Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Täyteläinen yhdistelmä saksalaisia suosikkeja, Iiris

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 12.10.2022 21:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden viidennessä jaksossa leipurit pääsivät tekemään hybridileivonnaisen saksalaisista herkuista.

  • Kokonaisvalmistusaika: 160 min

Kakkupohja

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 4 kpl kananmunia
  • 4 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1,5 dl kaakaojauhetta
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kevytmaitoa

Rahkatäyte

  • 600 g maitorahkaa (lempi leivontarahka)
  • 85 g tomusokeria
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 1 kpl kananmuna
  • 2 kpl keltuaista
  • 0,5 dl maissitärkkelystä
  • 1,5 tl sitruunan kuoriraastetta
  • 1 rkl sitruunamehua

Kirsikkahillo

  • 400 g kirsikoita, kivetön (pakaste)
  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 dl hillo-marmeladisokeria

Kuorrute/ koristelu

  • 2,5 dl vispikermaa
  • 150 g ranskankermaa (rasva 28%)

Valmistusohje

RAHKATÄYTE: Valmista ensin rahkatäyte. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa kaksi Ø 20 cm:n irtopohjavuokaa leivinpaperilla. Pese sitruuna hyvin, raasta kuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Laita kaikki aineet kulhoon ja vatkaa hyvin sekaisin. Kaada tasaisesti kahteen vuokaan ja paista uunin alatasolla 25 minuuttia. Anna jäähtyä huoneen lämmössä.

KAKKUPOHJA: Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen. Vuoraa kolme Ø 20 cm:n kakkuvuokaa leivinpaperilla. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina tasaisesti kolmeen vuokaan. Paista noin 15 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä hetki vuoassa ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.

KIRSIKKAHILLO: Pilko kirsikat pienemmiksi paloiksi. Laita kirsikan palat veden kanssa kattilaan ja kuumenna. Kun kirsikat ovat pehmentyneet, lisää hillo-marmeladisokeri ja keitä noin 5 minuuttia. Siirrä sivuun jäähtymään. 

KUORRUTE: Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää ranskankerma. Mausta sokerilla. Laita tekeytymään jääkaappiin.

SUKLAAKORISTE: Pilko suklaa pieniksi paloiksi lämmön kestävään kulhoon ja sulata 45 asteiseksi. Jäähdytä suklaa sitä sekoittaen 24-25 asteiseksi. Kuumenna suklaa uudestaan 30-32 asteiseksi. Leikkaa leivinpaperi kahtia pitkittäissuunnassa. Kaada sula suklaa leivinpaperille ja levitä suklaa noin 40 x 12 cm kokoiselle alueelle. Laita toinen leivinpaperi suikale suklaan päälle. Kääri rullalle. Laita pakastimeen jäätymään.

KOKOAMINEN/VIIMEISTELY: Aseta kakkupohja rahkatäytteen päälle. Käännä ympäri ja aseta kakkuvadille. Poista rahkatäytteen päältä leivinpaperi. Lisää kirsikkahilloa rahkatäytteen päälle. Laita nyt toinen kakkupohja toisen rahkatäytteen päälle ja käännä ympäri. Aseta kakkuvadille toisten pohjien päälle. Poista leivinpaperi rahkatäytteen päältä. Lisää hilloa täytteen päälle. Aseta kolmas kakkupohja päällimmäiseksi. Levitä kuorrute kauttaaltaan kakun päälle ja reunoille. Pohja voi näkyä hieman reunoilta. Ota pakastimesta jäätynyt suklaa ja avaa rulla. Koristele kakku painamalla varovasti suklaalastuja pystyyn kakun pintaan. Laita lopuksi kirsikoita suklaalastujen viereen.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Muorin suklaaunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Pelataan dominoa! -kakku, LauraKoko Suomi leipoo: Hunajainen puolukkapallo, OonaKoko Suomi leipoo: Kookoksiset Tonavan aallot, TanjaKoko Suomi leipoo: Kirpsakka kookosyllätysKoko Suomi leipoo: Mustikkajuustokakku donitsipedillä (10 kpl)
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti