Mainos

Koko Suomi leipoo -ohjelman päätösjaksossa leivottiin vitriinin täydeltä herkkuja. Summer Dreams -leipomovitriinissäni on hyödynnetty monipuolisesti Suomen kesän makuja, värejä sekä aitoja luonnonantimia. Vitriinistä löytyy kaksi toinen toistaan täydentävää leivosta, suussa sulavan suklaiset Vadelma-Nutella-cupcake’sitsekä raikkaan makeat Lime-mansikkaleivokset. Näitä makeita herkkuja rikastaa hennontäyteläinen Valkosuklaa-karpalo-Cookiekukkakoristeineen. Vitriinistä ei pidä unohtaa suolaista leivosta, joten ruohosipulikuorrutteella viimeistelty meetvurstidonitsitäyttää tämän hyllypaikan. Vitriinin kruunaa Kesän hehku -kakku, mihin on haettu inspiraatio Suomen suveen kuuluvasta koivusta. Kakussa makuina yhdistyvät salmiakkia, lakritsi sekä raikas sitruuna ja viimeistelyn kakkuun tuo isomaltoosipurje.

Valkosuklaa-karpalo Cookies -keksipohja

  • 170 g Huoneenlämpöinen voi
  • 150 g Fariinisokeri
  • 50 g Sokeri
  • 1 Kananmuna
  • 250 g Vehnäjauhot
  • 1 tl Vaniljasokeri
  • ½ tl Suola
  • 200 g Valkosuklaa
  • 100 g Kuivatut karpalot
  • ½ tl Vanilja aromi

Valkosuklaadippi

  • 200 g Valkosuklaa
  • Kourallinen Kuivattuja kukkia (esim. Mimis versot)
  • Kourallinen Syötävät orvokit

Metukka-donitsit-donitsipohjat

  • 2 Kananmunaa
  • 200 g Kermaviili
  • 1 dl Auringonkukka öljyä
  • 2 dl Punaleima Emmental juustoraaste
  • 3 ½ dl Vehnäjauhot
  • 1 ½ tl Leivinjauhe
  • 1 tl Suola
  • 150 g HK Ohuen ohut Tunturi Meetvursti
  • 1 kpl Pieni punasipuli
  • 50 g Voita vuoan voiteluun
  • 2 dl Punaleima Emmental juustoraastetta (vuokiin)

Ruohosipulikuorrutus

  • 200 g Tuorejuusto
  • 200 g Vuohenjuusto
  • 1 tl Jauhettu valkopippuri
  • 1 tl Suola
  • Iso nippu Tuore ruohosipulia
  • 4 siivua Meetvurstia koristeeksi

Lime-mansikka leivos -limepohja

  • 200 g Voi
  • 4 Kananmunaa
  • 5 dl Sokeri
  • 6 dl Vehnäjauho
  • 2 tl Leivinjauhe
  • 1 rkl Vaniljasokeri
  • 2 Iso limeä
  • 1,5 dl Limemehu noin (7-8 limea)

Mansikka-limemousse-täyte

  • 200 g Mansikka, tuore
  • 2 Liivatelehteä
  • 3 dl Vispikerma
  • 3 rkl Puristettu limemehu
  • 7 rkl Vaniljakreemijauhetta
  • Kylmä vesi liivatteille
  • Vadelma-Nutella Cupcakes -suklaakuppikakku
  • 100 g Huoneenlämpöinen voi
  • 2,5 dl Sokeria
  • 2 Kananmunaa
  • 1 dl Maito
  • 1 dl Kaakaojauhe
  • 4 dl Vehnäjauhot
  • 1 tl Vaniljasokeri
  • 2 tl Leivinjauhe
  • 1 tl Suola
  • 2 tl Kuivattu rosmariini
  • 100 g Tummasuklaa
  • 500 g Vadelma, tuore

Nutellakuorrute + koristelu

  • 150 g Huoneenlämpöinen voi
  • 300 g Nutella
  • 3 dl Tomusokeri
  • Tuoretta rosmariinia ruukussa koristeluun

Kesäillan hehku -kakku (sitruuna-salmiakki kakku)

    Salmiakkikakkupohja

    • 6,75 dl Vehnäjauhot
    • 4,5 dl Sokeri
    • 2,25 tl Leivinjauhe
    • 1 tl Suola
    • 1,5 tl Vaniljasokeri
    • 150 g Voi
    • 3 dl Apteekin salmiakki mixer (Haganol)
    • 0,75 dl Maito
    • 5 Kananmunaa
    • 1,5 dl Hasselpähkinärouhe
    • Vuokaspray

    Sitruunamousse

    • 7 Liivatelehti (Dr.Oetker)
    • 4 dl Vispikerma
    • 400 g Sitruuna tuorejuusto
    • 2 Isoa sitruunaa
    • 0,5 dl Sokeri
    • 70 g Valkosuklaa
    • kylmä vesi liivatteille

    Kakun täyttö

    • Reilu kourallinen lakupaloja

    Isomaltoosilehdet (Kakun päälle)

    • 100 g Isomaltoosia
    • Vihreä geeliväri

    Koristelu

    • 1 Iso sitruuna
    • Kourallinen Lakupaloja
    • Kourallinen Tuoretta sitruunamelissaa (ruukussa)

    Diplomaattikreemi

    • 1,25 dl Vaniljakreemijauhe (Sallinen)
    • 2 dl Kylmä vesi
    • 2 dl Vispikerma

    Valmistusohje

    VALKOSUKLAA-KARPALO COOKIES -KEKSIPOHJA: Vatkaa huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri sekä sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (noin viisi minuuttia). Lisää muna ja aromi joukkoon, vatkaa sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voiseokseen nopeasti sekoittaen. Paloittele valkosuklaa pieniksi paloiksi. Lisää ne sekä karpalot taikinaan.  Vie taikina kylmään noin 30 minuutiksi. Lusikoi taikinasta noin 50 g nokareita ja muotoile palloksi. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 12-15 minuuttia, kunnes saaneet hieman väriä reunoihin, keskeltä pehmeä. Anna jäähtyä hetki pellillä.

    VALKOSUKLAADIPPI: Sulata valkosuklaa mikrossa, leikkaa karpalot pieniksi paloiksi. Dippaa keksin reunaa valkosuklaassa ja ripottele sulan valkosuklaan päälle kuivattuja kukkia. Asettele päälle muutama tuore orvokki koristeeksi. Vie kylmään.

    DONITSIPOHJAT: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita kananmunat, kermaviili, öljy ja juustoraaste keskenään vatkaimella. Lisää seokseen vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe, sekoita.  Pilko meetvursti ja punasipuli pieniksi paloiksi. Lisää ne taikinaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Voitele donitsivuoka (12 donitsia) voilla. Ripottele juustoraaste vuokien pohjalle. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikina juustoraasteiden päälle vuokiin. Paista uunin keskitasossa noin 15-18 minuuttia. Anna hetki jäähtyä vuoissa, nosta veitsen avulla jäähdytysritilälle jäähtymään ja vie kylmään.

    RUOHOSIPULIKUORRUTUS: Vatkaa tuorejuusto ja vuohenjuusto notkeaksi. Lisää mausteet sekaan, sekoita. Pilko ruohosipuli pieneksi ja lisää joukkoon, sekoita tasaiseksi. Laita täyte Wiltonin 4B varustettuun pursotinpussiin. Kuorruta donitsit, aloita keskeltä täyttämällä kolo. Jatka aloittaen pursottaminen reunosta ja etene keskukseen, jolloin siihen nousee pieni keko. Leikkaa meetvurstista kolmion muotoisia paloja, rullaa se pieneksi ja asettele kuorrutteen päälle. Leikkaa ruohosipulista noin 2cm paloja 24 kappaletta, asettele kaksi palaa yhden donitsin päälle vaakatasoon.

    LIMEPOHJA:  Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata rasva mikrossa ja jätä jäähtymään. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi yleiskoneella, raasta 2 limenkuorta ja purista limeistä 1,5 dl mehua ja lämmitä se kiehuvaksi mikrossa. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi munavaahdon sekaan, lisää limeraaste, kiehuva limemehu ja jäähtynyt rasva, sekoita. Levitä taikina yhdelle leivinpaperoitetulle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kokeile kypsyys tikulla. Anna jäähtyä hetki uunipellillä. Painele noin 6 cm pyöreällä muotilla 24 ympyrää ja nosta jäähtymään.

    MANSIKKA-LIMEMOUSSE-TÄYTE: Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Vatkaa vispikerma ja lisää joukkoon kreemi, sekoita. Lämmitä limemehu ja liota liivatteet sen joukkoon. Kaada limemehu mansikkasoseeseen, sekoita tasaiseksi. Kääntele sekaan kermaseos, sekoita tasaiseksi. Laita pursoituspussiin missä pyöreä tylla wilton 2A. Pursoita täyte pohjien päälle palloina. Aseta kansi päälle, pursota päälle pallo. Leikkaa mansikasta pala leivoksen päälle koristeeksi ja aseta sitruunamelissan lehti päälle. 

    SUKLAAKUPPIKAKKU: Sekoita voi, sokeri, munat ja maito sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vähitellen voiseokseen. Rouhi suklaa veitsellä paloiksi ja lisää joukkoon, sekoita tasaiseksi. Laita pursotinpussiin ja pursota massa 12 muffinivuokaa. (Isot muffinivuoat). Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna hetki jäähtyä, kaiva sitten keskelle syvä kolo esim teelusikkamitalla. Täyty kolo tuoreilla vadelmilla 4-6kpl hieman painaen, jotta vadelmat hajoavat.

    NUTELLAKUORRUTE+KORISTELU: Vatkaa voi pehmeäksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää loput aineet sekaan ja sekoita. Laita pursotinpussi missä tyllana Wilton 2D. Pursota kuorrute ensin pieni kasa keskelle vadelmien päälle, sitten aloita kakun reunasta edeten keskelle, jotta saat korkean pehmiksen näköisen keon. Asettele päälle muutama 2-3 vadelma ja rosmariinilehti koristeeksi.

    SALMIAKKIKAKKUPOHJA: Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi ja jätä jäähtymään. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Leikkaa kolmen 20 cm vuoan pohjalle leivinpaperi pala ja suihkauta vuokaspray reunoille. Vispaa munat voin joukkoon, lisää apteekin salmiakki ja maito, sekoita huolella. Lisää neste seos jauhojen joukkoon nuolijalla käännellen. Kaada taikina vuokiin yhtä suurina osina. Paista uunin keskitasolla noin 20-30 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla. Anna hetki jäähtyä vuoissa, kumoa pohjat ja vie kylmään odottamaan täyttöä.

    SITRUUNAMOUSSE: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta molemmista sitruunoista kuori ja purista neste noin 1 dl kulhoon. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen sokeri, sitruunaraaste sekä 0,5 dl sitruunamehua sekaan. Sulata valkosuklaa mikrossa. Lämmitä mikrossa loput sitruunamehut 0,5 dl ja sulata liivatteet tähän. Kaada liivateneste tuorejuusto-seokseen ja sekoita. Lisää myös valkosuklaa. Kääntele kerma joukkoon ja sekoita huolella.

    KAKUN TÄYTTÖ: Nosta alin kakkupohja tarjoilulautasella, laita ympärille korkea reunakalvo ja säädettävä kakkuvuoanreuna. Kostuta pohjaa hieman.  Nostele moussesta puolet kakun päälle ja ripottele paloiteltuja lakupaloja moussen päälle. Nosta toinen kakkupohja päälle, painele hieman. Toista toinen kerros. Laita kansi päälle, kostuta ja vie kylmään.

    ISOMALTOOSILEHDET: Mittaa isomaltoosi kattilaan ja lisää muutama tippa väriä. Kuumenna keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes isomaltoosi on täysin sulanut. Kaada seos silikonimaton päälle ja levittele sitä eri kokoisiksi suikaleiksi. Älä kaada sormille, seos on kuumaa! Anna jähmettyä noin 5 minuuttia. Irrota palat varovasti silikonimatosta. 

    KORISTEET+KORISTELU: Kaada vesi kulhoon, lisää vaniljakreemijauhe ja vatkaa vatkaimella, kunnes sakenee ja paksuuntuu. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Nostele kermavaahto kreemin sekaan ja sekoita vatkaimella tasaiseksi. Kuorruta kakku: aloita päältä tasoittamalla kansi. Lisää reunoille ja vedä raapalla tasaiseksi, mutta niin että kakku kuultaa runoista läpi joistakin kohtaan. Koristele kakku: Leikkaa sitruuna puoliksi ja leikkaa toinen puolikas ohuiksi ympyröiksi, leikkaa toinen puolikas vielä puoliksi ja palo siitä hieman paksumpia siivuja, jotka leikkaa vielä kahtia. Palo puolet lakuista erikokoisiki paloiksi. Asettele sitruunat kakun päälle ympäri, lisää lakuja ja viimeistele sitruunamelissalla. Nosta isomaltoosi lehdet kakun päälle keskelle sekä kakun alareunalle.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja