Koko Suomi leipoo: Sydänpulla
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden starttijaksossa leivottiin sydänpulla.
- Aktiivinen valmistusaika: 1h 45min
- Annosmäärä: 12 kpl
Pullataikina
- 200 g maito
- 25 g hiiva, tuore
- 80 g (n. 1 dl) sokeri
- 5 g (n. ½ kpl) kananmuna
- 1 tl kardemumma
- n. 450 g (n. 7 dl) sunnuntai erikoisvehnäjauho
- ½ tl suola
- 80 g voi
Pullatäyte -keksitaikina
- 130 g voi
- 150 g (n. 1 ¾ dl) sokeri
- 50 g (n. ¾ dl) fariinisokeri
- 1tl vaniljasokeri
- 55 g (1 kpl) kananmuna
- 25 g (1 kpl) keltuainen
- 140g (n. 2¼ dl) Sunnuntai erikoisvehnäjauho
- 40g(n. ¾ dl) mantelijauhe
- 1 tl leivinjauhe
- n. 20 g vadelmarouhe
- ripaus suolaa
- punainen elintarvikeväri
- Koristelu ennen paistoa tai paiston jälkeen: Omavalintainen
- raesokeri
- tomusokeri
- hyytelösokeri
- sokeri
- glukoosisiirappi
- kananmuna
- valkosuklaa
- voi
- sitruuna
- punainen pastaväri
Valmistusohje
PULLATAIKINA: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Lisää 150 g vehnäjauhoja. Sekoita huolellisesti, peitä muovillatai kelmulla,jätä lämpimään paikkaan 10 –15 minuutiksi. Sekoita esitaikinaan kananmuna, kardemumma, sokeri ja loput vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisa. Lisää lopuksi suola ja pehmeä voi. Vaivaa pehmeäksi ja elastiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä 10 –15 minuuttia.
KEKSITAIKINA: Vaahdota voija sokeritkevyesti. Lisää kananmuna ja keltuainen, sekoita huolellisesti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Värjää punaisella elintarvikevärillä. Kaulitse taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi matoksi.Voit laittaa hetkeksi kylmään.Huom! Kaulitse lopulliseen kokoon, kun olet kaulinut pullataikinan.
PULLAN MUOTOILU: Kaulitse pullataikinaleveydeltään noin 40 cmlevyksi. Kaulitse keksitaikina niin, että se jää ylä-ja alareunasta vähän pienemmäksi kuin pullataikina. Laita keksilevy pullataikinan päälle. Rullaa levy ylhäältä ja alhaalta kohti keskustaa, kunnes rullat kohtaavat. Leikkaa viipaleiksiterävällä veitsellä tai metalliraapalla. Käännä pullataikinapalat ja litistä hiukan kädellä. Muotoile pullasydämen malliseksi vetämällä kärkeä kapeammaksi. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota.
PULLAN PAISTO JA VIIMEISTELY: Voitele pullat halutessasi kananmunalla. Paista noin 180 -200 asteisessa uunissa kypsäksi. Viimeistele haluamallasi tavalla annettuja raaka-aineita käyttäenjoko ennen paistoa tai paiston jälkeen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit