Mainos

Koko Suomi leipoo -ohjelman päätösjaksossa leivottiin suolaiset cruffinit.

Taikina

  • 10 g kuivahiiva
  • 15 g vesi
  • 300 g vehnäjauho
  • 140 g vehnäjauho
  • 210 g sokeri
  • 5 g suola
  • 90 g maito
  • 40 g vesi
  • 1 kpl kananmuna
  • 20 g voi

Täyte

  • Pesto
  • Voi

Koristeluun

    Kiille

    • 120 g tärkkelyssiirappi
    • 35 g vesi
    • 4 g timjami
    • merisuolaa
    • Kirsikkatomaatteja / kuivaa uunissa
    • Pinjansiemeniä / paahda uunissabasilika

    Valmistusohje

    SUOLAISET CRUFFINIT: Sekoita hiiva ja vesi. Siivilöi vehnäjauho 1sokerin, suolan ja voin sekaan. Lisää lämmin maito, vesi,kananmuna sekä hiivaseos jauhojen joukkoon, vaivaa taikinasta käsin sekoittaen kiinteä pallo lisäämällä välillä vehnäjauho 2. Anna lepää peitettynä noin 30 minuuttia. Leikkaa taikina 5 osaan ja pyöritä paloista palloja, anna lepää 15 minuuttia. Kaulaa palat noin 30 x 15 cm kokoisiksi paloiksi, voitele taikinapalat pehmeällä voilla, pestolla, rullaa ne noin 20 cm kokoisiksi pötköiksi. Halkaise taikinapötköt keskeltä kahtia ja kierrä ne solmuun. Asettele solmut voideltuun muffinivuokaanja anna lepää. Paista.

    KORISTELU: Keitä kasaan.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja