Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Tartaletteja

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 07.03.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan yhdeksännessä jaksossa leivotaan teknisenä tehtävänä tartaletteja.

  • Kokonaisvalmistusaika: 105 min
  • Annosmäärä: 2 x 8 kpl

Pohja (molempiin tartaletteihin)

  • 200 g Valio voi
  • 150 g sokeri
  • 50 g keltuainen
  • 300 g Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • ripaus suola

Täyte

  • 2 kpl keltuainen
  • 50 ml Valio kuohukerma
  • 50 g Valio ranskankerma
  • 100 g kondensoitu maito
  • 70 ml limetin mehu
  • limetin kuorta
  • sokeri
  • vaniljasokeri

Täyte paiston jälkeen

  • 50 g valkosuklaa
  • n. 50 ml Valio kuohukerma

Koristelu

  • Valion Oddlygood kasvirasvasekoite
  • sokeri

Suklaakoriste

  • 50 g valkosuklaa
  • vihreä väri (rypsiöljy)

Vadelmatäyte

  • 100 g vadelmapyre
  • 30 g hillosokeri
  • ½ liivatelehti

Sitruunatäyte

  • 100 ml sitruunan mehu
  • 2 kpl keltuainen
  • 70 g sokeri
  • 70 ml Valio kuohukerma
  • 7 g Maizena
  • Valio voi

Koristepursotukset

  • Valio vispikerma
  • vaniljasokeri
  • vadelma
  • sitruunacurd

Sitruunacurd

  • 40 ml sitruunan mehu
  • 1 kpl keltuainen
  • 40 g sokeri
  • 25 g Valio voi

Valmistusohje

POHJA: Sekoita kaikki aineet yhteen. Laita taikina hetkeksi kylmään.

Voitele tartalettivuoat vuokaspraylla.

Kaulitse taikina tartalettivuokien päälle. Pidä hetki kylmässä, pistele haarukalla muutamia reikiä ja paista 180 asteessa. Irrota muropohjat vuoista.

KEY LIME PIE -TARTALETTI: 

TÄYTE: Vaahdota kerma kevyesti. Sekoita kondensoitu maito, ranskankerma ja keltuaiset. Raasta lime ja purista mehu. Yhdistä seokset ja kaada esipaistettujen pohjien päälle. Paista 175 asteessa.

Jäähdytä.

TÄYTE PAISTON JÄLKEEN: Paahda valkosuklaa uunissa. Lämmitä kerma ja sulata valkosuklaa kerman joukkoon. Jäähdytä kylmäksi.  Vaahdota. Pursota pieni keko tartaletin keskelle (tähän päälle pursotetaan ruusu/kukka).

KORISTELUOHJEET: Pursota tartalettien päälle iso ruusu tai kukka, joka peittää koko tartaletin.

Valmista vihreäksi värjätystä valkosuklaasta lehti koristeeksi.

SITRUUNA-VADELMATARTALETTI: 

VADELMATÄYTE: Sulata, soseuta ja paseeraa vadelmat. Keitä hillosokerin kanssa. Lisää pehmennetty liivatelehti. Laita tartalettien päälle. Siirrä kylmään.

SITRUUNATÄYTE: Keitä sitruunatäyte ja lisää vadelmatäytteen päälle.

KORISTELU: Vaahdota vispikerma ja tee näyttävät pursotukset tartalettien päälle. Koristele tuoreilla vadelmilla ja sitruunacurdilla.

SITRUUNACURD: Valmista sitruunacurd ja käytä sitä tartalettien viimeistelyyn.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kakkutrikki, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Röylän rouvan reilun suklaapatukkaKoko Suomi leipoo: Luonnon helmassa -kakku, SamiKoko Suomi leipoo: OopperaleivosKoko Suomi leipoo: Jouluinen tuulihattukranssiKoko Suomi leipoo: Savariinileivos
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti