Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Täytetyt sarvet

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 29.01.2024 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden yhdeksännessä jaksossa tehtiin täytetyt sarvet.

Konjakkivoitaikina

  • 250 g voita
  • n. 300 g (n. 4 ½ dl) (pakastimesta) vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 30 ml konjakkia
  • 100 ml vettä
  • 1 kpl keltuainen
  • 5 g (1 tl) sokeria
  • Ripaus suolaa

Voitelu

  • 1 kpl kananmuna

Täytteet

    Feta-pinaattitäyte

    • 120 g pinaattia, tuore n.
    • Basilika, tuore
    • Vettä
    • Suolaa
    • Sitruuna
    • n. 120 g fetajuustoa
    • 50 g pinjansiemeniä
    • Valkosipulia
    • (Oliiviöljyä)
    • 250 g smetanaa
    • Mustapippuri
    • Suolaa
    • Sitruunanmehua

    Viimeistely

    • Pinjansiemeniä, paahdettu

    Tiramisutäyte

    • 60 ml espressokahvia
    • 40 g sokeria
    • Kahvilikööriä
    • 2 - 3 kpl liivatelehtiä
    • 2 kpl keltuaista
    • 50 g sokeria
    • 200 g mascarponea
    • 80 ml vispikermaa
    • 2 kpl valkuaista
    • Mantelilikööriä

    Viimeistely

    • Kaakaojauhetta
    • Suklaata

    Valmistusohje

    KONJAKKIVOITAIKINA: Kuutio voi ja nypi sormin tai sekoita yleiskoneella joukkoon pakkasesta otetut vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri. Lisää vesi, konjakki ja keltuainen. Sekoita taikinaksi niin, että voi jää vähän paakuiksi. Kääri taikina muoviin tai kelmuun. Anna taikinan levätä kylmässä vähintään 20minuuttia. Kaulitse taikina 3 x 3 eli kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, taittele kolmeen osaan. Käännä 90 astetta. Toista näin kaksi kertaa. Voit tarvittaessa pitää taikinaa kylmässä/pakastimessa kaulintakertojen välissä. Anna taikinan levätä kylmässä vähintään 20 minuuttia ennen sarvien muotoilua.


    SARVIEN MUOTOILU JA PAISTAMINEN: Valmistele foliosta töttöröitä, korkeudeltaan 10 – 12 cm. Kaulitse taikina matoksi. (Taikina kannattaa kaulata niin pitkäksi, että saat yhdestä taikinasuikaleesta koko sarven ympärille). Leikkaa reilun sentin levyisiä pitkiä nauhoja. Kääri taikinasuikaleet foliomuottien ympäri niin, että
    taikina tulee vähän edellisen kerroksen päällä. Aloita kääriminen foliomuotin kapeammasta päästä. Kääri taikinasuikaleet ylhäällä niin, että toinen puoli tulee vähän korkeammaksi (tarvittaessa voit liimata kananmunalla). Älä venytä taikinaa! Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Pidä tarvittaessa hetki kylmässä ennen paistoa. Voitele kanamunalla. Paista 200 – 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Poista foliot ja jäähdytä. 

    FETA-PINAATTITÄYTE: Ryöppää pinaatti ja basilika suolalla ja sitruunalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin/purista vesi pois ja jäähdytä. Aja pinaatti, basilika, fetajuusto, pinjansiemen ja valkosipuli teholeikkurissa, voit tarvittaessa lisätä oliiviöljyä. Vaahdota smetana ja yhdistä seokset. Mausta. Laita täyte pursotinpussiin, jossa on haluamasi tylla. Paahda koristeeksi tulevia pinjansiemeniä uunissa tai
    paistinpannulla. Pursota täyte torvien sisään ja koristele paahdetuilla pinjansiemenillä. 

    TIRAMISUTÄYTE: Keitä espressosiirappi ja lisää joukkoon liotetut liivatelehdet. Kypsennä keltuaisia ja sokeria vesihauteessa (noin 60 asteiseksi) koko ajan vaahdottaen. Vaahdota mascarpone ja vispikerma sekä erikseen valkuaiset. Yhdistä kaikki massat. Mausta manteliliköörillä. Anna täytteen hyytyä vähintään tunnin ennen pursottamista. 

    Sulata suklaa. Dippaa tai penslaa sarvien päät (6 kpl) suklaassa ja siivilöidyssä kaakaojauheessa.
    Pursota sisään tiramisutäytettä

    Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: Rouheiset bagelit, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Vol-au-ventKoko Suomi leipoo: Mariamin Marjatta-Mummon lankakeräKoko Suomi leipoo: Mariamin Laskiaisen poro-briocheKoko Suomi leipoo: Oton Metsämiehen näkkärit ja mini-pistaasikorvapuustitKoko Suomi leipoo: High tea meets laku
    Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Koko Suomi leipoo -reseptit
    • 10.6.13:58
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

    • 10.6.13:35
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

    • 5.6.14:18
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

    • 5.6.12:55
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

    • 5.6.12:37
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti