Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Suklainen Charlotte Russe kirsikoilla

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 19.11.2018 21:00

MTV LIFESTYLE

Käätetorttutaikina

  • 4 munaa
  • 1dl sokeria
  • 1tl vaniljasokeria
  • ½dl perunajauhoja
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • ½dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • Kirsikkahilloa/marmeladia (2dl)

Täyte

  • 5 liivatetta
  • 150g valkosuklaata
  • 3dl vispikermaa
  • 1prk maitorahkaa
  • vaniljasokeria (1tl)
  • Tuoreita kirsikoita (200g)

Voikreemikoristeet

  • 300g voita
  • 3dl tomusokeria
  • 3tl maitoa
  • 1½tl vaniljasokeria
  • Punaista ja vihreää elintarvikeväriä

Valmistusohje

Valmista kääretorttutaikina. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina uunipellille ja paista 225 asteessa 8min. Kumoa kypsä levy leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä kostean liinan alla. Levitä jäähtyneelle kääretortulle kirsikkahillo ja rullaa torttu.

Valmista Charlotte Russen täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sulanut valkosuklaa ja vaniljasokeri maitorahkaan. Kiehauta noin ½ dl vettä ja sulata liivatteet siihen. Sekoita liivatteet maitorahkaseokseen ja yhdistä kermavaahdon kanssa. Leikkaa kirsikat paloiksi ja sekoita täytteen joukkoon.

Koko Suomi leipooi -ohjelman neljännen kauden toisessa taitotehtävässä Anna valmisti tuomareille suklaisen Charlotte Russen. Tämä venäläinen leivos kantaa myös nimeä Aleksanteri I:n kirsikkainen morsian.


Vuoraa noin 1,5 litran vetoinen kulho kelmulla. Leikkaa kääretortturullasta noin 1cm paksuisia kiekkoja ja vuoraa sillä kelmutettu kulho. Kaada täyte torttukiekkojen päälle kulhoon ja laita hyytymään jääkaappiin.

Valmista voikreemi koristeita varten vatkaamalla ainekset tasaiseksi vaahdoksi. Värjää osa vaahdosta punaiseksi ja osa vihreäksi.

Kumoa hyytynyt Charlotte Russe tarjoiluastialle ja pursota voikreemistä ruusuja ja lehtiä kakun päälle.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Mehevä mustikkakakku, Hennan reseptiSitruunainen mansikka-kookosbritaKoko Suomi leipoo: Täyteläinen yhdistelmä saksalaisia suosikkeja, IirisKoko Suomi leipoo: Kesäinen marja-marenki-manteliunelmaKoko Suomi leipoo: Mustikkajuustokakku donitsipedillä (10 kpl)Oi Maamme Suomi: Emmin fantasiakakku – Pohjoisen talviyö
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitMakeat leivonnaisetLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti