Koko Suomi leipoo: Täytekeksit
![koko suomi leipoo jakso 7 lastenkutsut](https://im.mtvuutiset.fi/image/7675130/landscape16_9/1600/900/ead9b108620fdbeb13ca84277c098ac9/JZ/koko-suomi-leipoo-jakso-7-lastenkutsut.jpg)
Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannessa jaksossa teknisenä tehtävänä valmistettiin täytekeksejä.
Keksimassa
- Voi 100 g
- Sokeri 120 g
- Kananmuna 1 kpl tai keltuainen 2 kpl
- Vehnäjauho n. 200 g
- Leivinjauhe ¼ tl
- Vaniljasokeri 1 tl
- (Sitruuna 1 kpl)
Täyte; Suklaakreemi
- Maitosuklaa 100 g
- Kaakaojauhe n. 1,5 tl
- Kuuma vesi (kaakaojauheen liotukseen)
- Voi 50 g
- Tomusokeri 30 g
- Tuorejuusto 40 g
- Vaniljasokeri maun mukaan
- Mausta haluamallasi tavalla
Valmistusohje
KEKSIMASSA: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu (käytä haluamasi määrä). Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne massaan. Laita kylmään jähmettymään.
TÄYTE: Sulata maitosuklaa. Kiehuta vesi ja liota kaakaojauhe. Vaahdota voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kaakaojauhe ja suklaa. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Mausta.
KEKSIEN VALMISTAMINEN: Kaulitse massa ohueksi levyksi. Ota pikkuleipämuotilla keksejä. Paista. Täytä suklaakreemillä. Viimeistele ja koristele annetuilla raaka-aineilla haluamallasi tavalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka