Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Tarte tatin ja kanelivaahto

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 02.01.2024 13:10

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kuudennessa jaksossa tehtiin tarte tatin.

  • Kokonaisvalmistusaika: 90 min
  • Annosmäärä: 1

Pohja

  • 100 g voita, kylmä
  • 200 g (n. 3 dl) erikoishienovehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 40 g (½ dl) koivusokeria
  • 1 kpl kananmuna
  • Ripaus suolaa
  • (kylmää vettä)

Täyte

  • 5–7 kpl (n. 500 g) omenoita, hapan
  • 60 g voita
  • 80 g (1 dl) kookossokeria
  • 30 ml (2 rkl) sitruunan mehua

Kanelivaahto

  • 150 ml kuohukermaa (1)
  • 60 g (¾ dl) kookossokeria
  • 1 kpl keltuainen
  • 3 tl kanelia
  • 30 g voita
  • 150 ml kuohukermaa (2)
  • 150 g ranskankermaa
  • Sitruunanmehua

Valmistusohje

POHJA: Kuutioi voi, sekoita joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe, koivusokeri ja suola. Nypi sormin tai sekoita yleiskoneessa. Lisää kananmuna ja sekoita taikinaksi. Jos taikinan on liian kiinteää/murumaista, lisää vähän kylmää vettä. Kaulitse taikinaan muutaman kerran ja kääntele kolmeen osaan. Laita taikina kylmään muoviin tai kelmuun käärittynä. 

TÄYTE: Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat neljään osaan. Mittaa kookossokeri ja voi paistinpannulle, keitä siirappimaiseksi. Lisää sitruunan mehu, anna hetki kiehua. Lisää omenat ja paista miedolla lämmöllä, kunnes omenat ovat vähän pehmenneet. 

KOKOAMINEN: Voitele halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuoka voilla tai vuokaspraylla, voit laittaa leivinpaperisuikaleen vuoan reunoille. Laita omenat kauniisti vuoan pohjalle ja kaada kinuskiseos (paistinpannulta) päälle, voit jättää osa siirapista ja käyttää penslaukseen paiston jälkeen. Ota taikina kylmästä ja kaulitse se kanneksi omenoiden päälle; kaulitse kansi ja leikkaa siitä pyöreä (noin 1 – 2 cm isompi kuin kakkuvuoan halkaisija). Taikinan paksuus vähän alle puoli senttiä. Laita pyöreä taikinamatto omenoiden päälle. Käännä taikinareunat vuoan sisään sormilla tai nuolijalla. Pistele haarukalla pohjan päälle reikiä. Paista noin 200 - 220 asteisessa uunissa 25 - 30 minuuttia.  Anna hetki vetäytyä kakkuvuoassa ja kumoa tarjoiluvadille.

KANELIVAAHTO: Mittaa kattilaan kuohukerma (1), kaneli, keltuainen ja kookossokeri. Keitä muutaman minuutin ajan, kunnes seos sakenee. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Vatkaa kuohukerma (2) vahvaksi vaahdoksi, lisää ranskankerma ja vaahdota vielä hetken aikaa. Lisää keitetty kerma-kaneliseos. Mausta sitruunanmehulla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pastellinen sateenkaariunelma, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Pasteis de nataKoko Suomi leipoo: Crème brûlée -piirakkaKoko Suomi leipoo: Alexanderin-kaalipiirakka Koko Suomi leipoo: Muumimamman Japanin tuliainenKoko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastike
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti