Mainos

Koko Suomi leipoo: Super suklaista – kahden suklaan juustokakkuset

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat näyttävät rakkautensa leipomiseen.

Keksipohja

  • kaurahiutaleita 2 dl
  • erikoishienoa sokeria 1 dl
  • vaniljasokeria 0,5 tl
  • Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja 1 rkl
  • leivinjauhetta 1 tl
  • voita 50 g
  • kananmuna 1 kpl
  • voita (keksipohjaan) 50 g

Täyte

  • kuohukermaa 2 dl
  • vaniljatuorejuustoa 200 g
  • liivatelehtiä 1,5 kpl
  • tummaa suklaata 75 g (n. 47% esim. Fazer Tumma suklaa )
  • valkosuklaata 75 g
  • vettä 0,75 dl

Koristeet

  • tummaa suklaata 175 g (n. 70 prosenttista)
  • mansikoita (tuoreita) 50 g (kotimaisia)
  • vettä 3,5 l

Mansikkamelba

  • mansikoita 500 g, Pakkasmarja
  • tomusokeria 1,5 rkl
  • ½ sitruunan mehu n. 2 rkl

Valmistusohje

KEKSIPOHJAN VALMISTUS: Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää sekaan sulatettu voi ja viimeiseksi kananmuna. Asettele leivinpaperilliselle pellille taikinanokareita. Paista 200 asteisessa uunissa n. 8 minuuttia. Murenna jäähtyneet keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele keksimassa 10 pienen 5cm x 7cm kokoisten vuokien pohjalle.  Laita pakastimeen jähmettymään.

TÄYTTEEN VALMISTUS: Sulata suklaat erillisissä kulhoissa. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi. Jaa kermavaahto kahteen kulhoon. Jaa vaniljatuorejuusto kahteen eri suklaakulhoon ja sekoita massat tasaiseksi. Sekoita vaniljatuorejuusto-suklaamassat kermavaahtokulhoihin.  Liota liivatelehtiä 0,75 kappaletta kerrallaan noin 5 minuutin ajan.  Liuota 0,75 liivatelehti 0,25 dl kiehuvaan veteen ja sekoita seos tummasuklaamoussen sekaan. Pursota mousse vuokien pohjalle keksipohjan päälle.  Laita kylmään jähmettymään. Toista tämä vielä valkosuklaakerroksessa. Jähmetä mousset jämäköiksi pakastimessa.  Juustokakkuset saa helpoiten irti pohjattomista vuoista painamalla keksipohjaa ylöspäin.

KORISTEET: Temperoi tumma suklaa. Aloita pilkkomalla suklaa pieneksi ja lämmitä sitä kuuman vesihauteen yllä, kunnes seos on 48-50 asteista. Jäähdytä suklaa kylmän vesihauteen yllä, kunnes seos on 27-28 asteista. Lämmitä suklaata hieman kuuman vesihauteen yllä, kunnes seos on 31-32 asteista. Levitä temperoitu suklaa suorakulmaisen kalvon päälle ohuelti ja laita se muutamaksi minuutiksi pakastimeen. Ota hieman jähmettynyt suklaakalvo pois pakastimesta ja vedä veitsellä reunat tasaisiksi ja vedä keskeltä kahtia, jolloin saadaan kaksi suorakulmion muotoista aluetta. Merkitse veitsen kärjellä molempien alueiden keskikohtaan merkki ja vedä merkistä kaarevia viivoja kalvon reunaan saakka. Pyöritä kalvo nurkasta nurkkaan rullalle, jonka laitat teipillä kiinni.  Laita rulla pakastimeen ja avaa se, kun pinnalle on muodostunut vaaleita alueita, jolloin suklaa irtoaa helpommin kalvosta. Aukaise rulla ja irrota suklaakiharat siitä. Asettele suklaakiharat leivosten päälle. Kuutioi tuoreet mansikat ja asettele kuutiot leivosten päälle.

MANSIKKAMELBA: Pehmitä mansikat kattilassa, lisää joukkoon sitruunamehu ja tomusokeri. Murskaa seos sauvasekoittimella ja paseeraa siivilän läpi. Kaada kannuun ja laita kylmään jäähtymään. 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja