Mainos

Koko Suomi leipoo: Täyteläinen yhdistelmä saksalaisia suosikkeja, Iiris

koko_suomi_leipoo_s8_eps5_taidonnäyte_tehtävä_iiris_02_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden viidennessä jaksossa leipurit pääsivät tekemään hybridileivonnaisen saksalaisista herkuista.

  • Kokonaisvalmistusaika: 2h 40min

Kakkupohja

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 4 kpl kananmunia
  • 4 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1,5 dl kaakaojauhetta
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kevytmaitoa

Rahkatäyte

  • 600 g maitorahkaa (lempi leivontarahka)
  • 85 g tomusokeria
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 1 kpl kananmuna
  • 2 kpl keltuaista
  • 0,5 dl maissitärkkelystä
  • 1,5 tl sitruunan kuoriraastetta
  • 1 rkl sitruunamehua

Kirsikkahillo

  • 400 g kirsikoita, kivetön (pakaste)
  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 dl hillo-marmeladisokeria

Kuorrute/ koristelu

  • 2,5 dl vispikermaa
  • 150 g ranskankermaa (rasva 28%)

Valmistusohje

RAHKATÄYTE: Valmista ensin rahkatäyte. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa kaksi Ø 20 cm:n irtopohjavuokaa leivinpaperilla. Pese sitruuna hyvin, raasta kuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Laita kaikki aineet kulhoon ja vatkaa hyvin sekaisin. Kaada tasaisesti kahteen vuokaan ja paista uunin alatasolla 25 minuuttia. Anna jäähtyä huoneen lämmössä.

KAKKUPOHJA: Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen. Vuoraa kolme Ø 20 cm:n kakkuvuokaa leivinpaperilla. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina tasaisesti kolmeen vuokaan. Paista noin 15 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä hetki vuoassa ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.

KIRSIKKAHILLO: Pilko kirsikat pienemmiksi paloiksi. Laita kirsikan palat veden kanssa kattilaan ja kuumenna. Kun kirsikat ovat pehmentyneet, lisää hillo-marmeladisokeri ja keitä noin 5 minuuttia. Siirrä sivuun jäähtymään. 

KUORRUTE: Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää ranskankerma. Mausta sokerilla. Laita tekeytymään jääkaappiin.

SUKLAAKORISTE: Pilko suklaa pieniksi paloiksi lämmön kestävään kulhoon ja sulata 45 asteiseksi. Jäähdytä suklaa sitä sekoittaen 24-25 asteiseksi. Kuumenna suklaa uudestaan 30-32 asteiseksi. Leikkaa leivinpaperi kahtia pitkittäissuunnassa. Kaada sula suklaa leivinpaperille ja levitä suklaa noin 40 x 12 cm kokoiselle alueelle. Laita toinen leivinpaperi suikale suklaan päälle. Kääri rullalle. Laita pakastimeen jäätymään.

KOKOAMINEN/VIIMEISTELY: Aseta kakkupohja rahkatäytteen päälle. Käännä ympäri ja aseta kakkuvadille. Poista rahkatäytteen päältä leivinpaperi. Lisää kirsikkahilloa rahkatäytteen päälle. Laita nyt toinen kakkupohja toisen rahkatäytteen päälle ja käännä ympäri. Aseta kakkuvadille toisten pohjien päälle. Poista leivinpaperi rahkatäytteen päältä. Lisää hilloa täytteen päälle. Aseta kolmas kakkupohja päällimmäiseksi. Levitä kuorrute kauttaaltaan kakun päälle ja reunoille. Pohja voi näkyä hieman reunoilta. Ota pakastimesta jäätynyt suklaa ja avaa rulla. Koristele kakku painamalla varovasti suklaalastuja pystyyn kakun pintaan. Laita lopuksi kirsikoita suklaalastujen viereen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!