Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Tartaletteja

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps9_tekninen_3022
MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 07.03.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan yhdeksännessä jaksossa leivotaan teknisenä tehtävänä tartaletteja.

  • Kokonaisvalmistusaika: 105 min
  • Annosmäärä: 2 x 8 kpl

Pohja (molempiin tartaletteihin)

  • 200 g Valio voi
  • 150 g sokeri
  • 50 g keltuainen
  • 300 g Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • ripaus suola

Täyte

  • 2 kpl keltuainen
  • 50 ml Valio kuohukerma
  • 50 g Valio ranskankerma
  • 100 g kondensoitu maito
  • 70 ml limetin mehu
  • limetin kuorta
  • sokeri
  • vaniljasokeri

Täyte paiston jälkeen

  • 50 g valkosuklaa
  • n. 50 ml Valio kuohukerma

Koristelu

  • Valion Oddlygood kasvirasvasekoite
  • sokeri

Suklaakoriste

  • 50 g valkosuklaa
  • vihreä väri (rypsiöljy)

Vadelmatäyte

  • 100 g vadelmapyre
  • 30 g hillosokeri
  • ½ liivatelehti

Sitruunatäyte

  • 100 ml sitruunan mehu
  • 2 kpl keltuainen
  • 70 g sokeri
  • 70 ml Valio kuohukerma
  • 7 g Maizena
  • Valio voi

Koristepursotukset

  • Valio vispikerma
  • vaniljasokeri
  • vadelma
  • sitruunacurd

Sitruunacurd

  • 40 ml sitruunan mehu
  • 1 kpl keltuainen
  • 40 g sokeri
  • 25 g Valio voi

Valmistusohje

POHJA: Sekoita kaikki aineet yhteen. Laita taikina hetkeksi kylmään.

Voitele tartalettivuoat vuokaspraylla.

Kaulitse taikina tartalettivuokien päälle. Pidä hetki kylmässä, pistele haarukalla muutamia reikiä ja paista 180 asteessa. Irrota muropohjat vuoista.

KEY LIME PIE -TARTALETTI: 

TÄYTE: Vaahdota kerma kevyesti. Sekoita kondensoitu maito, ranskankerma ja keltuaiset. Raasta lime ja purista mehu. Yhdistä seokset ja kaada esipaistettujen pohjien päälle. Paista 175 asteessa.

Jäähdytä.

TÄYTE PAISTON JÄLKEEN: Paahda valkosuklaa uunissa. Lämmitä kerma ja sulata valkosuklaa kerman joukkoon. Jäähdytä kylmäksi.  Vaahdota. Pursota pieni keko tartaletin keskelle (tähän päälle pursotetaan ruusu/kukka).

KORISTELUOHJEET: Pursota tartalettien päälle iso ruusu tai kukka, joka peittää koko tartaletin.

Valmista vihreäksi värjätystä valkosuklaasta lehti koristeeksi.

SITRUUNA-VADELMATARTALETTI: 

VADELMATÄYTE: Sulata, soseuta ja paseeraa vadelmat. Keitä hillosokerin kanssa. Lisää pehmennetty liivatelehti. Laita tartalettien päälle. Siirrä kylmään.

SITRUUNATÄYTE: Keitä sitruunatäyte ja lisää vadelmatäytteen päälle.

KORISTELU: Vaahdota vispikerma ja tee näyttävät pursotukset tartalettien päälle. Koristele tuoreilla vadelmilla ja sitruunacurdilla.

SITRUUNACURD: Valmista sitruunacurd ja käytä sitä tartalettien viimeistelyyn.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit