Koko Suomi leipoo: Täytekeksit

koko suomi leipoo jakso 7 lastenkutsut

Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannessa jaksossa teknisenä tehtävänä valmistettiin täytekeksejä.

Keksimassa

  • Voi 100 g
  • Sokeri 120 g
  • Kananmuna 1 kpl tai keltuainen 2 kpl
  • Vehnäjauho n. 200 g
  • Leivinjauhe ¼ tl
  • Vaniljasokeri 1 tl
  • (Sitruuna 1 kpl)

Täyte; Suklaakreemi

  • Maitosuklaa 100 g
  • Kaakaojauhe n. 1,5 tl
  • Kuuma vesi (kaakaojauheen liotukseen)
  • Voi 50 g
  • Tomusokeri 30 g
  • Tuorejuusto 40 g
  • Vaniljasokeri maun mukaan
  • Mausta haluamallasi tavalla

Valmistusohje

KEKSIMASSA: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu (käytä haluamasi määrä). Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne massaan. Laita kylmään jähmettymään.

TÄYTE: Sulata maitosuklaa. Kiehuta vesi ja liota kaakaojauhe. Vaahdota voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kaakaojauhe ja suklaa. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Mausta.

KEKSIEN VALMISTAMINEN:  Kaulitse massa ohueksi levyksi. Ota pikkuleipämuotilla keksejä. Paista. Täytä suklaakreemillä. Viimeistele ja koristele annetuilla raaka-aineilla haluamallasi tavalla.

Parhaat ruokaohjelmat