Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Sweet asian mango-papaija buns

Sonja Lahtinen
Julkaistu 13.01.2020 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kymmenessä jaksossa teemana on aasialaiset maut.

Gua bao -sämpylät

  • 2 dl vettä
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 7 dl vehnäjauhoja (2 dl työstämiseen)
  • 2 rkl maissitärkkelysjauhoa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1,5dl rypsiöljyä (TAIKINAAN VAIN 1 RKL)
  • 1 rkl suolaa

Mango-papaijasalaatti (täyte)

  • 200 g tuore mango
  • 200 g tuore papaija
  • nippu vahvaa minttua
  • 1 varsi sitruunaruohoa
  • 1 dl ruokokidesokeria
  • 20 g tuoretta inkivääriä
  • 2 kpl limeä

Limeminttutäyte

  • 2 limeä
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 kananmunaa
  • 75 g voita tai margariinia
  • keltaista ja vihreää pastaväriä
  • muutama mintunoksa

Passionhedelmähillo

  • 4 kpl passionhedelmää
  • 0,5 dl hedelmäsalaatista valutettua nestettä
  • 1 dl hillosokeria

Karamellisoidut pekaanipähkinät

  • 200g pekaanipähkinöitä
  • 1,5 dl sokeria
  • 2rkl vettä

Inkivääri pitsikeksit

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1tl kuivattua inkivääriä

Valmistusohje

GUA BAO -SÄMPYLÄT: Valmista ensin höyrysämpylät. Sekoita kulhossa keskenään 42 asteeseen lämmitetty vesi, pieneen määrään jauhoja sekoitettu kuivahiiva, sokeri ja öljy. Jätä sivuun 15 minuutiksi. Sekoita keskenään loput jauhot, maissitärkkelys, suola ja ruokasooda. Lisää seos hiiva-vesiseoksen joukkoon. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa hyvin kulhon seinämistä. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna nousta peitettynä ½ tuntia.

Vaivaa taikinaa hetki leivinpöydällä ja jaa 12 samankokoiseen palaan. Pyöritä paloista pallot, kaulitse ne ohuiksi soikioiksi ja sivele pinta kevyesti öljyllä. Taita soikiot kaksin kerroin leivinpaperipalan päälle, nosta höyrytyskoriin väljästi ja sulje kansi.
Kuumenna pannun pohjalla pari senttiä vettä ja nosta höyrytyskori pannulle. Varmista, että höyryosan pohja ei osu veteen. Kypsennä sämpylöitä höyryssä kannen alla noin 7-9 minuuttia, juuri ja juuri kypsiksi.

MANGO-PAPAIJASALAATTI (TÄYTE): Kuutioi mango ja papaija pieniin kuutioihin. Hienonna minttua n. 2 rkl, raasta inkivääri ja hienonna sitruunaruoho, purista limestä mehu. Sekoita kulhossa keskenään mango, papaija, minttu, inkivääri ja sitruunaruoho, lisää ruokokidesokeria maun mukaan. Valuta ylimääräistä nestettä pois, säästä se passionhillon nesteeksi. Pyöritä gua bao -taikinasta pyöreitä palloja ja kaulitse ne pituussuuntaan soikioiksi. Täytä hedelmäsalaatilla toiselta puolelta, nosta taikinan ”kansi” päälle ja kiinnitä saumakohdat hyvin. Anna nousta vielä hetken aikaa pellillä ennen höyryttämistä.

LIMEMINTTUTÄYTE: Raasta limen kuori. Halkaise limet ja purista puolikkaista mehut (1 dl). Hienonna minttu. Sekoita kattilassa tomusokeri, limemehu, limen kuori ja munat. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kypsyä hetken aikaa, kunnes seos sakenee. Lisää hienonnettu minttu. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu rasva joukkoon. Sekoita sileäksi.

PASSIONHEDELMÄHILLO: Halkaise passionhedelmät ja kaavi hedelmäliha kattilaan. Lisää hedelmäsalaatin nestettä, lisää hillosokeri. Keitä 5-10 minuuttia ja siirrä jäähtymään.

KARAMELLISOIDUT PEKAANIPÄHKINÄT: Mittaa sokeri ja vesi pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita ja anna kiehua hetki. Lisää pähkinät ja sekoita, että sokeri tarttuu tasaisesti pähkinöiden pinnalle. Keitä n. 10-15 minuuttia, siirrä leivinpaperille jäähtymään. Rouhi jäähtyneet pähkinät ja käytä koristeluun.

INKIVÄÄRI-PITSIKEKSIT: Sulata voi, lisää siihen sokerit ja mausteet ja anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet. Laita leivinpaperilla vuoratulle pellille pieniä nokareita taikinaa. Paista kiertoilmalla 175 asteessa vain muutama minuutti, kunnes keksit saavat kauniin värin. Jäähdytä kokonaan. Voit levittää myös koko taikinan pellille ja leikata heti kun otat keksit uunista haluamasi kokoisia keksejä muotilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Juhlien kuningatar -kakku, IirisKoko Suomi leipoo: Sadonkorjuun saaliin suolainen kääräri ja rukiinen mustikka-omenapiirakka, TanjaKoko Suomi leipoo: Syyssadon herkkusieni-pororulla, KatiKoko Suomi leipoo: Kimchi-kääretorttu ja Sadonkorjuun kinuskinen omenapiirakka, IirisKoko Suomi leipoo: Pientä ja sievääKoko Suomi leipoo: High tea meets laku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti