Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Sydänpulla

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 14.09.2022 20:20

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden starttijaksossa leivottiin sydänpulla.

  • Aktiivinen aika: 105 min
  • Annosmäärä: 12 kpl

Pullataikina

  • 200 g maito
  • 25 g hiiva, tuore
  • 80 g (n. 1 dl) sokeri
  • 5 g (n. ½ kpl) kananmuna
  • 1 tl kardemumma
  • n. 450 g (n. 7 dl) sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • ½ tl suola
  • 80 g voi

Pullatäyte -keksitaikina

  • 130 g voi
  • 150 g (n. 1 ¾ dl) sokeri
  • 50 g (n. ¾ dl) fariinisokeri
  • 1tl vaniljasokeri
  • 55 g (1 kpl) kananmuna
  • 25 g (1 kpl) keltuainen
  • 140g (n. 2¼ dl) Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 40g(n. ¾ dl) mantelijauhe
  • 1 tl leivinjauhe
  • n. 20 g vadelmarouhe
  • ripaus suolaa
  • punainen elintarvikeväri
  • Koristelu ennen paistoa tai paiston jälkeen: Omavalintainen
  • raesokeri
  • tomusokeri
  • hyytelösokeri
  • sokeri
  • glukoosisiirappi
  • kananmuna
  • valkosuklaa
  • voi
  • sitruuna
  • punainen pastaväri

Valmistusohje

PULLATAIKINA: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Lisää 150 g vehnäjauhoja. Sekoita huolellisesti, peitä muovillatai kelmulla,jätä lämpimään paikkaan 10 –15 minuutiksi. Sekoita esitaikinaan kananmuna, kardemumma, sokeri ja loput vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisa. Lisää lopuksi suola ja pehmeä voi. Vaivaa pehmeäksi ja elastiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä 10 –15 minuuttia.

KEKSITAIKINA: Vaahdota voija sokeritkevyesti. Lisää kananmuna ja keltuainen, sekoita huolellisesti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Värjää punaisella elintarvikevärillä. Kaulitse taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi matoksi.Voit laittaa hetkeksi kylmään.Huom! Kaulitse lopulliseen kokoon, kun olet kaulinut pullataikinan.

PULLAN MUOTOILU: Kaulitse pullataikinaleveydeltään noin 40 cmlevyksi. Kaulitse keksitaikina niin, että se jää ylä-ja alareunasta vähän pienemmäksi kuin pullataikina. Laita keksilevy pullataikinan päälle. Rullaa levy ylhäältä ja alhaalta kohti keskustaa, kunnes rullat kohtaavat. Leikkaa viipaleiksiterävällä veitsellä tai metalliraapalla. Käännä pullataikinapalat ja litistä hiukan kädellä. Muotoile pullasydämen malliseksi vetämällä kärkeä kapeammaksi. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota.

PULLAN PAISTO JA VIIMEISTELY: Voitele pullat halutessasi kananmunalla. Paista noin 180 -200 asteisessa uunissa kypsäksi. Viimeistele haluamallasi tavalla annettuja raaka-aineita käyttäenjoko ennen paistoa tai paiston jälkeen.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Prinsessan iltapäivätee, Ilonan reseptiKoko Suomi leipoo: Pasteis de nataKoko Suomi leipoo: Tarte tatin ja kanelivaahtoKoko Suomi leipoo: Rypytetty punnuspullaKoko Suomi leipoo: RönttösetKoko Suomi leipoo: Valkosuklaakemut
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti