Koko Suomi leipoo: Suolaiset cruffinit
Koko Suomi leipoo -ohjelman päätösjaksossa leivottiin suolaiset cruffinit.
Taikina
- 10 g kuivahiiva
- 15 g vesi
- 300 g vehnäjauho
- 140 g vehnäjauho
- 210 g sokeri
- 5 g suola
- 90 g maito
- 40 g vesi
- 1 kpl kananmuna
- 20 g voi
Täyte
- Pesto
- Voi
Koristeluun
Kiille
- 120 g tärkkelyssiirappi
- 35 g vesi
- 4 g timjami
- merisuolaa
- Kirsikkatomaatteja / kuivaa uunissa
- Pinjansiemeniä / paahda uunissabasilika
Valmistusohje
SUOLAISET CRUFFINIT: Sekoita hiiva ja vesi. Siivilöi vehnäjauho 1sokerin, suolan ja voin sekaan. Lisää lämmin maito, vesi,kananmuna sekä hiivaseos jauhojen joukkoon, vaivaa taikinasta käsin sekoittaen kiinteä pallo lisäämällä välillä vehnäjauho 2. Anna lepää peitettynä noin 30 minuuttia. Leikkaa taikina 5 osaan ja pyöritä paloista palloja, anna lepää 15 minuuttia. Kaulaa palat noin 30 x 15 cm kokoisiksi paloiksi, voitele taikinapalat pehmeällä voilla, pestolla, rullaa ne noin 20 cm kokoisiksi pötköiksi. Halkaise taikinapötköt keskeltä kahtia ja kierrä ne solmuun. Asettele solmut voideltuun muffinivuokaanja anna lepää. Paista.
KORISTELU: Keitä kasaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan