Koko Suomi leipoo: Suolaiset cruffinit

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_4_BEAUTYSHOTS_SUOLAISET_CRUFFINIT_LINNEA-2_KUVA_ANNA_GREUS-3

Koko Suomi leipoo -ohjelman päätösjaksossa leivottiin suolaiset cruffinit.

Taikina

  • 10 g kuivahiiva
  • 15 g vesi
  • 300 g vehnäjauho
  • 140 g vehnäjauho
  • 210 g sokeri
  • 5 g suola
  • 90 g maito
  • 40 g vesi
  • 1 kpl kananmuna
  • 20 g voi

Täyte

  • Pesto
  • Voi

Koristeluun

    Kiille

    • 120 g tärkkelyssiirappi
    • 35 g vesi
    • 4 g timjami
    • merisuolaa
    • Kirsikkatomaatteja / kuivaa uunissa
    • Pinjansiemeniä / paahda uunissabasilika

    Valmistusohje

    SUOLAISET CRUFFINIT: Sekoita hiiva ja vesi. Siivilöi vehnäjauho 1sokerin, suolan ja voin sekaan. Lisää lämmin maito, vesi,kananmuna sekä hiivaseos jauhojen joukkoon, vaivaa taikinasta käsin sekoittaen kiinteä pallo lisäämällä välillä vehnäjauho 2. Anna lepää peitettynä noin 30 minuuttia. Leikkaa taikina 5 osaan ja pyöritä paloista palloja, anna lepää 15 minuuttia. Kaulaa palat noin 30 x 15 cm kokoisiksi paloiksi, voitele taikinapalat pehmeällä voilla, pestolla, rullaa ne noin 20 cm kokoisiksi pötköiksi. Halkaise taikinapötköt keskeltä kahtia ja kierrä ne solmuun. Asettele solmut voideltuun muffinivuokaanja anna lepää. Paista.

    KORISTELU: Keitä kasaan.

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!