Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Super suklaista – kahden suklaan juustokakkuset

Julkaistu 17.11.2020 15:26

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat näyttävät rakkautensa leipomiseen.

Keksipohja

  • kaurahiutaleita 2 dl
  • erikoishienoa sokeria 1 dl
  • vaniljasokeria 0,5 tl
  • Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja 1 rkl
  • leivinjauhetta 1 tl
  • voita 50 g
  • kananmuna 1 kpl
  • voita (keksipohjaan) 50 g

Täyte

  • kuohukermaa 2 dl
  • vaniljatuorejuustoa 200 g
  • liivatelehtiä 1,5 kpl
  • tummaa suklaata 75 g (n. 47% esim. Fazer Tumma suklaa )
  • valkosuklaata 75 g
  • vettä 0,75 dl

Koristeet

  • tummaa suklaata 175 g (n. 70 prosenttista)
  • mansikoita (tuoreita) 50 g (kotimaisia)
  • vettä 3,5 l

Mansikkamelba

  • mansikoita 500 g, Pakkasmarja
  • tomusokeria 1,5 rkl
  • ½ sitruunan mehu n. 2 rkl

Valmistusohje

KEKSIPOHJAN VALMISTUS: Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää sekaan sulatettu voi ja viimeiseksi kananmuna. Asettele leivinpaperilliselle pellille taikinanokareita. Paista 200 asteisessa uunissa n. 8 minuuttia. Murenna jäähtyneet keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele keksimassa 10 pienen 5cm x 7cm kokoisten vuokien pohjalle.  Laita pakastimeen jähmettymään.

TÄYTTEEN VALMISTUS: Sulata suklaat erillisissä kulhoissa. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi. Jaa kermavaahto kahteen kulhoon. Jaa vaniljatuorejuusto kahteen eri suklaakulhoon ja sekoita massat tasaiseksi. Sekoita vaniljatuorejuusto-suklaamassat kermavaahtokulhoihin.  Liota liivatelehtiä 0,75 kappaletta kerrallaan noin 5 minuutin ajan.  Liuota 0,75 liivatelehti 0,25 dl kiehuvaan veteen ja sekoita seos tummasuklaamoussen sekaan. Pursota mousse vuokien pohjalle keksipohjan päälle.  Laita kylmään jähmettymään. Toista tämä vielä valkosuklaakerroksessa. Jähmetä mousset jämäköiksi pakastimessa.  Juustokakkuset saa helpoiten irti pohjattomista vuoista painamalla keksipohjaa ylöspäin.

KORISTEET: Temperoi tumma suklaa. Aloita pilkkomalla suklaa pieneksi ja lämmitä sitä kuuman vesihauteen yllä, kunnes seos on 48-50 asteista. Jäähdytä suklaa kylmän vesihauteen yllä, kunnes seos on 27-28 asteista. Lämmitä suklaata hieman kuuman vesihauteen yllä, kunnes seos on 31-32 asteista. Levitä temperoitu suklaa suorakulmaisen kalvon päälle ohuelti ja laita se muutamaksi minuutiksi pakastimeen. Ota hieman jähmettynyt suklaakalvo pois pakastimesta ja vedä veitsellä reunat tasaisiksi ja vedä keskeltä kahtia, jolloin saadaan kaksi suorakulmion muotoista aluetta. Merkitse veitsen kärjellä molempien alueiden keskikohtaan merkki ja vedä merkistä kaarevia viivoja kalvon reunaan saakka. Pyöritä kalvo nurkasta nurkkaan rullalle, jonka laitat teipillä kiinni.  Laita rulla pakastimeen ja avaa se, kun pinnalle on muodostunut vaaleita alueita, jolloin suklaa irtoaa helpommin kalvosta. Aukaise rulla ja irrota suklaakiharat siitä. Asettele suklaakiharat leivosten päälle. Kuutioi tuoreet mansikat ja asettele kuutiot leivosten päälle.

MANSIKKAMELBA: Pehmitä mansikat kattilassa, lisää joukkoon sitruunamehu ja tomusokeri. Murskaa seos sauvasekoittimella ja paseeraa siivilän läpi. Kaada kannuun ja laita kylmään jäähtymään. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pallo kuin pallo, Lauran reseptiKoko Suomi leipoo: Sweetcher-leivokset, KatiKoko Suomi leipoo: Annen ”Kahvin ja suklaan suloinen liitto”Koko Suomi leipoo: Mariamin Ritarihuoneen mustikkarättänäKoko Suomi leipoo: Suklainen heijastusKoko Suomi leipoo: Sitruuna-suklaakakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti