Koko Suomi leipoo: Täytetyt sarvet

koko_suomi_leipoo_s09_eps10_beautyshots_tekninen_tehtava_paula_01_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden yhdeksännessä jaksossa tehtiin täytetyt sarvet.

Konjakkivoitaikina

  • 250 g voita
  • n. 300 g (n. 4 ½ dl) (pakastimesta) vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 30 ml konjakkia
  • 100 ml vettä
  • 1 kpl keltuainen
  • 5 g (1 tl) sokeria
  • Ripaus suolaa

Voitelu

  • 1 kpl kananmuna

Täytteet

    Feta-pinaattitäyte

    • 120 g pinaattia, tuore n.
    • Basilika, tuore
    • Vettä
    • Suolaa
    • Sitruuna
    • n. 120 g fetajuustoa
    • 50 g pinjansiemeniä
    • Valkosipulia
    • (Oliiviöljyä)
    • 250 g smetanaa
    • Mustapippuri
    • Suolaa
    • Sitruunanmehua

    Viimeistely

    • Pinjansiemeniä, paahdettu

    Tiramisutäyte

    • 60 ml espressokahvia
    • 40 g sokeria
    • Kahvilikööriä
    • 2 - 3 kpl liivatelehtiä
    • 2 kpl keltuaista
    • 50 g sokeria
    • 200 g mascarponea
    • 80 ml vispikermaa
    • 2 kpl valkuaista
    • Mantelilikööriä

    Viimeistely

    • Kaakaojauhetta
    • Suklaata

    Valmistusohje

    KONJAKKIVOITAIKINA: Kuutio voi ja nypi sormin tai sekoita yleiskoneella joukkoon pakkasesta otetut vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri. Lisää vesi, konjakki ja keltuainen. Sekoita taikinaksi niin, että voi jää vähän paakuiksi. Kääri taikina muoviin tai kelmuun. Anna taikinan levätä kylmässä vähintään 20
    minuuttia. Kaulitse taikina 3 x 3 eli kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, taittele kolmeen osaan. Käännä 90 astetta. Toista näin kaksi kertaa. Voit tarvittaessa pitää taikinaa kylmässä/pakastimessa kaulintakertojen välissä. Anna taikinan levätä kylmässä vähintään 20 minuuttia ennen sarvien muotoilua.

    SARVIEN MUOTOILU JA PAISTAMINEN: Valmistele foliosta töttöröitä, korkeudeltaan 10 – 12 cm. Kaulitse taikina matoksi. (Taikina kannattaa kaulata niin pitkäksi, että saat yhdestä taikinasuikaleesta koko sarven ympärille). Leikkaa reilun sentin levyisiä pitkiä nauhoja. Kääri taikinasuikaleet foliomuottien ympäri niin, että
    taikina tulee vähän edellisen kerroksen päällä. Aloita kääriminen foliomuotin kapeammasta päästä. Kääri taikinasuikaleet ylhäällä niin, että toinen puoli tulee vähän korkeammaksi (tarvittaessa voit liimata kananmunalla). Älä venytä taikinaa! Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Pidä tarvittaessa hetki kylmässä ennen paistoa. Voitele kanamunalla. Paista 200 – 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Poista foliot ja jäähdytä. 

    FETA-PINAATTITÄYTE: Ryöppää pinaatti ja basilika suolalla ja sitruunalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin/purista vesi pois ja jäähdytä. Aja pinaatti, basilika, fetajuusto, pinjansiemen ja valkosipuli teholeikkurissa, voit tarvittaessa lisätä oliiviöljyä. Vaahdota smetana ja yhdistä seokset. Mausta. Laita täyte pursotinpussiin, jossa on haluamasi tylla. Paahda koristeeksi tulevia pinjansiemeniä uunissa tai
    paistinpannulla. Pursota täyte torvien sisään ja koristele paahdetuilla pinjansiemenillä. 

    TIRAMISUTÄYTE: Keitä espressosiirappi ja lisää joukkoon liotetut liivatelehdet. Kypsennä keltuaisia ja sokeria vesihauteessa (noin 60 asteiseksi) koko ajan vaahdottaen. Vaahdota mascarpone ja vispikerma sekä erikseen valkuaiset. Yhdistä kaikki massat. Mausta manteliliköörillä. Anna täytteen hyytyä vähintään tunnin ennen pursottamista. 

    Sulata suklaa. Dippaa tai penslaa sarvien päät (6 kpl) suklaassa ja siivilöidyssä kaakaojauheessa.
    Pursota sisään tiramisutäytettä

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.