Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Täydellinen Margarita

Julkaistu 25.11.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Pohja

  • hiiva 25 g
  • vesi 200 g
  • suola 1 tl
  • oliiviöljy 3 rkl
  • vehnäjauho 325 g

Pöydällä työstämiseen

  • vehnäjauho (puolikarkea) 100g

Kastike

  • oliiviöljy 2 rkl
  • voi 15 g
  • sipuli ½ kpl
  • valkosipulin kynsi 1 kpl
  • tomaattimurska 225 g
  • tomaattisose 170 g
  • parmesaanijuusto 2 rkl
  • kuivattu basilika n. 1 tl
  • kuivattu oregano n. 1 tl
  • suola n. ½ tl
  • sokeri n. 1 tl
  • laakerin lehti 1 kpl
  • fenkolin siemen n. 1 tl

Pinnalle

  • mozzarella 200 g
  • basilika (tuore) 8 lehteä

Valmistusohje

POHJA: Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, oliiviöljy ja puolet jauhoista. Vaivaa loput jauhot joukkoon vähän kerrallaan, kunnes taikinasta tulee kimmoisaa. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi puhtaassa ja öljytyssä kulhossa, peitettynä tuorekelmulla. Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen ja laita sinne yksi pelti väärin päin kuumenemaan.

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden kolmannen jakson tehtävänä oli valmistaa sitkoisa pizzapohja. Teknisessä tehtävässä kilpailijoiden tuli valmistaa lihapiirakan kasvisversio eli vihis.


KASTIKE: Laita voi ja oliiviöljy kattilaan ja kuumenna, kunnes voi sulaa. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit ja keitä seosta, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Soseuta seos tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Soseuta myös tomaattimurska tasaiseksi ja lisää se tomaattisoseen kanssa kattilaan. Sekoita joukkoon loputkin ainekset ja anna kastikkeen hautua 45 minuuttia kannen alla. Ota laakerinlehti pois ennen kastikkeen laittoa pizzaan.

KORISTEET: Leikkaa ohuista mozzarellasiivuista kukkia, joilla on ohuet terälehdet, jolloin ne sulavat uunissa kauniiksi kukiksi.

PIZZAN VALMISTUS: Kun taikina on kohonnut, paina kevyesti siitä ilmat pihalle. Kaulitse taikina ohueksi ja leikkaa siitä iso 6 terälehtinen kukka. Siirrä pohja leivinpaperin päälle ja täytä tomaattikastikkeella ja mozzarellalla. Paista kuuman pellin päällä noin 5-8 minuuttia. Viimeistele pizza basilikalla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pitsinen Homity pie, Lauran reseptiKoko Suomi leipoo: Loppu kesän tuulahdusKoko Suomi leipoo: Pizza BenedictKoko Suomi leipoo: Pizza bearnaisekastikkeellaKoko Suomi leipoo: Räjähtävien reisien yhden tähden punk-pizzaKoko Suomi leipoo: Pizza Italiano
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti