneestä taikinasta nauhat nyyttisolmuksi.

Voitele kananmunalla.

Paista 225 asteessa kypsiksi.

Laita kaikki valmistamasi nyytit tarjoiluastialle.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Lena’s cheezy potato pie, Lenan reseptiKoko Suomi leipoo: Pitsinen Homity pie, Lauran reseptiKoko Suomi leipoo: PasteijaKoko Suomi leipoo: Kaali-kanapiirasKoko Suomi leipoo: Marin karjalaiset suupalatRanskalainen sipulipiiras
Koko Suomi leipoo -reseptitKasvispiirakkaKasvisruokaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti